Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 15:25, 14 maj 2014

ewsyg napisał(a)
Danusiu piękną masz wiosnę, dużo pięknych kolorków. Kwitnąca glicynia to moje marzenie, niestety moja corocznie przemarza. Lili też u mnie nie będzie, właśnie dzisiaj ujrzałam przykry widok przemarzniętych roślinek Pozdrawiam cieplutko

U mnie jest bardzo kolorowo a szczegolnie teraz i szkoda, ze mamy taki zimny maj. Glicynie mam na scianie garazu i z boku jest sciana warsztatu wiec ustronne miejsce bardzo od zimnych północnych i zachodnich wiatrow. Tylko troche ja zaniedbałam z przycinaniem. Pozdrawiam)
anna_g 15:33, 14 maj 2014

Danuś - u mnie tez leje dzisiaj i leje. Zimno i brzydko i tak ma być podobno do niedzieli... Nie bardzo sie nam pogoda kroi na te Pisarzowice - powiem szczerze że się zastanawiam co robić w tej sytuacji.
Odpoczęłaś? Nacieszyłaś się wnuczętami?
danuta_szwajcer 15:33, 14 maj 2014

Marta7 napisał(a)
Danusia jak ślicznie u Ciebie,a ta glicynia...! Jak Ty ją uchowałaś? Jaka to odmiana? Czy co roku Ci kwitnie? Okrywasz ją?
Pozdrawiam serdecznie i ogromne gratulacje babciuniu

Martus glicynia u mnie nie przemarza, tylko czekałam trzy lata po posadzeniu az zakwitnie. Moj M zrobil specjalna kratownice i mam ja w bardzo osloniętym miejscu i jest jej tam dobrze, tylko zrobiłm błd bo kratownice zrobilam rogowa i z jednej strony posadziłam glicynie a z drugiej milin i oba wariaty szaleją za bardzo Nic nie okrywam i kwitnie co roku, tylko w zeszlym roku jej nie poprzycinalam a trzeba to robic regularnie i odpowiednio. U Ciebie bym ja też widziala. Na babcinke dziekuje, wlasnie odpisuje po czasie bo bylam na pare dni u nich. Radosc ogromna a starsza jest słodziak i przylepa kochana i tak sie cieszy jak jestem a ja idiocieję
danuta_szwajcer 15:34, 14 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie Danusiu w Twoim ogrodzie

Dziekuje i pozdrawiam
danuta_szwajcer 15:35, 14 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Danuśka...ile cudowności u Ciebie!!! Cudnie!!!

Pozdrówka

Kasiu pozdrawiam i musze nadrobic zaleglosci i u Ciebie Pogoda dobra do odrabiania zaleglosci
danuta_szwajcer 15:43, 14 maj 2014

anna_g napisał(a)
Danuś - u mnie tez leje dzisiaj i leje. Zimno i brzydko i tak ma być podobno do niedzieli... Nie bardzo sie nam pogoda kroi na te Pisarzowice - powiem szczerze że się zastanawiam co robić w tej sytuacji.
Odpoczęłaś? Nacieszyłaś się wnuczętami?

Aniu, zimno, leje i ma jeszcze bardziej lac, mysle, ze rozsadek podpowiada by zrezygnowac z Pisarzowic bo pamietasz rok temu po małym deszczu w nocy a jak tam bylo mokro wiec po takich ulewach co sa i zapowiadają to raczej nie chce chodzic w wodzie nawet jak juz nie bedzie padac bo musze byc zdrowa Bardzo mi przykro, czekam do piatku ale raczej jestem na nie, jeszcze u mnie to wiesz ja zebym mogla jechac na spotkanie to musze opiekunke zamowic by przyszła. Na pocieszenie powiem Ci Aniu, ze za to ja zawsze mam pogode Wiec na spotkanie u mnie w ogrodzie bedzie pieknie zobaczysz
Psychicznie Aniu bardzo odpoczełam, pomimo, ze jechalam tam by pomoc synowej bo moje dziecko było w dłużej trasie koncertowej. Ale starsza wnusia to teraz taki słodziak, ze na krok mnie opuszczała Naładowałam akumulatory i juz ostatnie dni ciezko pracowałam w ogrodzie bo po tygodniu bylo co robic a ja ani kwiatow w donicach a dalie w piwnicy. Wiec włączyłm 6 bieg i juz posadzone
No i Aniu dla relaksu pojechalam pociągiem, na dworcu kupiłm sobie gazety miedzy innymi Magnolie)) A tam niespodzianka no i dumna byłam jak zobaczyłm Twoje cudne zdjęcie. GRATULACJE
danuta_szwajcer 15:54, 14 maj 2014

danuta_szwajcer 16:03, 14 maj 2014

anna_g 16:07, 14 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

Aniu, zimno, leje i ma jeszcze bardziej lac, mysle, ze rozsadek podpowiada by zrezygnowac z Pisarzowic bo pamietasz rok temu po małym deszczu w nocy a jak tam bylo mokro wiec po takich ulewach co sa i zapowiadają to raczej nie chce chodzic w wodzie nawet jak juz nie bedzie padac bo musze byc zdrowa Bardzo mi przykro, czekam do piatku ale raczej jestem na nie, jeszcze u mnie to wiesz ja zebym mogla jechac na spotkanie to musze opiekunke zamowic by przyszła. Na pocieszenie powiem Ci Aniu, ze za to ja zawsze mam pogode Wiec na spotkanie u mnie w ogrodzie bedzie pieknie zobaczysz
Psychicznie Aniu bardzo odpoczełam, pomimo, ze jechalam tam by pomoc synowej bo moje dziecko było w dłużej trasie koncertowej. Ale starsza wnusia to teraz taki słodziak, ze na krok mnie opuszczała Naładowałam akumulatory i juz ostatnie dni ciezko pracowałam w ogrodzie bo po tygodniu bylo co robic a ja ani kwiatow w donicach a dalie w piwnicy. Wiec włączyłm 6 bieg i juz posadzone
No i Aniu dla relaksu pojechalam pociągiem, na dworcu kupiłm sobie gazety miedzy innymi Magnolie)) A tam niespodzianka no i dumna byłam jak zobaczyłm Twoje cudne zdjęcie. GRATULACJE

Dzięki Danuś Za Gratulacje oczywiście cieszę się że odpoczęłaś Rozumiem że z Pisarzowic możesz chcieć zrezygnować - ja jak tak bedzie padało przez kilka dni to też zrezygnuję... będzie bajoro... Ale na spotkanie u Ciebie Danusia to Ty już teraz zamiawiaj tą pogodę... bo jak nie to Ci się wepchniemy do domu Buziaki
anna_g 16:09, 14 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
] ]

Sliczny kolorek azalii a te czosnki to jednak "mają w sobie coś".