Zakupy oglądałem już wcześniej w różnych wątkach i widziałem
Teraz trzeba posadzić, ale wydaje mi się, że z miejscem chyba nie masz wiekszych problemów, bo mimo, że już bardziej orientuje się w ogrodzie mam wrażenie, że jest ogromny i nie jedno jeszcze się zmieści
Znowu..............pewnie po klona dla Kondzia...............mam masę chwastów do wyplewienia, ale trawanik już wykoszony, podkaszarka ruszyła, więc jest obkoszone mogę dojść do rabat...............co za szczęście, że mam drogę do dalszych ciężkich robót
Jak wydaje Ci się ogromny to fajnie, więc zrozumiesz, że pracy mi nie brakuje, mam przed sobą przedogródek do obsadzenia i inne zakątki w ogrodzie, ale maj się się już kończy......... piękny to miesiąc dla naszych ogrodów
To jest zdjęcie z przedogródka z przekopaną gorczycą, takich fotek nie lubię pokazywać, ale tylko tak mogę wzbogacić i rozluźnić glinę, nie posadzę roślin w połozu, które jest ciężkie i jałowe, dzięki temu zabiegowi wiem, że w tym miejscu rośliny bujnie wystartują
a to moja ulubiona żurawka ..........ta o czerwonych kwiatach, zwana krwistą
Patrząc na Twoje fotki to będę twierdzić że wszystkim roślinom muszą towarzyszyć trawy,
kształt podłużny liści super się komponuje
tylko żeby te trawy zimowały- jakie Ty masz doświadczenia bo widzę u Ciebie okazy
Ula, ja mam w większości misckanty, one zimują bez problemowo, reszta tylko przypomina trawy to są liliowce, one też zimują..............teraz zaczynam od tych zimozielonych, ogrodowiskowych, kupiłam kilka, posadzę część na przedogródku, a część na rozsadę, zobaczymy jak sie potoczą losy moich nowinek ogrodowych
kokoryczka i trawka molinia variegata
trawy, hosty i irysy to dla mnie niezłe trio.........jeszcze polecam krokosmię
Ula, trawy się świetnie komponują z każdą rośliną i przełamują sztuczność w ogrodzie, one wprowadzą ogród w ruch i naturalność
Kasiu, moje himalajki są soczyście zielono niebieskie i zdrowo wyglądają, ale moje hortensje bukietowe i inne iglaki wyglądają mizernie, widać wody, za dużo w korzeniach, mam długo za mokro, cieszę się, że te zapowiadane burze nas ominęły
a to prezent od mojej Agi na dzień matki....to ten słonecznik