Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

tusiawka 22:23, 06 maj 2014

U mnie też dwa wielkie rododendrony w tym roku nie kwitną, a te które w zeszłym roku nie kwitły mają pełno pąków.
justi 23:36, 10 maj 2014

Tak rozmyślałam i się zastanawiam nad tymi rh CW i Ania Mała Mi chyba ma rację, mogło to być spowodowane suszą. Dziękuję Ci Aniu za ten wpis, teraz będę bardziej podlewać w fazie zawiązywania pąków kwiatowych. Tylko tak właściwie jak to określić kiedy to jest?
Juzia 08:24, 11 maj 2014

Podlewać i nawozić...chyba nawet Bogdzie o tym pisała
bociek 08:44, 11 maj 2014

Witaj Justyna. Dawno u Ciebie nie bylam. Piekne tulipki masz. A QoN mialam jeden jedyny kiedyz i wygladal dokladnie jak ten oryginalny, ktory pokazujesz
Ciesze sie, ze zajrzalam, bede lac rodki po calosci

Milej niedzieli
monteverde 16:56, 11 maj 2014

Justi kawał czasu mnie tu nie było ale wszystko obejrzałam czasami trzeba od ogrodu odpocząć i zrobić sobie taka fajna wycieczkę, ja rowerkiem to tylko na razie na cmentarz, bo blisko jeżdżę na jaka pergolę się zdecydowałaś? tulipki świetnie kwitły no i rh, ja na moje Cunnighum nie narzekam nawet gdy duża łodyga przy przycinaniu gruszy się ułamała a było tam mnóstwo pąków i tak zakwitło ale wcześnie podlewałam i nawoziłam

miłego popołudnia
justi 15:38, 14 maj 2014

Dziewczyny bardzo się cieszę, że o mnie nie zapominacie i czasem ktos tu zajrzy, mimo iż mnie tak mało na forum teraz.
Juziu ja muszę najbardziej dopilnować podlewania. Ponawiam pytanie, kiedy jest ta faza zawiązywanie pąków, czy już wtedy jak są duże nowe przyrosty?

Boćku dzięki bardzo te prawdziwe QoN są dużo ładniejsze niż te drugie. One mi jeszcze kwitną ostatkami sił mimo ciągłego deszczu.

Aniu dla mnie rower to codzienne cztery kółka. Jeżdżę wszędzie gdzie się da, nawet 90% roślinek u mnie rosnących przytargałam na rowerze. Jeśli chodzi o pergole, a raczej altanę , bo taką planuję, to nie zdecydowałam, mam na to dużo czasu. W tym roku chyba mi się nie uda, cieszyłabym się gdyby chociaż udało się teren ogrodzić, bo to priorytet. Na większości terenu posadziłam maliny, na małym kawałku trochę roślinek rozmnażam, no i następny kawałek zostawiłam pusty na altanę i nowy ogród... ale kiedy to będzie? Pracy bardzo dużo, a efektów przy tej ilości deszczu prawie nie widać.

justi 15:55, 14 maj 2014

Teraz trochę zdjęć.
Kupiłam już jednoroczne w poniedziałek na targu. Zauroczyły mnie pełne surfinie. Jednak za mało kupiłam i w ten poniedziałek jadę dokupić.

a tu czarnule dzielnie się trzymaja mimo deszczu

justi 15:58, 14 maj 2014

i rodki zaczęły kwitnąć

justi 16:05, 14 maj 2014

i takie tam jeszcze

justi 18:27, 16 maj 2014

Powoli mam już tego deszczu dość, ale pocieszam się że zapowiadają upały
Jutro ścinam tulipanowe łodygi, zostawię tylko małe kawałki z 1 liściem.