Aniu w dodatku dla mnie to 70km w jedna strone i jechac po to by nogi przemoczyc a zapewne wiekszosc zrezygnuje to mi se nie usmiecha, a spotkanie u mnie byle zimno nie bylo bo mam zadaszenie w ogrodzie a grila juz pod parasolem robilismy, burze i blyskawice tez wiec spoko ale wole sloneczko na takie spotkania bo spacery po ogrodzie w koncu potrzebuje waszych porad no i wiecej mam miejsc do siedzenia w ogrodzie niz w domu Ale damy rade Ciesze sie bardzo ale tez mam stracha no sama wiesz jak to jest.....
To azalia, ale nazwy nie pamietam, zaraz poszukam, chyba mam jeszcze na niej kartke ale pada... poczytam, jeszcze jedna mam ladniejsza rozowe kwiaty i ta mi sie najbardziej podoba...
Czas z wnusia bezcenny w parku i w ZOO uczylismy sie co to są za piękne drzewa, sadzilismy kwiatki w deszczu no i przeciez jak sie posadzi kwiatki to należy podlać
Poczytałam Danusiu zaległości i spodziewam się że nie przyjedziesz. Lecz niebawem się zobaczymy więc nastrój optymizmu pozostaje Runiankę ukopię, dziękuję za propozycję, marzenia się jednak spełniają
fotki ogrodu to masz tak obłędne że nie wiem którą chwalić wszystkie naraz
Radość z wnusi masz ogromną, a jak sadzicie razem kwiatki to już Twojaprzypomina mi się mój Łukasz gdy dwa lata temu w warzywniaku ze mną siedział i wybierał marcheweczki
Ten duży bez trochę przycinam tzn pół krzewu przycinam co drugi rok. Wtedy obficiej kwitnie. Przycinam do wysokości 1 m. ale on też jest z takiej odmiany, że kwitnie dość obficie, jedyna jego wada to to, że nie można z niego pozyskać sadzonek, aby go odmłodzić.
Mam wszystkie te same odmiany i kilka ale chyba musze je odmlodzic, przytne je mocno wszystkie w tym roku. Tez lubie ten ciemny bardzo. no i ten zapach, tylko pogody niestety w maju nie ma by do pozna wieczorami posiedziec w ogrodzie a teraz tak pieknie wszystko kwitnie.
Witam. Danusiu piękny masz ogród, super pomocnica. Będę wpadać i podziwiać i czerpać inspiracje. Na razie trochę pisma obrazkowego przejrzałam , jeszcze spróbuje się zagłebić w Twój wątek ale już go chcę zaznaczyć i pozdrawiam i przesyłam kwiatka :