Niebo było u mnie bezchmurne co widać na fotkach, ale humor mi zepsuła dostawa od Liliypol, w tamtym roku przysłali mi byle jakie martagony, a w tym coraz brzydsze cebulki, a cebule Regale to już straszne przegięcie, zobaczcie jak można klientowi przesłać taki towar zgniły i jeszcze na adres rajskiego musiałam ponownie opłacać przesyłkę, żeby mi przesłano paczkę na warmiński pomimo, że zrobiłam zmianę adresu także nie polecam sklepu Liliypol z tej drugiej cebuli pomimo kielków Regale nie będzie, korzonki zgniłe łuska jak widać też
Ciemierniki po deszczu są kropkowane
nie mogę się doczekać kwiatów szczególnie jak zaglądam do Małej_Mi i Weroniki
brunnera Hasoen Cream
Koju no mai też lada dzień pokaże kwiatki
Iwonko wysokość skrzynki jest celowa , od jej dołu jeszcze brakuje sporo ziemi ,tam będzie trawnik .Poza tym z tego drugiego stopnia schodów mój pies i koty robiły sobie schodząc wprost na rabatę legowisko ,teraz nie mają przejścia .Kiedy podsypię (a juz przekopuję pod trawę ) ziemią i wyrównam poziom ,skrzynka się zrobi automatycznie niższa .To jest tylko na rok ,nawet jeśli nie jest doskonała to i tak ładniejsza od tego co było A było tak Wygląda nawet dość dobrze ale tylko na tym zdjęciu zaraz po posadzeniu ,póżniej nic z tej rabaty nie zostało. Myślę że teraz nie wygląda zbyt efektownie czyt. moja skrzynka , bo jest pusta .Kiedy przyjdą rosliny i urosną róże będzie się lepiej prezentowała .
Dzisiaj dzwoniec najadał się do nieprzyzwoitości ziarenkami wcale się nie przejmując moją obecnością w ogrodzie były też kawki i sroki dziobały w ziemi ale pędraka nie wydziobały, potem ja go wydziabałam, muszę dokładnie ziemię po zimie sprawdzić przy pieleniu, bo pokazały się pędraki chrząszcza majowego
Cesarska coraz większa
Trójlist za moment zakwitnie, złożyłam reklamację w sadzawce ale nic nie odpisują ale to tylko jeden z tylu kupionych trójlistów i sangwinarii
Oj, oj.. to już wiem dlaczego u Ciebie czwórka jest.. to wszytko sprawka boćka I chwałą temu boćkowi, bo chłopaków masz super... szkoda, że sie pochorowali..
A z nowymi krokusami rosną.. iryski, i różne inne... kiedy ja to tam poupychałam??? Dobre fotki się skończyły.. wiec wyszukuję co jeszcze dziś fociłam..