Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

popcorn 11:37, 23 maj 2014

Ach jaká masz stipé! Moze Malgosia mi przywiezie, ja sobie nie posialam zniechecona poprzednia zima (wszystkie mi wymarzly/zgnily?). A teraz zaluje
Z gory dziekuje ze pamietasz o werbenie, ja dla Ciebie mam tego niebiesko kwitnacego sucholubnego bodziszka Renarda. Jutro sie widzimy, fajnie!
popcorn 11:38, 23 maj 2014

Ale sliczne te piwonie!
pozdrawiam!
Mala_Mi 12:18, 23 maj 2014

Mariola.. nie nadrabiam niczego, bo ... nie wyrabiam.. z powodu upału , mam dla ciebie tylko 4 duże kocimiętki, tojesć ..wczoraj po wykopaniu byłą jak zgon..ale ona da radę .. dzwonka już nie kopię, bo chyba Rench ma dla ciebie ukopać, a już sie nie mieszczę do auta Jak coś jeszcze miało być to pisz, ale u mnie..

Edit, moje jeżówki też już w pąkach, nie wszystkie, ale dużo.. też niczym nie nawożę.. ja niczego nie nawożę z braku czasu Póki rosną i nic się nie dzieje to nie interweniuję..
Do zobaczenia jutro... cieszę sie na spotkanie i nie mogę doczekać.
paniprzyroda 22:51, 23 maj 2014

Aniu - monteverde w południe w cieniu przesadzałam do większych doniczek hortensje, trzymane zimą w chłodnym miejscu

Mirella dla Ciebie jeszcze czosnki Ostrowskiego

a ten ma mieć duży kwiatostan, nie pamiętam nazwy

Mariusz pewnie jutro zakwitnie

monteverde 22:59, 23 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
Aniu - monteverde w południe w cieniu przesadzałam do większych doniczek hortensje, trzymane zimą w chłodnym miejscu

Mirella dla Ciebie jeszcze czosnki Ostrowskiego

a ten ma mieć duży kwiatostan, nie pamiętam nazwy

Mariusz pewnie jutro zakwitnie

już kwitną ?a mojej co pisałam, że dostała chlorozy liści po wczorajszej pokrzywie jakby te listki bardziej zielone się dzisiaj zrobiły czyżby gnojówka tak szybko działała? dobrze, że robiłaś to w cieniu ja dzisiaj kilka fotek tylko zrobiłam i siedziałam w domu za gorąco może to cz. Schuberta?
paniprzyroda 23:09, 23 maj 2014

Karolina róża dla Ciebie, z niej robię nalewkę, niestety, pierwsze płatki opadły

Aniu, jutro będzie piękny dzień Dla Ciebie pierwsza w tym roku

szkarłatkę pewnie znasz

i delikatny, cytrynowy orlik

monteverde 23:12, 23 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
Karolina róża dla Ciebie, z niej robię nalewkę, niestety, pierwsze płatki opadły

Aniu, jutro będzie piękny dzień Dla Ciebie pierwsza w tym roku

szkarłatkę pewnie znasz

i delikatny, cytrynowy orlik

pierwsza jeżówka? a wino z tej róży owoców robisz? znam szkarłatkę ale nie mam orlik bardzo ładny
paniprzyroda 23:34, 23 maj 2014

monteverde napisał(a)

już kwitną ?a mojej co pisałam, że dostała chlorozy liści po wczorajszej pokrzywie jakby te listki bardziej zielone się dzisiaj zrobiły czyżby gnojówka tak szybko działała? dobrze, że robiłaś to w cieniu ja dzisiaj kilka fotek tylko zrobiłam i siedziałam w domu za gorąco może to cz. Schuberta?

Hortensja jedna przyśpieszyła możliwe, że to czosnek Schuberta, kupowałam w Skierniewicach pojedynczą cebulę, pan pokazywał zaschnięty kwiatostan. Mówisz, że pokrzywa dobra dla hortensji? Będę musiała i ja nastawić, znowu urosły
w południe

Palibin nadal pachnie

stokrotki nie odpuszczają, pomimo koszenia i za to je lubię

czerwone kukliki z ubiegłorocznego siewu

paniprzyroda 23:39, 23 maj 2014

monteverde napisał(a)

pierwsza jeżówka? a wino z tej róży owoców robisz? znam szkarłatkę ale nie mam orlik bardzo ładny

To margerytka wina nie robię, ale z owoców innych róż nalewkę pod nazwą "Żenicha" robiłam, pyszna była.
Mariusz 07:43, 24 maj 2014

To czekamy na kwiat liliowca. Czosnek może być Schuberta (jak pisze Ania) albo Krzysztofa.
Miłego dnia