Przyglądam się też tawule, która słabo kwitnie i powinna mieć ładnie wybarwione świeże liście... niestety stawiam że przyczyną braku kwiatów i kolorowych liści jest deficyt światła. Teraz wygląda tak:
Kajtek ma w nosie taki dorobek, on pałacowy Shi Tzu, i do budy go nikt nie zmusi. Myśleliśmy, że w razie deszczu się schroni, a wieś będzie miał na oku, ale nic z tego, jak dotąd do budy nie wlazł.
Jaka Ty spostrzegawcza, Aniu.
A teraz dopowiem, gdzie dzisiaj byłam i pokażę, że kwitną kasztany, choć to nie maj. Ogród należący do Pałacu Herbsta, dzisiaj muzeum.
Oranżeria. Krzeseł chyba nie widać, bo przezroczyste.
Był Pałac, był ogród fabrykanta, to jeszcze jedna fabryka, widok dzisiaj.
Opryskaj dobrze listki Mospilanem jest na mszyce ale i na inne szkodniki, można kupić już w dawkach na 8 litrowe wiadro lub konewkę Hania dobrze pisze poczytaj w rozarium co to jest w tamtym roku mi tak Pilgrima listki objadało, to mogą być zmienniki, a zreszta co by nie było mospilan pomoże
Irenko, cudny ten duet kaliny z tamaryszkiem, jakie to już dostojne okazy, pięknie się wzajemnie komponują, a wśród nich doniczkowe cycki......przywracają mi wakacyjne wspomnienia, gratki z okazji 35 rocznicy
Piękna ta twoja turzyca szerokolistna, gdzie mogę ją kupić, napiszesz mi jak pamiętasz, może kupowałaś ją przez internet, szukałam i nic?
Zmykam i pozdrawiam.........udanej majówki Ci życzę ze słoneczkiem
Hej Aniu!mczytałam że nie masz na nic czasu, wiec cieszę się że do mnie wpadłaś! Jak to nie ma pąków na bzie? Dziwna sprawa....przycinałaś go?
Dla ciebie- pierwszy pączek różany