U mnie w trawniku nie ma jeszcze dużo chwastów, trochę, większych dziś wyrwałam.
Nie wiem, czy nie będę musiała zrezygnować z kocimiętki... niestety. Kot sobie ją upodobał i zniszczył już dwie kępki. Zakopałam w korze trochę sierści mojego psa, ale wątpię, aby to pomogło....
Magnolia gwiaździsta ostatnim tchnieniem jeszcze kwitnie. A już zaczyna Rh Cunningham's White.
Wszystko się zieleni, trawniki prawie po kolana a kosiarka nadal w serwisie Nie cierpię takiego trawska.
Trawnik nad stawem posiany. Przy obecnej pogodzie w sobotę powinien się pokazać.
Dzisiaj zakupiłem miłorzęba Mariken na wysokim pieńku. Ma już liście, cudny jest.
Jemu zdjęcie zrobię jutro.
Mam go, ale baaaaardzo kiepsko rośnie, chyba go przesadzę w inne miejsce....na jakim stanowisku rośnie u ciebie i jak go pielęgnujesz??? Masz może zdjęcie całego?
Ja miskanty traktuję bardzo brutalnie
- Rwę je na pół przynajmniej raz w roku (bo kupiłam max 10 sztuk, a potrzeba była większa i teraz mam ponad 30)
- Nie nawożę niczym i nie podlewam za specjalnie (czasem dostaną przy okazji)
- Nie robię kopczyków ani niczym nie przykrywam na zimę...robię tylko snopek, a wiosną ścinam najniżej jak się da.
I rosną Jednego nawet w cieniu na próbę posadziłam....zobaczymy co z niego będzie.
Pozdrawiam i gratuluję ogrodu, bo bardzo zadbany!!!