Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

hanka_andrus 18:52, 04 paź 2016

Iwonko, szkolenia z prac ogrodowych, Tobie nie zrobię, sama wiesz lepiej gdzie co i jak, A jak się ma wątpliwości, to trzeba tylko wziąć widły w łapki. I potem już idzie łatwo.

Piękna pergola powstaje, chwalę emusia i synusia! Ładnie to wygląda.
Ja też jestem jeszcze przed sadzeniem, ale póki co uwalniam trochę miejsca na cebulowe. Dziś ogłowiłam 4 dalie, Wykopię jak będzie bardziej sucho, ale już widać gdzie będzie wolny placyk.

Pozdrawiam i życzę Wam jeszcze kilka ciepłych i słonecznych dni. Na dokozenie prac.

bdan 18:55, 04 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Iza, u mnie komp u najmłodszego na hasło. Inaczej by się nie dało. W tygodniu szkoła. On dopiero gimnazjum zaczął.
Starszy - klasa maturalna sam musi już wiedzieć co ważne. A ja i tak drżę, czy dobre wybory zrobił. Powiedzieć sobie wiele nie da. Na dodatek w internacie jest...

Patrzę przez okno i widzę czyste niebo. Kilka małych chmurek na niebie w kolorze różowej poświaty...

No tak to jest, że my rodzice musimy młodym zaufać, pozwolić im samym podejmować decyzje i uczyć się na własnych doświadczeniach.
Też drżę, czy wybory które robią są dobre. Ale, czy gdyby nas poprosili o dokonanie wyborów za nich, czy na pewno podjęlibyśmy te właściwe i najlepsze dla nich?

Malgosik 20:00, 04 paź 2016

pięknie u Ciebie
dużo kolorów
zastanawiałam się kiedyś nad hortką Phantom
ale ostatecznie stanęło na Silver Dollar
kasja83 07:32, 05 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Iza, u mnie komp u najmłodszego na hasło. Inaczej by się nie dało. W tygodniu szkoła. On dopiero gimnazjum zaczął.
Starszy - klasa maturalna sam musi już wiedzieć co ważne. A ja i tak drżę, czy dobre wybory zrobił. Powiedzieć sobie wiele nie da. Na dodatek w internacie jest...

Patrzę przez okno i widzę czyste niebo. Kilka małych chmurek na niebie w kolorze różowej poświaty...

Oj powiem Ci, że ja też tych internetów się boję...tyle dziadostwa tam jest.Przed wszystkim nie da się dziecka ochronić-jak piszesz przychodzi czas na własne decyzje. Jedno mnie cieszy-mam dwóch synów-to przynajmniej jakichś rozbieranych sefiaków nie będą wrzucać do sieci-teraz jak widzę, jak niektóre dziewczynki robią sobie zdjęcia-ręce opadają...

U mnie prognozy pogodowe też niezbyt ciekawe..
Iwk4 07:51, 05 paź 2016

O matko, Kasiu... O takim zagrożeniu nawet nie pomyślałam. Fakt, tak czasami bywa. Niestety, nie mamy wpływu na wszystko. Są sposoby na blokowanie stron. Jest tzw. kontrola rodzicielska. Można ustawić profil gościa z wyłącznikiem czasowym. Ale jak to zrobiłam, to się nabiegałam co chwilę do kompa. By pozwolenia dawać jako admin...
Jak zablokowałam dostęp do stron z przemocą i erotycznych, to nawet w Simsy nie mógł grać. Bo tam niby sceny rozbierane są.
To ja już wolę, jak mój w gierce siedzi lub programie graficznym...

Starszy w którymś momencie nauczył się łamać w Bios-ie wszelkie hasła instalowane przez nas. Siłą rzeczy musiało się skończyć na dozie zaufania, że to co robi w sieci - nie jest złe...

Iwk4 07:56, 05 paź 2016

Wczoraj nie dałam rady wejść wieczorem.
Walczyłam z akwarium i podmianą wody.
Przeczytałam w necie, że niektórzy wodę podmieniają raz na tydzień. Z takim podejściem bym nie miała na nic czasu. Na ogród już nie...
Wymieniłam wczoraj 150 litrów i zrobiłam trochę porządku w roślinkach.
Iwk4 08:00, 05 paź 2016

Kacha123 napisał(a)
Cześć Iwonko! Pięknie u Ciebie! I widzę, że nie ustajesz w dopieszczaniu ogrodu

Kasiu, cześć. Na ten sezon już niewiele zostało:
posadzić cebule
wypielić kilka rabat
przesiać kompost, co pod różane kopczyki będzie
skosić kilka razy trawnik, bo młody nadal rośnie
grabić liście
zrobić kopczyki, ale to pewnie w grudniu...

Iwk4 08:04, 05 paź 2016

AgataP napisał(a)

Iwonka śliczne ogrodzenie z tych listewek, myślałam nad podobnym by odgrodzić warzywnik przed psiurą więc już ślę listę pytań:

listewki zdobyczne czy kupiliście? są grubsze czy cienkie takie na ok. 1 cm?
jaką mają szerokość? Robiliście z prześwitem na grubość listewki?
Bardzo ładnie to wygląda no i kolor też, czym malowaliście...

Będę wdzięczna Ci za odpowiedź, bo wiosną przymierzam się u siebie, a ponieważ mam tam ze 40 m więc wolałabym zrobić raz, dobrze i ładnie

Muszę przygotować projekt i oswajać przez zimę z nim męża hahaha

Ogród śliczny, coraz piękniej się robi

Agatko, tobie odpiszę wieczorem z kompa
Buziak.
Iwk4 08:10, 05 paź 2016

Basilikum napisał(a)
u nasa leje i zimno brrr
a ja chce do ogrodu. Mam nadzieje, ze sie da

Padało całą noc.
Wczoraj też chciało padać, ale dostałam przesyłkę od jednej dobrej duszy i musiałam iść posadzić piękne rozplenice.
Więc poprosipam niebiosa, by chmury się przesunęły na bok.
Zanim prośba dotarła - 5 kropli na mnie spadło, a potem wyszło słoneczko. Chmury były czarne z boku. Naprawdę. Nie kłamię
Zdążyłam wywieźć 5 taczek piasku i w to miejsce przywieźć 5 taczek czarnoziemu. I posadzić rozplenice, wygrabić, podlać, ułożyć narzędzia i zrobić kilka zdjęć. Potem poszłam do domu. A wieczorem zaczęło padać
anbu 08:12, 05 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, cześć. Na ten sezon już niewiele zostało:
posadzić cebule
wypielić kilka rabat
przesiać kompost, co pod różane kopczyki będzie
skosić kilka razy trawnik, bo młody nadal rośnie
grabić liście
zrobić kopczyki, ale to pewnie w grudniu...

Iwonka widzę, że lista prac też zrobiona
No mało tego nie ma
Widzę, że większość jeszcze czeka z sadzeniem cebul Czekam i ja Mam nadzieję, że jeszcze troszkę słonka będzie ..