Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 22:39, 23 maj 2014

grembosia napisał(a)

Rzeczywiście piękne zestawienie, tylko szkoda, że to towarzystwo tak krótko kwitnie...
Ogrodem cały czas się zachwycam, już taki dojrzały, pięknie.

Dlatego cykam fotki w tym miejscu bez opamiętania, i muszę przyznać że w tym miejscu trudno o dobre światło...do tego aparat kiepski... tulipki już tracą sprężystość więc to pewnie ostatnie dni tego zestawienia.. ale co tam, właśnie na takie chwile człowiek czeka

kasiek 22:46, 23 maj 2014

Katkak napisał(a)
Kasia jak Ty to robisz, że zapamiętujesz tak dokładne nazwy roślin, choćby tych krzewuszek? Zapisujesz sobie, czy naprawdę pamiętasz? Ja mam taką samą purpurową Kasieńka jeśli chodzi o spotkanie to bardzo chętnie oczywiście tyle tylko, że jestem uzależniona od męża jako, że niezmotoryzowana jestem . Na dzień dzisiejszy sprawdzałam i 14 czerwca ma wolne (pracuje na zmiany) więc spoko. Mam nadzieję, że nic się w tej materii nie zmieni Za te orliki co Ci się same rozsiewają chyba dałabym się pokroić, są takie śliczne i kochane, że nie mogę Pozdrawiam.

No to fajnie, choć przy tym upale już pewnie będzie po efekcie tawuł z liliowcami, ale trudno... najważniejsza jest dobra zabawa
Pamięć mam dobra do nazw, zwłaszcza jak siedzę w ogrodowym temacie od lat...
Mam nadzieje że 14 wypali i się zobaczymy
Nie krój się za orliki szkoda ciała a ja Ci ich mogę kilka odkopać
Uważaj na opryski, mnie twarz spuchła od 3 dniowego maratonu chemią... Ale róże mi zaczęły mocno mszyce niszczyć a klony i buksiki brać grzyby więc trza było opryski zrobić...

A teraz chup nad wodę w ten upał Żółte Kosaćce w końcu zakwitły, czekam na szafirowe

kasiek 22:47, 23 maj 2014

Katkak napisał(a)

Ja też je truję, ale też zbieram dziady, bleeeee Najgorsze, że te małe wcale nie tak łatwo znaleźć, a "robotę robią". Ale muszę wyjść zwycięsko z tej walki, bo jak nie, to moje ukochane funkie boleśnie to odczują. Brunnery już są biedniusie, nawet do połowy niektóre liście mają zjedzone

Syp, naprawdę skuteczne są środki
kasiek 22:54, 23 maj 2014

Agania napisał(a)
W twoim ogrodzie jest zawsze przepięknie, za każdym razem coś zaskakuje, nowa róża, białe i fiolety.....tawuła wyglądająca jak fantastyczna fontanna, liliowoec, japoniec i już się szykuje ciapu, ciapu

Agatko szkoda że nie mam Twojej powierzchni, zaszalałabym (podobnie jak Ty

A tak to małe niespodzianki musza oko cieszyć

kasiek 22:58, 23 maj 2014

kitek81 napisał(a)
też chyba w niedzielę wystawię dzieciakom basen, niech mają coś z życia

Wstawiaj póki gorąco! U mnie nawet woda nie zdążyła się nalać do basenu a już była jazda!

Dorota123 08:36, 24 maj 2014

Oj Kasiu jak Ty masz pięknie nad tymi oczkami. Zrobione zimą, a efekt jakby były tam już kilka lat. U mnie po tulipanach już ślad zaginął, a u Ciebie pięknie jeszcze wyglądają. Pozdrawiam słonecznie.
jula81 18:24, 24 maj 2014

Pięknie ...jak w bajce
kasiek 21:18, 24 maj 2014

Dorota123 napisał(a)
Oj Kasiu jak Ty masz pięknie nad tymi oczkami. Zrobione zimą, a efekt jakby były tam już kilka lat. U mnie po tulipanach już ślad zaginął, a u Ciebie pięknie jeszcze wyglądają. Pozdrawiam słonecznie.

Dzięki Może i oczko od nowa zrobione ale większość nasadzeń stara i dojrzała - stąd ten efekt
To ostatnie tulipany z północnej części, dziś już pokonała je burza z gradem.
kasiek 21:18, 24 maj 2014

jula81 napisał(a)
Pięknie ...jak w bajce

Witam, dziękuje i zapraszam
Katkak 21:53, 24 maj 2014

Kasieńko no to mam nadzieję, że wkrótce się zobaczymy