Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 08:16, 05 paź 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Iwonka widzę, że lista prac też zrobiona
No mało tego nie ma
Widzę, że większość jeszcze czeka z sadzeniem cebul Czekam i ja Mam nadzieję, że jeszcze troszkę słonka będzie ..

Wczoraj spanikowałam, czy napewno wszystko pamiętam, co zrobić.
Poczytałam u Hanusi, u Łukasza i właściwie stwierdziłam, że mam tyle do zrobienia, co Łuki. Odetchnęłam z ulgą
Ogródek Iwony II 08:14, 05 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka to posadzę. Tylko to sadzenie w kamyczkach brrrrr
Ciągle ta rabata w przedogródku nie zrobiona, już drugi rok czeka na zmiany, ale kompletnie nie wiem jak ją upiększyć. Chyba się nie da i tak zostanie - trudno.

Mirelko, zrób kilka fotek tej rabaty z różnych stron. Pomierz, zimą zrobisz plan. Może coś wymyślimy. Jesteśmy bardziej dojrzałe.
Zimą będzie więcej czasu.
A żurawki posadź. Będzie więcej koloru.
Ogródek Iwony II 08:12, 05 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, cześć. Na ten sezon już niewiele zostało:
posadzić cebule
wypielić kilka rabat
przesiać kompost, co pod różane kopczyki będzie
skosić kilka razy trawnik, bo młody nadal rośnie
grabić liście
zrobić kopczyki, ale to pewnie w grudniu...

Iwonka widzę, że lista prac też zrobiona
No mało tego nie ma
Widzę, że większość jeszcze czeka z sadzeniem cebul Czekam i ja Mam nadzieję, że jeszcze troszkę słonka będzie ..
Ogródek Iwony II 08:10, 05 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
u nasa leje i zimno brrr
a ja chce do ogrodu. Mam nadzieje, ze sie da

Padało całą noc.
Wczoraj też chciało padać, ale dostałam przesyłkę od jednej dobrej duszy i musiałam iść posadzić piękne rozplenice.
Więc poprosipam niebiosa, by chmury się przesunęły na bok.
Zanim prośba dotarła - 5 kropli na mnie spadło, a potem wyszło słoneczko. Chmury były czarne z boku. Naprawdę. Nie kłamię
Zdążyłam wywieźć 5 taczek piasku i w to miejsce przywieźć 5 taczek czarnoziemu. I posadzić rozplenice, wygrabić, podlać, ułożyć narzędzia i zrobić kilka zdjęć. Potem poszłam do domu. A wieczorem zaczęło padać
Ogródek Iwony II 08:04, 05 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Iwonka śliczne ogrodzenie z tych listewek, myślałam nad podobnym by odgrodzić warzywnik przed psiurą więc już ślę listę pytań:

listewki zdobyczne czy kupiliście? są grubsze czy cienkie takie na ok. 1 cm?
jaką mają szerokość? Robiliście z prześwitem na grubość listewki?
Bardzo ładnie to wygląda no i kolor też, czym malowaliście...

Będę wdzięczna Ci za odpowiedź, bo wiosną przymierzam się u siebie, a ponieważ mam tam ze 40 m więc wolałabym zrobić raz, dobrze i ładnie

Muszę przygotować projekt i oswajać przez zimę z nim męża hahaha

Ogród śliczny, coraz piękniej się robi

Agatko, tobie odpiszę wieczorem z kompa
Buziak.
Ogródek Iwony II 08:00, 05 paź 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Cześć Iwonko! Pięknie u Ciebie! I widzę, że nie ustajesz w dopieszczaniu ogrodu

Kasiu, cześć. Na ten sezon już niewiele zostało:
posadzić cebule
wypielić kilka rabat
przesiać kompost, co pod różane kopczyki będzie
skosić kilka razy trawnik, bo młody nadal rośnie
grabić liście
zrobić kopczyki, ale to pewnie w grudniu...

Ogródek Iwony II 07:56, 05 paź 2016

Do góry
Wczoraj nie dałam rady wejść wieczorem.
Walczyłam z akwarium i podmianą wody.
Przeczytałam w necie, że niektórzy wodę podmieniają raz na tydzień. Z takim podejściem bym nie miała na nic czasu. Na ogród już nie...
Wymieniłam wczoraj 150 litrów i zrobiłam trochę porządku w roślinkach.
Ogródek Iwony II 07:51, 05 paź 2016

Do góry
O matko, Kasiu... O takim zagrożeniu nawet nie pomyślałam. Fakt, tak czasami bywa. Niestety, nie mamy wpływu na wszystko. Są sposoby na blokowanie stron. Jest tzw. kontrola rodzicielska. Można ustawić profil gościa z wyłącznikiem czasowym. Ale jak to zrobiłam, to się nabiegałam co chwilę do kompa. By pozwolenia dawać jako admin...
Jak zablokowałam dostęp do stron z przemocą i erotycznych, to nawet w Simsy nie mógł grać. Bo tam niby sceny rozbierane są.
To ja już wolę, jak mój w gierce siedzi lub programie graficznym...

Starszy w którymś momencie nauczył się łamać w Bios-ie wszelkie hasła instalowane przez nas. Siłą rzeczy musiało się skończyć na dozie zaufania, że to co robi w sieci - nie jest złe...

Ogródek Iwony II 07:32, 05 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Iza, u mnie komp u najmłodszego na hasło. Inaczej by się nie dało. W tygodniu szkoła. On dopiero gimnazjum zaczął.
Starszy - klasa maturalna sam musi już wiedzieć co ważne. A ja i tak drżę, czy dobre wybory zrobił. Powiedzieć sobie wiele nie da. Na dodatek w internacie jest...

Patrzę przez okno i widzę czyste niebo. Kilka małych chmurek na niebie w kolorze różowej poświaty...

Oj powiem Ci, że ja też tych internetów się boję...tyle dziadostwa tam jest.Przed wszystkim nie da się dziecka ochronić-jak piszesz przychodzi czas na własne decyzje. Jedno mnie cieszy-mam dwóch synów-to przynajmniej jakichś rozbieranych sefiaków nie będą wrzucać do sieci-teraz jak widzę, jak niektóre dziewczynki robią sobie zdjęcia-ręce opadają...

U mnie prognozy pogodowe też niezbyt ciekawe..
Ogród z rzeźbą 06:54, 05 paź 2016

Do góry
Aniu, twoja melica strasznie leży.
Moja troszkę, ale kłosy ładnie stoją do góry. No tak pod kątem 30 stopni do pionu. Może ona lubi słońce i sucho?

Czy ona ci się rozsiewa? Bo kloski rozpadają się. Czyli na ziemię cow spada. Ale tam nie znalazłam siewek. Bardziej szałwia szaleje.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:50, 05 paź 2016

Do góry
Prace na ten rok mam chyba podobne. Jeszcze z warzywnika por i seler został i pietruszka. Co trzeba wykopać, a co może zimowaf na rabacie?
To się uspokoiłam, że zdążę chyba
Kilka planów przesunęłam na wiosnę.

Piesio słodki. Pendolino.
Mój pies z kotem tak szaleją. Ale często w rabaty za tuje wpadają. Jakoś rośliny żyją.

Coś jeszcze, coś więcej... 06:44, 05 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Lubię tą rabatę, chyba bardziej niż front

Ja też ją lubię. Bardzo.
To jest miejsce, które najbardziej zauroczyło mnie w twoim ogrodzie, kiedy po raz pierwszy cię odwiedziłam.
A jak już znalazłam instrukcję zrobienia ciurkadełka, to piapam z zachwytu.
Do dziś kulu nie mam. Przewiercony kamień poczeka do wiosny. A z formy, którą mam obecnie, tes bardzo jestem zadowolona.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:38, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale to mądre Haniu. Powiedz mi jeszcze, czy ty masz glinę, czy piasek w ogródku? Chodzi mi o typ gleby ...

Iwonko, ja mam piszczystą glebę, tylko w jednym miescu skądś glina. Jak opady są słabe, to nie ma problemu z roślinami, ale u nas jesień, zima i wiosna przeważnie wilgotne są. Teraz przeglądając prognozę na 16 dni widzę codziennie opady. I jak tu żyć?

No to róże kopczykuję,/jeszcze jest trochę czasu/ a resztę zostawiam na pastwę losu do 1 marca. Potem albo est ok, albo jeszcze miesiąc deszczu jak w tym roku.

A podobno dziś w nocy w Zakopanem już śniegiem poprószy. Ja nie chcę śniegu!

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:34, 04 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Butla pięciolitrowa, to nie butelka. A korzenie ochroni przed bezpośrednimi opadami deszczu. Bo rośliny w takie deszczowe zimy jak u mnie przeważnie wygniwają od nadmiaru wody, Dlatego ja nie okrywam stroiszem, ani słomą, bo to wszystko zbiera wodę. A tak, to wszystko przeleci poza roślinę, a wilgoci i tak będzie wystarczająca ilość pobocznie.

Ale to mądre Haniu. Powiedz mi jeszcze, czy ty masz glinę, czy piasek w ogródku? Chodzi mi o typ gleby ...
Ogrodowe przygody 20:15, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ślicznie kwitnæ. To z teraz?
Artemis i Theresę mam też

Tak Artemis i Marysia z niedzieli

Do raju daleko - u Ewy 19:41, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jakie wielkie dynie Fajnie Dorotka wyszła
Ewuniu, miło spędziliście czas

Iwonko, znasz Beatkę, to wiesz jak miło się z nią gawędzi I były też pyszne muffiny z dżemem z zielonych pomidorów Pycha
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:59, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyszłam Haniu na dzisiejszą lekturę o pracach jesiennych. Co bym nie zapomniała, że do zimy czas się przygotowywać powoli. Znalazłam kilka rad wstecz i muszę wrócić w wolnej chwili.
Nie bardzo rozumiem to okrywanie butelkæ korzeni, bo butelka ma małæ srednicę, ale chyba czegoś w pośpiechu nie doczytałam. Mus wrócić.
Pozdrowienia zostawiam

Butla pięciolitrowa, to nie butelka. A korzenie ochroni przed bezpośrednimi opadami deszczu. Bo rośliny w takie deszczowe zimy jak u mnie przeważnie wygniwają od nadmiaru wody, Dlatego ja nie okrywam stroiszem, ani słomą, bo to wszystko zbiera wodę. A tak, to wszystko przeleci poza roślinę, a wilgoci i tak będzie wystarczająca ilość pobocznie.
Ogródek Iwony II 18:55, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Iza, u mnie komp u najmłodszego na hasło. Inaczej by się nie dało. W tygodniu szkoła. On dopiero gimnazjum zaczął.
Starszy - klasa maturalna sam musi już wiedzieć co ważne. A ja i tak drżę, czy dobre wybory zrobił. Powiedzieć sobie wiele nie da. Na dodatek w internacie jest...

Patrzę przez okno i widzę czyste niebo. Kilka małych chmurek na niebie w kolorze różowej poświaty...

No tak to jest, że my rodzice musimy młodym zaufać, pozwolić im samym podejmować decyzje i uczyć się na własnych doświadczeniach.
Też drżę, czy wybory które robią są dobre. Ale, czy gdyby nas poprosili o dokonanie wyborów za nich, czy na pewno podjęlibyśmy te właściwe i najlepsze dla nich?

Ogród na glinie 18:26, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie, że się odezwałaś.
Czyli dalej działasz.
Kurcze, nie pamiętam, gdzie planowałaś domek...
Amanogawy - fajnie będą wyglądać. Znalazłaś już? Czy szukasz?

Zakupy cebulowe robiłaś? Czy to, co rok temu? Wykopywałaś cebulki, czy zostały w ziemi?
Ja swoje wykopywałam. Teraz będę sadzić. Tylko za kilka dni...

O cebulkach to całkiem zapomniałam.
Mam wykopane queeny i dokupiłam Elegant Lady.
Myślę by je wsadzić razem pod ambrowcem.
I jeszcze jakieś cebulki mam wykopane ale nawet nie pamiętam jakie.
A Amanogawy mam "upatrzone" po 28 zł małe na 1,3 m. Duże są po 280 zł. Ale mam już dość targania wielkich drzew. Poczekam sobie aż urosną. Ukształtuję jak chcę. I tak mam sporo roboty w innych kątach. Ani zauważę, a urosną.
Ogród na glinie 18:23, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Te cisy sobie podrosły
Też pomyślałam jak Juzia. Skoro chcesz wymienić barona- to rozumiem
Jasna zielej tam pasuje...

Jest jeszcze opcja że dosadzę cisy i będzie cała ściana cisów.
Miały być fastigiata, a każdy inny.
Rozczapirzają się niektóre.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies