Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AgnieszkaW 08:41, 13 maj 2014

dzisiejszy poranek w Jurajskim - fragment ogrodu w różnych ujęciach;

Gocha 08:56, 13 maj 2014

Cudowny ogród, aż czuję jego zpach. Bardzo lubię pochodzić sobie po ogrodzie bardzo wczesnym rankiem, kiedy jest rosa i ptaki śpiewają i słoneczko nieśmiało zaglada. Marzy mi się taki spacer po Twoim ogrodzie. Pozdrawiam.
Margarete 13:56, 13 maj 2014

Aga a czyty samamnożysz te zawciągi ? czy one ci sie wyradzaja po jakims czasie jak np macierzanka ? rozumiem że moge moje duze kepy np za rok wiosna lub tego roku jesienia chlasnąć na pól i podzielic ? ale lepiej wiosna czy jesienią......one kwitna prawie do mrozów to kiedy to robic ?
AgnieszkaW 14:20, 13 maj 2014

Anetko, podam na priw, ale później.

Perka - dzięki

Grembosiu, dziękuję

Gocha, to miłe Rzeczywiście zapachów u mnie sporo, a teraz jeszcze do kwitnienia szykuje się macierzanka.

Małgorzato, można dzielić po głównym kwitnieniu, można latem, można jesienią - byleby po przesadzeniu miały wilgotno (najlepiej w czasie deszczowej pogody). Czy się wyradzają? Nie wiem, bo zwykle je dzielę, przesadzam itp. Macierzanka zawsze mi odbija, nawet łysa, nie zauważyłam "wyradzania się", tylko trzeba ją czasem ciąć, bardzo nisko.
Wklejam fotkę dzisiejszą mojej macierzanki, która powoli szykuje się do kwitnienia:

Jag_58 14:27, 13 maj 2014

Aga piękne zdjęcia wstawiłaś ,zrobiłaś je chyba od innej strony bo widać teraz jeszcze więcej i dokładniej ,nieodmiennie mnie zachwycają
Margarete 16:01, 13 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Anetko, podam na priw, ale później.

Małgorzato, można dzielić po głównym kwitnieniu, można latem, można jesienią - byleby po przesadzeniu miały wilgotno (najlepiej w czasie deszczowej pogody). Czy się wyradzają? Nie wiem, bo zwykle je dzielę, przesadzam itp. Macierzanka zawsze mi odbija, nawet łysa, nie zauważyłam "wyradzania się", tylko trzeba ją czasem ciąć, bardzo nisko.
Wklejam fotkę dzisiejszą mojej macierzanki, która powoli szykuje się do kwitnienia:

Dzieki Aga, tak zrobię.
Moja macierzanka na skarpie przed domem tez juz "w blokach startowych" tyle że ona potrzebuje słonca a nie deszczu do kwitniecia a u nas od tygodnia leje nie pada i to codziennie prawie...poza minioną sobotą...to akurat zdązyłam skosic trawnik a tak to deszcz i deszcz a ostatnio znów grad padał.
boguslawa_ma... 17:44, 13 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)
dzisiejszy poranek w Jurajskim - fragment ogrodu w różnych ujęciach;

Agnieszko co to za fioletowa roślina przy schodach ?
gierczusia 17:48, 13 maj 2014

A moja macierzanka to bidoczek .... Echhhh...

Bardzo mi się podoba to ujęcie jednego kawałeczka z różnych miejsc .. Nauczyłam się czegoś przy okazji

Buziaki

Jurajski jak zwykle jest piękny ..
barbara_kraj... 18:12, 13 maj 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Gocha, to miłe Rzeczywiście zapachów u mnie sporo, a teraz jeszcze do kwitnienia szykuje się macierzanka.

No, girlandy macierzanki imponujące! Ile lat czekałaś na takie łany?
Agania 19:01, 13 maj 2014

Jak zwykle piękne ujęcia z ogrodu, uwielbiam twoje skalniaczki mają wyjątkowaąoprawę, a widoki zachwycają czy patrzę w górę ogrodu czy w dół

Buziaki