Kasiu jak ja Cię podziwiam za te sadzonki,zwlaszcza za pelargonie,hortensji też będziesz miała cudny łan,masz TY rękę do roślinek,ja już jestem z Ciebie dumna!
A te hortensje to jakie?
Pozdrawiam serdecznie
Asia poglądowo tylko do Kostomłotów mogę jechać ... dokonałam malwersacji finansowej i kupienie nawet źdźbła grozi mi rozpadem pożycia ... no jakiś tydzień muszę być grzeczna ... jakoś wytrzymam ...
(ale płaszczyk mam taki o jakim całłłe życie marzyłam )
Reniu podziwiam Twoje wiosenne piękności,krokusiki cudne,tulipanki też, nie mowiąc już o hiacyntach,mnie też jako pierwszy zakwitł ten hiacyncik
pozdrawiam serdecznie
Ewka, to jest ta książka
Nawet już 1997r pisało w niej o trawach,tylko ja cymbalica musiałam dopiero ogrodowisko odkryć,zeby docenić te wszystkie informacje zawarte w niej
Madżen, proszę bardzo, ale u mnie bez kancików i ciut zarośnięta.
U mnie jeszcze chyba nie miała 50 cm średnicy, ale ok. 40 te największe kępki miały. Liczę na to, ze część w tym roku już niezła będzie, bo dużo mam jeszcze małych, bo dzieliłam i dzieliłąm i dzieliłam...
Donice z terakoty to śliski temat, z tak dużymi trudno po ogrodzie chodzić, na pewno musisz pod donicę coś podstawić, cegły kostkę żeby nie stała bezpośrednio na ziemi a na zimę na wszelki wypadek przykryć kartonem ze styropianem np - tak sobie myślę
Ja też się cieszę,że Ty się cieszysz Moje hiacynty też już kwitną,ale nie są takie dorodne jak w tamtym roku,a nowych nie dosadzałam,ale i tak jest na czym oko zawiesić,a ten zapach...
Kasiu moje tulipanki kwitną zawaliście-jarzą na cały ogrodek
A roże w Biedrze były różne ale bez nazw-tylko był kolor i rodzaj-pnące,rabatowe,parkowe.
Ja kupilam sobie 2 różowe pnące-ładne,zdrowe sadzonki z wyglądu podobne do roży Super Dorothy ale nie jestem tego pewna.
Pozdrawiam serdecznie
Tulipanki dla Ciebie
nie mam pojęcia jaka to róża taką kupiłam napisane, że niby angielska, ale odmiany nie podano. Powtarza kwitnienie i to jak , kwiaty są skupione na jednym pędzie - chyba 5, ma duże kwiaty i ładnie pachnie posadziłam ją w ubiegłym roku i nieźle wyrosła
znalazłam takie zdjęcie