Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

olciamanolcia 16:00, 01 maj 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Niedziela była owocna!

Monia81, Sylwia dzieki!

Coś Ty znowu przytargała?
Rojodziejowa 16:13, 01 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)

Od Sylwii siewki ciemierników, fiołki, paprocie, żagwin i kopytnik.
Od Moniki potworne seslerie gaury, kukliki, brunnerę, białego zawilca, szafirki, jeżówki, kocimiętkę… na pewno o czymś zapomniałam…
Kordina 16:33, 01 maj 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Little beauty w końcu zaczęły

O! Widzisz, też mam takie same w fazie kwitnienia wiele lat i zakupione przed czasem gromadzenia nazw, dzięki Tobie teraz WIEM!!
Kordina 16:35, 01 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)

Asia Ty się "zapytowywuj" czy sąsiedzi obok nie chcą sprzedać ziemi
Kasya 16:35, 01 maj 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Little beauty w końcu zaczęły

Fajniutkie. Chcę więcej botanicznych!

Tez je mam! I rozrastają się
Mankament tylko taki ze późno kwitną
Makao 19:35, 01 maj 2023

Cudne te botaniczne tulipany. Ja mam żółte i zawsze zapominam że je mam. Dziś je zauważyłam i chyba muszę przesadzić je w lepsze miejsce.
Rojodziejowa 19:36, 01 maj 2023

Bożenko, fajnie, że się do czegoś przydałam Chyba tych malutkich pieknotek nasadziłam za gęsto

A co do działki od sąsiada, to za naszą jest działka taty ale moja skarpa wsiąka rośliny niczym czarna dziura, więc jej zagospodarowanie trochę mi zajmie.

Powoli obsadzam teraz tą rabatę. Już większa częśc wczorajszego transportu wciągnięta.
Jeszcze nie jest to kawałek pokazowy, ale roślin już jest na pewno setka. Szmatę od lewej powoli zdejmuję i do dębu postaram się poprowadzić tą skarpę bez szmaty. Co z tego wyjdzie to się okaże zdjęcie na szeroki kącie, więc powiększa rabatę mocno. Jej głebokość to jakieś 3 metry i myślę, że drugie tyle w góre po skarpie.

Rojodziejowa 19:37, 01 maj 2023

Kasya napisał(a)

Tez je mam! I rozrastają się
Mankament tylko taki ze późno kwitną

Wiesz co, u mnie akurat to jest plus. Bo te wysokie, które są za nimi już kończą, więc będzie wymianka
Rojodziejowa 19:40, 01 maj 2023

Makao napisał(a)
Cudne te botaniczne tulipany. Ja mam żółte i zawsze zapominam że je mam. Dziś je zauważyłam i chyba muszę przesadzić je w lepsze miejsce.

U Sylwii widziałam cudne. Sporo wyższe niż te, białe smyrnięte różem. O mam ich fotkę nawet

Muszę wytropić co to za odmiana i jak już wymrą te, których nie wykopię, to będę sadzić tylko takie.

Możliwe, że to tulipany clusiana?
Gruszka_na_w... 20:27, 01 maj 2023

Ta skarpa to rzeczywiście wyzwanie. Plecy i nogi bola od samego patrzenia.
Łupy zwiozłaś świetne. Oby w nowym miejscu dały popis.
A botaniczne tulipanki są niezwykle urokliwe. Mają dużo wdzięku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies