Iwonko co to za wino u Ciebie i czy jesteś z niego zadowolona Mam do zagospodarowania południowa ścianę których u mnie wiele i chcę posadzić winogrona tylko nie mam w tym temacie doświadczenia Chciałbym na jesień smakować owoce tylko bez wykręcenia ust o tak
Ala bardzo mi się podoba to miejsce z tym że ja bym posadził wiązy dalej od siebie a pomiędzy nimi nasadził rząd zimozielonych np. cisów, żywotników W ten sposób miałabyś po dwóch stronach solitery o jasnożółtym kolorze a w środku ściankę zasłaniającą mur sąsiadów Co myślisz o moim pomyśle ?
Na pergolę proponuję żagiel przeciwsłoneczny dostępny na Allegro lub Ikea za grosze Dzięki niemu będzie można posiedzieć pod osłoną w słoneczne dni a i przed deszczem Cię ochroni
A takiego paskudztwa to ja w życiu nie widziałem i mam nadzieję że nie będę musiał I jeszcze jakie zbliżenie Fujjjjjj
Pomocnik Franek jest najfajniejszy na placu budowy
W okolicach mojej działeczki mamy sporo lasów i zagajników sosnowych, a my lubimy zbierać grzybki
Grzybów czasem jest dużo, a nie bardzo jest gdzie suszyć, więc Mój M wymyślił sprytną suszarkę bez użycia prądu, stawianą na piecu Jak pomyślał tak zrobił
Kilka prętów, kątowników i siatka na półeczki , dospawał jeszcze 4 śruby na górze jako rączki, ale można na nich powiesić sznureczki z grzybami
Widok z końca działki. Po lewej stronie mam juz nasadzenia ale na tych zdjęciach słabo widoczne. W wolnej chwili cyknę z bliska.
Pod brzozami tawuły już przestały kwitnąć. Wczesnie pięciorniki i jeszcze jakieś krzewy niestety nie pamiętam nazwy. Mało widoczne na zdjęciu.
Dopiero teraz obejrzałam wizytówkę. Czy w tym roku da się coś takiego u Ciebie zobaczyć?
Czy ta szałwia po lewej fioletowo-granatowa jest wieloletnia? Tak lubię.
Widok z tarasu. Na tyle mamy garaż oraz kuchnie letnią i altanę. W kole chcę mieć niesymetryczne kule. Na chwilę obecną są tuje danica ale chcę jeszcze dokupić bukszpany i formować je w kule. W wywijasie, który przechodzi przez koło i łączy się z pasem zieleni po drugiej stronie ogrodu wszadzone są tawuły japońskie ale coś kiepsko mi rosną i kilka będę musiała przesadzić. Myślałam też aby w ogóle się ich pozbyć i wsadzić tam też kule danica a tawułe wsadzić pod szmaragdami za huśtawką.