Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Kasiek 22:11, 04 paź 2016

Dzisiaj odkrylam w ogrodzie hoste ktora zaczela kwitnac...Cos sobie chyba przypomniala? Fotne jutro
hanka_andrus 22:38, 04 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Ale to mądre Haniu. Powiedz mi jeszcze, czy ty masz glinę, czy piasek w ogródku? Chodzi mi o typ gleby ...

Iwonko, ja mam piszczystą glebę, tylko w jednym miescu skądś glina. Jak opady są słabe, to nie ma problemu z roślinami, ale u nas jesień, zima i wiosna przeważnie wilgotne są. Teraz przeglądając prognozę na 16 dni widzę codziennie opady. I jak tu żyć?

No to róże kopczykuję,/jeszcze jest trochę czasu/ a resztę zostawiam na pastwę losu do 1 marca. Potem albo est ok, albo jeszcze miesiąc deszczu jak w tym roku.

A podobno dziś w nocy w Zakopanem już śniegiem poprószy. Ja nie chcę śniegu!

hanka_andrus 22:43, 04 paź 2016

violka171 napisał(a)
mi Haniu czas nie pozwolił pobyc dłuzej w ogrodzie,a jak zajechaliśmy to sie rozpadało-i tyle mojego ,wiatr nieznośny u nas trochę szkód porobił w ogrodzie,nie za dużo ale zostawił ślad po obecności
ogolnie na dniach będzie mnie tu mniej,musze wstążki porobić na pasowanie 1 klas
tylko 66 szt
Azalia Twoja jest cudowna
pozdrawiam i pogody życzę

Chyba Wam tuneliku nie zwiało? Wiatr ma być na morzu powyżej 10-tki. I to ten najgorszy północny. Przewiduje się cofkę wody w korytach rzek pomorskich i mogą być powodzie szczególnie na Żuławach.
Ja jutro zostaję w domu. mojego ogródka może nie wydmucha z kretesem.
hanka_andrus 22:48, 04 paź 2016

Kasiek napisał(a)
Dzisiaj odkrylam w ogrodzie hoste ktora zaczela kwitnac...Cos sobie chyba przypomniala? Fotne jutro

Rośliny zachowują się nienormalnie, bo było ciepło, zimno, znowu ciepło i deszcze. Myślą, że wiosna. I mimo, że one faktycznie mózgów nie mają, ale w genach jest coś zapisane. No to działają zgodnie z instrukcją. Moje krokusy mają pędy kwiatowe na wysokość małego palca. Ale chyba kwiatów nie będzie, Bo u mnie znowu ochłodzenie. I to znaczne.

Ale Twoją hostę chętnie obejrzę. Mój hibiskus jeszcze ma zamiar mnie ucieszyć

BasiaLT 10:46, 05 paź 2016

Widzę Haniu że miałaś wczoraj bardzo pracowity dzień. Szkoda że to już jesień, niby jeszcze jest ładnie ale to już nie to. U nas wczoraj było słonecznie ale wiało masakrycznie. Trochę zrobiłam porządków w ogrodzie warzywnym i nazbierałam orzechów.
hanka_andrus 11:39, 05 paź 2016

Toś się, Basiu, w wiewiórkę się zabawiłaś! A ja dziś lajtowo w domku. Wiatr i desszcz na przemian ze słońcem, ale z przewagą wiatru i deszczu.
Nie ryzykuję dziś ogrodowo.

zawitka 11:48, 05 paź 2016

Hortka u Ciebie jeszcze ładna dalie też nie popuszczają Czy werbena u Ciebie zostaje do mrozów czy zbierasz i mrozsz?????
eda 13:06, 05 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)

Rośliny zachowują się nienormalnie, bo było ciepło, zimno, znowu ciepło i deszcze. Myślą, że wiosna. I mimo, że one faktycznie mózgów nie mają, ale w genach jest coś zapisane. No to działają zgodnie z instrukcją. Moje krokusy mają pędy kwiatowe na wysokość małego palca. Ale chyba kwiatów nie będzie, Bo u mnie znowu ochłodzenie. I to znaczne.

Ale Twoją hostę chętnie obejrzę. Mój hibiskus jeszcze ma zamiar mnie ucieszyć

ale ma pąki wypasione super też czekam na otwarcie buziaki dziewczynki
BasiaLT 14:11, 05 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)
Toś się, Basiu, w wiewiórkę się zabawiłaś! A ja dziś lajtowo w domku. Wiatr i desszcz na przemian ze słońcem, ale z przewagą wiatru i deszczu.
Nie ryzykuję dziś ogrodowo.

No pewnie Haniu, zimny wiatr jest najbardziej zdradliwy i lepiej sobie odpuścić. Co innego jak ktoś ma ogród przy domu, to jakby co to zaraz może się schować. A jak ty musisz kawał drogi dojechać to już jest mniej zabawne.
Ja dzisiaj nic nie zrobię w ogrodzie bo już mój urlop się skończył i wróciłam do pracy. Ech życie...
hanka_andrus 17:08, 05 paź 2016

zawitka napisał(a)
Hortka u Ciebie jeszcze ładna dalie też nie popuszczają Czy werbena u Ciebie zostaje do mrozów czy zbierasz i mrozsz?????

Werbenę zostawiam do mrozów, a i potem jej nie wykopuję, której uda się przeżyć, to będzie, i tak jest dużo siewek wiosną, Zawsze można coś wybrać na rabatę. Na wszelki wypadek mam jedną w doniczce, którą tradycyjnie do domu zaproszę na zimowanie.