Te patriotyczne tulipanki trzeba było zostawic na 3 maja urocze są!
a poniedziałek to już jutro napiszę do Iwony ale pewnie odpoczywa po weselu, środa byłaby tak na spokojnie
Posadziłam orliki, trzmielinę i begonie
oraz przesadziłam dziurawiec bordowy za trzmieliną na pniu.
A to nasza dzisiejsza praca w ogrodzie razem z M. oczywiście w przerwie między opadami deszczu. Mam nadzieję, że to dobrze robimy
Łopatką podważam i wyrywam, a raz na 2 lata lecimy na dwuliścienne.. w tym roku przelecimy i u sąsiadów, bo od nich sie sieje strasznie..
Dąbrówka.. zamiast pielenia... Miałam w innym miejscu dąbrówkę posadzoną w dziurkach w szmacie.. w tym roku to wydarłam.. bo zarosła całą szmatę od góry... dawała sobie radę bez problemu.. niestety po zimie wyglądała marnie i potrzebowała czasu na reanimację, tę co mam w gruncie dużo lepiej wygląda.. wiec pozbyłam sie szmaty
A tak mi rosła na szmacie W tym roku tego widoku nie będzie
Anitko.. jesteś naprawdę bardzo miła... moja praca to głównie poprawianie, poprawianie, poprawianie.. ale tak jest jak chce się mieć wszytko, mieć elegancko... a to nie idzie w parze.. i szukam złotego środka.. Już to pisałam, mi w ogrodzie podoba sie praca, a nie sam efekt... chyba bym sie zapłakała, jakby już nic nie było do roboty..
Były sobie 2 rh..... Eskimo (ten prawy) się przekoślawił, miał za dużo słoneczka i za sucho ciągle..
Wiec jego wykopałam ,a posadziłam w jego miejsce hortensję Hayes Starburst, która tam gdzie była też rosła źle.. nie pora na przesadzanie, ale ..... mam nadzieję, że przeżyją zabieg..
Witaj Aguś Moja Susan'ka już miesiąc kwitnie, a w zeszłym roku tylko kilka pąków miała! Również nawoziłem ją gdzieś z 3 tyg. temu i teraz bardzo za to mi dziękuje Ślicznie wygląda ta gałązka na tle zasłony... zaraz mi się kojarzy z martwą naturą, którą mam po uszy Pozdrawiam
Wreszcie się dochowałam tych koron. Niedosyt odczuwam, bo dokupowałam żółte i czerwone, a okazało się, że dostałam same pomarańczowe Ot, doświadczyłam solidności sprzedawcy
Tak, ten biały 'pyrtek', to również serduszka - DICENTRA FORMOSA 'AURORA'