Kapliczka ogrodowa ,dzieło mojego M
trzmielina ,przywrotnik i wcisnęła się azalia
czy to sie zanosi na przyjaźń ,czy wręcz odwrotnie????
wiązówka błotna
Pierwsza fotka tej na pierwszym planie i czerwonej, obie zjadliwe, ale przypuszczam że z dużej ilości siewek wyjdzie coś ciekawszego.
Chyba dałaś mi sadzonkę Młokosiewicza albo inną ... zmagam się z nią i nie wiem jak długo pociągnie. Idę zobaczyć czy coś ruszyła, zafascynowany różanecznikami zapominam o cennych ciekawostkach.
Rh CW
Calsap nie pamiętam jak się ten nazywa, etykietka mi zginęła, może Bogdzia rozpozna
America się otwiera przez paskudne kocury straciłam wszystkie pąki w Nowej Zembli, puszcza już listki
Dzisiaj cały dzień słońce, chmury i deszcz i tak w kółko byłam trochę na ogrodzie chwaściory dzięki deszczom ruszyły może w poniedziałek nie będzie padało to trzeba pielić, zauważyłam znowu mszyce na różach, już raz pryskałam dzisiaj ściągałam gadziny z pąków róż pączki ładnie wyglądają
kalina angielska jak pięknie pachnie na jej listkach też czarna mszyca się pokazała i zwija listki kwiaty pigwy też ładnie pachną
azalie
Narobiłam rabanu z przesyłką którą dostałam i która mnie przeraziła. Należy więc uczciwie teraz napisać co działo się dalej
Pan odpisał że on nie pakował i nie wiedział że takie rośliny wysłano. Tłumaczył się że larwanem było lane i opuchlaki powinny być martwe. Po następnym moim emailu że to nie wytłumaczenie, bez kłopotów zwrócił połowę pieniędzy za rośliny których sadzonek nie miał z poprzedniego sezonu i obiecał przysłać część zeszłosezonowych dobrze ukorzenionych roślin w ramach reklamacji Przyszły w środę całkiem ładne
nie to nie jest jaśmin, to taki krzew rosnący na trawniku, może robić za żywopłot dobrze znosi przycinanie, ładnie pachnie, nie pamiętam nazwy Już żylistek wysmukły- deutzia gracilis