Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:29, 21 maj 2014

zawitka napisał(a)
Fajne zdjęcia jesteście Tacy uśmiechnieci Pozdrawiam

Było pieknie i bardzo wesoło...............najważniejsze, że słonecznie się w końcu zrobiło i możemy coś w ogrodach nadrobić

malgorzata_s... 20:53, 21 maj 2014

Aguś a ja u Koniora znów byłam Widzę że ogrodowo działasz? Buziaczki
Luki 21:59, 21 maj 2014

Zakupy oglądałem już wcześniej w różnych wątkach i widziałem
Teraz trzeba posadzić, ale wydaje mi się, że z miejscem chyba nie masz wiekszych problemów, bo mimo, że już bardziej orientuje się w ogrodzie mam wrażenie, że jest ogromny i nie jedno jeszcze się zmieści
kasiek 21:05, 22 maj 2014

Buziaki zostawiam. Agacia czy u himalajki żółką Ci stare (wewnętrzne) igły? Bo mi tak, mam nadzieję że to nie choroba ...
Agania 20:16, 25 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś a ja u Koniora znów byłam Widzę że ogrodowo działasz? Buziaczki

Znowu..............pewnie po klona dla Kondzia...............mam masę chwastów do wyplewienia, ale trawanik już wykoszony, podkaszarka ruszyła, więc jest obkoszone mogę dojść do rabat...............co za szczęście, że mam drogę do dalszych ciężkich robót

Agania 20:29, 25 maj 2014

Luki napisał(a)
Zakupy oglądałem już wcześniej w różnych wątkach i widziałem
Teraz trzeba posadzić, ale wydaje mi się, że z miejscem chyba nie masz wiekszych problemów, bo mimo, że już bardziej orientuje się w ogrodzie mam wrażenie, że jest ogromny i nie jedno jeszcze się zmieści

Jak wydaje Ci się ogromny to fajnie, więc zrozumiesz, że pracy mi nie brakuje, mam przed sobą przedogródek do obsadzenia i inne zakątki w ogrodzie, ale maj się się już kończy......... piękny to miesiąc dla naszych ogrodów

To jest zdjęcie z przedogródka z przekopaną gorczycą, takich fotek nie lubię pokazywać, ale tylko tak mogę wzbogacić i rozluźnić glinę, nie posadzę roślin w połozu, które jest ciężkie i jałowe, dzięki temu zabiegowi wiem, że w tym miejscu rośliny bujnie wystartują

a to moja ulubiona żurawka ..........ta o czerwonych kwiatach, zwana krwistą

Urszulla 20:36, 25 maj 2014

Patrząc na Twoje fotki to będę twierdzić że wszystkim roślinom muszą towarzyszyć trawy,
kształt podłużny liści super się komponuje
tylko żeby te trawy zimowały- jakie Ty masz doświadczenia bo widzę u Ciebie okazy
Agania 21:12, 25 maj 2014

Urszulla napisał(a)

Patrząc na Twoje fotki to będę twierdzić że wszystkim roślinom muszą towarzyszyć trawy,
kształt podłużny liści super się komponuje
tylko żeby te trawy zimowały- jakie Ty masz doświadczenia bo widzę u Ciebie okazy

Ula, ja mam w większości misckanty, one zimują bez problemowo, reszta tylko przypomina trawy to są liliowce, one też zimują..............teraz zaczynam od tych zimozielonych, ogrodowiskowych, kupiłam kilka, posadzę część na przedogródku, a część na rozsadę, zobaczymy jak sie potoczą losy moich nowinek ogrodowych

kokoryczka i trawka molinia variegata

trawy, hosty i irysy to dla mnie niezłe trio.........jeszcze polecam krokosmię

Ula, trawy się świetnie komponują z każdą rośliną i przełamują sztuczność w ogrodzie, one wprowadzą ogród w ruch i naturalność
Agania 21:26, 25 maj 2014

kasiek napisał(a)
Buziaki zostawiam. Agacia czy u himalajki żółką Ci stare (wewnętrzne) igły? Bo mi tak, mam nadzieję że to nie choroba ...

Kasiu, moje himalajki są soczyście zielono niebieskie i zdrowo wyglądają, ale moje hortensje bukietowe i inne iglaki wyglądają mizernie, widać wody, za dużo w korzeniach, mam długo za mokro, cieszę się, że te zapowiadane burze nas ominęły

a to prezent od mojej Agi na dzień matki....to ten słonecznik

Agania 21:35, 25 maj 2014

Niedziela zasługuje na pismo obrazkowe

chabry ogrodowe

rutewka orlikolistna