Hej!
Polarstern przycięłam po zimie mocno bardzo, bo on silnie u mnie rośnie. Na razie wyglada dobrze- wypuścił nowe listki, dostał nawóz i mam nadzieję, że urośnie i będzie obficie kwitła! Ja roże zawsze przycinam raczej ostro- wtedy mają większe kwiaty, choć trochę mniej ponoć....ale czy to mało? Patrz poniżej
Basiu trojeść jak chwast... niestety późno startuje... ale za to do jesieni jest ładna
Jeszcze pokażę skąd wyleciała hortensja... a w jej miejsce przyszedł rh.... teraz jest tu dużó słońca, ale potem tulipanowiec i trawy robią cień... wiec hortka jest zasłonięta... teraz kwitną rh, wiec będzie w pełnej okazałości.. a potem cień rh nie szkodzi... i 3 w kupie będzie łądnie Już mi sie podoba Z każdej strony..
Koniec fotek .. idę robić galaretę mięsną, jeszcze sie gotuje, coś mi odbiło i nastawiłam za późno
I inne adiantum (czy jakos tak sie zwie).. tylko orlik mi je zdominował.. muszę go usunąć, ale orlik też śliczny jest.... samosiewka zeszłoroczna.. kwitł na piękny niebieski kolor..
Parroty parrotami ale te też piekne, jakieś takie rasowe bardzo, co one za jedne ?
I gdzie kupowane , jęsli pamietasz bo takie dorodne te kwiaty maja, śliczności rózowe........
Pasowałyby do moich angelique.....
Jako totalny laik w temacie szkodników proszę o radę, na wielu drzewkach i krzewach znalazłam takie "widoczki"
białe pajęczyny które zwijają listki, oplatają gałązki
co mam z tym zrobić? Opryskać? Jeżeli tak to czym? Zbierać ręcznie, czy po prostu zostawić ?