Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:34, 26 kwi 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Aniu jestem na bieżąco padam na p.... Buziam mocno

Też padam, ale obiecałam fotki. i mam okazję sie pochwalić Szkoda, że foto nie oddaje realu ...
Sprawdzę jutro co tam zrobiłeś, że pysk masz obdarty

I ta dam... klon puszcza liście...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:33, 26 kwi 2014

Do góry
Miło mi że zaglądacie.

Wszystkim życzę aby jutrzejszy dzień był wyjątkowy dla Was tak w ogrodzie jak i w sercu .
Dla mnie to będzie z pewnością wyjątkowy dzień.

Dlatego wstawię kwiaty biało- żółte jakie dziś zastałam w moim ogrodzie.

Ogród, który ciągle zmieniam 22:33, 26 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Kocimiętka już ładnie kwitnie

tulipki ,których nazwy nie znam,ale może ktoś zna

No nie ! Jagódko i beczułkę też taką mam w ogrodzie ....
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:32, 26 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Ania, Chapeau Bas

Nie wiem co mam na to odpisać Jesteś naprawdę bardzo miła... i liczę, że sie keidyś spotkamy w realu.

Nie zapomnij o mnie.. tak krzyczą do mnie moje niezapominajki.. dar przypadkowy od Bogdzi.... ale cieszą oko ... mam je już w iluś miejscach....
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 26 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Mi też ta kompozycja baaardzo się podoba

Twój żagwin jest najlepszy na forum.... mój to ubogi krewny.... ale na linii widokowej nie ma zgrzytu kolorystycznego Sukces

Ogródek Anity 22:28, 26 kwi 2014

Do góry
Spóźnione urodzinkowe buziaki.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:27, 26 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ania myśle ze to jednak Alfred bo bardzo duże kwiaty a te brązy może zjaśnieją jak bardziej rozkwitnie.Zobacz jak on różnie moze wyglądac.

http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/detail.php?start=A&id=219&offset=300

W Alfredzie sie zakochałam jak kupiłam swojego.. a już zakochanie na zabój to było jak przyjechałam do Ciebie pierwszy raz..
Super by było jak mam dwa Alfredy
U Ciebie już pisałam, że Twoja wiosna dogniła moją

Te azalie w pąkach, ale inne maja peirwsze kwiaty

W Dolinie Muminków 22:27, 26 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Pozdrawiam świat rodziny muminków...............Basiu jak tam u Was po świętach i czy wiosna w ogrodzie już kwiaty porozrzucała

Dziękuję za pozdrowienia - u Nas ostatnio troszke problemów z Brzuszkiem Mikołajka, ale będzie dobrze to tylko kwestia czasu, a w ogródeczku wiosna porozrzucała mnóstwo kwiatów na dowód pokazuję zdjęcia z dnia dziejszego....

Ogród, który ciągle zmieniam 22:26, 26 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
dzisiaj fotka Aktinidii Pstrolistnej dr Szymanowskiego fajnie się przebarwiła

zbliżenie

wilczomlecz złocisty

Taki wilczomlecz i aktinidię też mam ale moją przypala słońce ,muszę ją przesadzić.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:24, 26 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Ania ale ładnie kwitnie u Ciebie ,tulipki piękne ,kolory zachwycają odwaliłaś kawał dobrej roboty ,a przerzucanie z jednej flanki na druga to również moje drugie imię tak ze cię dobrze rozumiem

W dużym ogrodzie jak Twój czy mój. przerzucanie to wyzwanie.. a kilometry lecą Widzę, że przyswoiłaś moje pojęcie z flanki na flankę Czyli ruchy wojsk, a my jak dowódcy..

Po rewolucji na rabacie z odsadzeniem róż... tulipany zmarnowałam... wiec pokazuje resztki. Ale róze liczę że wynagrodzą straty.. i finkowe szałwie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:20, 26 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Ile Ty masz tych tulipkow.. Ogrod z gumy jak pragne zdrowia

A tojesc, jak sie bedzie panoszyc to bede ja ograniczac albo ja wykopie i wsadze w donicy...

Buziaki Anek

Bociuś, ja w różankę posadziłam kawałek odętki... a to tak samo sie rozrasta jak diabli.. to posadziłam w donicę z wystającym rantem. W donicy wycięłam dno, bo to idzie płytko.. tojesć też płytko idzie.. A astry posadziłam w obwódkę plastykową do obrzeży.. taka pofalowana z rolki.. bo astry te lezą gdzie chcą .. i niestety gorzej niż odętka i tojeść

A teraz dąbrówki... ta jest ciemny bordo.. a na foto wychodzi zielonawa.. wycinam ja tylko spod pwionii, a resztę krzaków zadarnia.. mniej pielenia

A to zakup zeszłoroczny i od razu podzielony forumowo.. podsadziłam mojego drugiego bonzaja dla ubogich... idzie pięknie
Za rok zero pielenia pod bonzajem

Ogródek Agam 22:19, 26 kwi 2014

Do góry
Pomyślałam jeszcze o takim ustawieniu... trzy w jednej linii. Tu dwie i po prawej stronie uliczki

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:17, 26 kwi 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Ślicznie i kolorowo
Bajkowy ogród Weroniki 22:17, 26 kwi 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Mój wczorajszy zakup w miejsce wykopanej weigeli...mam nadzieję, że szybko taki urośnie. Coś jeszcze dosadzę dla towarzystwa.

Przepiękna!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:12, 26 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Podziwiam foty - pięknie Aniu. Przerzucanie z flanki na flankę daje niesamowite rezultaty Ja też powoli zabrałam się za bylinówkę, ale wolno mi to idzie, chyba do czerwca nie skończę (mój M dzisiaj pomógł przesadzić wielkie tawuły na skarpę - niech sobie tam rosną...). Pozdrawiam z deszczowego Jurajskiego

Agnieszka, ja ze swoją rabatą walczyłam od rana do ciemnej nocy .. 3 tygodnie... bez względu na pogodę... sąsiedzi aż sie nade mną litowali... ale samo sie nie zrobi, a ja szczęśliwa, że mam to za sobą. Będą poprawki na 100% ale posegregowane.. niestety nie wszytko byłam w stanie dociec ... ale tera przerzucanie będzie łatwe.. nie ma siewek, nie ma nasadzeń piętrowych.. a na dwóch końcach nasadzenia z zimozielonymi, nie będzie tak pusto zimą.. nawet M pochwalił rozwiązanie ..
Dla ciebie powinnam dać moje żagwiny, co prawda do Twoich im daleko.. ale .. taka namiastka.. w następnym poście.. bo skalniak szaleje ..
Prawy koniec wsiowej.... dojdą jeszcze ożanki z nasionek Vivy Już rosną siewki.. i dosadziłam małe co nie co.. np niskie irysy granatowe ze śmietnika

I lewy koniec.... karagany dostały paliki i już są proste...

I środek.. ale z rana, pół dnia jeszcze walczyłam..

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:11, 26 kwi 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziś pokażę Wam rabaty pod świerkami.

alez to sliczne. to białe mówisz ze gesiówka? Miałam kiedys pełną , wygineła mi w czasie budowy a teraz nigdzie jej nie spotykam. Cudna wiosna u Ciebie. Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:08, 26 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pamiętam przed i jestem w szoku. Pięknie to wszystko skomponowałaś !
Ogródek Agam 22:06, 26 kwi 2014

Do góry
A tu na pierwszej odsunęłam jedną, żeby pokazać, ze za nią chowa się z tej perspektywy trzecia

Ogródki ziołowe - zioła 22:06, 26 kwi 2014

Do góry
Balkon wygląda na dzień dzisiejszy tak:

Niestety dowiedziałem się dopiero dzisiaj, że rozmarynu nie zbiera się w pierwszym roku i będę musiał kupić sadzonkę. Jak wygląda sprawa oregano? Będzie co w tym roku do garna wrzucić? Bo na dzień dzisiejszy wygląda tak:

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 26 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pięknie!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies