Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:30, 28 kwi 2014

Do góry
Troche fotek z ogrodu z ostatniej soboty..........tulipany w roli głównej.........

Mój 4 arowy azyl... 22:29, 28 kwi 2014

Do góry
Jaki szkodnik spowodował takie uszkodzenia na rh? Tylko cztery, a może aż cztery liście są tak wyżarte i to położone tuż nad ziemią.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:28, 28 kwi 2014

Do góry
a tak, to mój jeden i jedyny czosnek:

prace weekendowe, dużo kopania, a tam glina, glina, glina. Rozluźniane trochę piaskiem, polewane biohumusem.

mam 4 sztuki trzmielinek na pniu emeralds'n gold w tymże pięknym rządku są żurawki - obsydian oraz berry smoothie. Choć wydaje mi się że podesłali mi 2 różne ciemne, a nie wszystkie sztuki obsydiana :/
wsadziłam też trawy, m.in. 1 praire fire. Piękna!
Wsadziłam też hakone jaśniutkie. miejsce zacienione przez sporą cześć dnia więc zobaczymy czy im spasuje.

Zrobiliśmy też placyk żwirkowy z bukszpanami. Musiałam przenieść trochę tulipanów, ale części nie miałam serca jeszcze ruszyć więc póki co lini prostych nie ma. Pozatym, trawa musi być posiana żeby wyrównać linie. A potem.... potem jeszcze dużo pracy przedemną!

zastanawiam się jak zasłonić ten dół od ogrodzenia. Teraz żałuję, że go nie zmieniliśmy choć na zwykłą zieloną siatkę. A teraz trochę po ptokach.
Ogród pod trzema dębami 22:27, 28 kwi 2014

Do góry
I jeszcze rabata po środku potargany dereń poszedł na tył, a za niego mam wymarzony miłorząb. Jest ciut za wysoki wiem, ale taki był, jak się rozrośnie i róże pod nim pójdą w górę powinno być lepiej. A jak nie, to dam coś wyższego niż róże.

Rododendrony dają czadu

i szykują się kaliny.

Ostatecznie nie padało .
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:27, 28 kwi 2014

Do góry
I na dobranoc zbliżenie

Buziaki
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:22, 28 kwi 2014

Do góry

Klon japoński i pierwsze kwitnące azalie

Rododendronowy ogród II. 22:21, 28 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

to Princess Ann, zólta nie jest , ma odcień zieleni więcmożna powiedziec ze limonkowa ale jeśli chodzi o kolory kazdy ma inne odczucia wiec wkleję zdjęcia kwiatów. Napisze jeszcze tylko że w mroźne zimy moze podmarzac i nie kwitnąc ale Twój ogród jest w mieście , osłoniety budynkami i chyba w nim by dakla rade , na rozlewisku chyba jednak bedzie marzła.

Pięna jest. Chciałam ją do przedogródka w Warszawie, pasowałaby do citronelek.

Ale tam pólnocna strona i wietrzna.
Bo od strony ulicy.
To jak, da radę, czy nie zawracac sobie głowy?
Ogród pod trzema dębami 22:21, 28 kwi 2014

Do góry
Zmotywowałam się i wstawiam zdjęcia .

Pomidory i papryki dzisiaj.

Z tyłu Koralik (rośnie jak szalony na wszystkie strony) na przodzie Balkoni Red (widać, że znacząco już nie urośnie). Czekam na ogrodników aby przeprowadzić wszystkie do skrzyni.
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:21, 28 kwi 2014

Do góry

i na koniec jakieś igiełki
Inversa i kosodrzewinka
Ogród przy lesie początek 2012/2013 22:18, 28 kwi 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Przewrotniki szaleją ,dokupiłam ostatnio w biedro i co wyszło ale nie przewrotnik ,chyba będą z tego tawułki.

]

to jest przywronik

Pieknie zieleni się u Ciebie wokół oczka
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:18, 28 kwi 2014

Do góry
W sobotę byłam u Kapiasów. Wczoraj u Żurka. Odwiedziłam też Anię z Lecę w kulki, u której piękna wiosna w ogrodzie.

A tu ilka zdjęć z mojego ogrodu, zrobione wczoraj

Smaragd Golden w końcu się zagęszcza.

Rabata zachodnia z szachownicą

Moje kolejne tulipany

Działka wkoło Lubczyka :) 22:16, 28 kwi 2014

Do góry
W pracy mam 2 dni kursu, dzis bylam dluzej,ale jutro juz wracam normalnie do domu, wiec jak pogoda dopisze, to idziemy pielic dalej pod trawnik dzisiaj em sam dokonczyl pielenie warzywniaka
Na dobranoc

I lece spac, bo padnieta jestem! Jutro postaram sie Wam odpisac!
Pozdrawiam wszystkich :*
Ogrodowe skarby 22:16, 28 kwi 2014

Do góry
Zdjęcie po burzy narcyze zniszczone za to pozostałe roślinki nie ucierpiały

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:14, 28 kwi 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
szkoda tulipków ...ale fotki są
Jak się czuje Twoja stipa ...poproszę o zdjęcia
ściskam

Kasiu Makasiu gdzies mi umknał twój post ale juz odpowiadam, stipa rosnie, ma już źdźbła dośc długie bo ponad 30 cm ale cały czas słabo sie zagęszcza, oto ona :
Ogród cichy i przytulny 22:14, 28 kwi 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Dzisiaj 7.15 - jest słońce, błękitne niebo, jest ogród - jest super - trzeba iść do pracy- ogród musi poczekać

Ooooch....miodzio!
ja tez muszę, jutro urlop się skończył, no po prostu dramat

Nie wyglądasz Asiu na babunię od chrustu - ale się uchachałam
Miłego tygodnia!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 28 kwi 2014

Do góry
Piwonie mam cztery, trzy urosły i mają pączki a czwarta bidula była zdeptana jak zaczeła wyłazić i mizernie wygląda....

Rododendronowy ogród II. 22:11, 28 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Cu-dow-ne!!!

To jest tylko częsc rabatki , jest wieksza i serduszek tez jest więcej. A Ty masz serduszki?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:10, 28 kwi 2014

Do góry
Marzenka, Ewa z Hortensji, Irenka Miłek, Gosia -Malkul, Tosia, Ewa -Katowice i Ewa z Wilczej, Dorota i Agata

Bardzo dziękuję, że zaglądacie do mnie, mimo, że ja coraz mniej mam czasu na zaglądanie na forum.
Przesyłam Wam serdeczne pozdrowienia.

Dziś po deszczu zbierałam ślimaki w ilościach hurtowych. Jakieś odmiany sado-maso, bo wchodziły nawet na kłujące iglaki. Najgorsze są pomrowy, których nie znoszę. Dobrze, że nie brzydzę się żadnych robali.

Acha, dostałam lilie wodne w prezencie od Bogdzi Kochana,bardzo Ci dziękuję. Już je posadziłam w stawie.

Ogrodowe skarby 22:09, 28 kwi 2014

Do góry
Ewuś byłam widziałam tylko w telefonie nie lubię pisać ponieważ nie wyświetla mi się cała treść więc jak mam kompa to wtedy podpisuję

PS. ślicznie wygląda jeszcze jak obsadzisz to będzie efekt!!!!

Dzisiaj nic nie robiłam w ogrodzie. Po pikowałam lawendę i odwiedziłam moją małą hodowlę

Między czasie była burza z gradem na szczęście roślinki nie ucierpiały a strumyk pomieścił taką ilość wody!!!

grad na szczęście nie był duży !!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:08, 28 kwi 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies