Ale musi im być gorąco, u nas Aza też tylko sapie i śpi No i muszę zaprosić do swojego ogrodu taką zwykłą jarzębinę, może gdzieś wcisnę, zawsze mi się podobała aj dużo tego jest co by się chciało no a teraz gwiazda hortensja Twojej mamy, cudny okaz ja pamiętam, że Twoja mama też ma piękny ogród, kiedyś go trochę pokazywałaś
Tutaj właśnie miał być taki hortensjowy zakątek bo jest zacienione miejsce od brzozy ale tak nie do końca mi wszystko leży. Na drugim zdjęciu po lewej od pierisa są zurawki, które są mikro i kolorem mi nie pasują do reszty, chyba wymienię ale nie wiem na co
Wrzucam moje hortensje ogrodowe dla Moniki do diagnozy
Posadzone w kompoście z kwaśną ziemią. Ta po prawej pod iglakiem na pniu rośnie ze 3-4 lata. Nie wiem jaka odmiana. Nawet trochę złapała niebieski. Te dwie zaraz za hakone są zeszłoroczne i to Magical Revolution.
Zmarzły ale widzę, że kwitną na tegorocznych pędach
Tutaj jest dużo cienia, kilka godzin słońca zaledwie. Jak je podpędzic
Wrzucam fotki od zewnątrz i tutaj tak sobie gdybam aby posadzić trawy ozdobne 3-5 szt. Justynka doradzała miskanty kleine Silberspinne, mam je u siebie i bardzo je lubię. Teraz widać jakie ewentualnie by pasowały pokrojem i wzrostem. Bałam się, że w tym tluczniu nie da się kopać ale w tej części nie było dawanej podsypki pod tłuczniem i patrzyłam jest spoko ziemia.
Dziewczyny aby nie było tak słodko to i taki bajzel też u mnie się zdarza brak czasu i ochoty na chwasty i chętnych brak, no życie po prostu. Ostatni raz szczawik wykopany, teraz jak wyrośnie to pójdzie ciężka altyleria Tam gdzie eksperymentalnie odkopałam kamień I dałam tektury nic się nie wysiewa