Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mój przyszły ogród 15:01, 10 lut 2016

Do góry
super a i eM się pewnie ucieszy.
najbardziej z poczynionych oszczędności
Stipa wysiana. Zobaczymy co się wykluje.
Ogród z pergolą 14:33, 10 lut 2016

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=24

Tu Iwonka fajnie pokazała krok po kroku. Ja już zmykam bo się zasiedziałam
Tu ma być ogród :) 12:54, 10 lut 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
No to prawie wiosna! moja wysiana stipa ma juz 1,5 cm. Pod klosz szklany ja wsadzilam. Oczywiscie nie mialam zamiaru nic siac w tym roku i oczywiscie posialam. W ostatnia sobote my swietowalismy 4 z przodu mojego M i 8 urodxinki starszej jednoczesnie.
Po tulipanach ani sladu u nas.

To obie miałyśmy imprezowy weekend, tylko u mnie 6-latka świętowała, u Was to już musiało być procentowo konkretnie przy takiej okazji

Ja dziś werbenę sieję i daję do lodówki.
Tulipanami się nie martwię, one mają jeszcze czas, zresztą może i lepiej, że nie wyłażą, jeszcze szykuje się jakiś zimowy zwrot akcji w najbliższych dniach.
Tu ma być ogród :) 12:25, 10 lut 2016

Do góry
No to prawie wiosna! moja wysiana stipa ma juz 1,5 cm. Pod klosz szklany ja wsadzilam. Oczywiscie nie mialam zamiaru nic siac w tym roku i oczywiscie posialam. W ostatnia sobote my swietowalismy 4 z przodu mojego M i 8 urodxinki starszej jednoczesnie.
Po tulipanach ani sladu u nas.
Asi ogródek pod świerkami 10:52, 10 lut 2016

Do góry
iwka napisał(a)
ładny grubasek, chyba nadaje się na stożek

Z cieniolubnych bylin to znam brunerę, miodunkę plamistą, zawilce, ciemierniki, żurawki, kopytnik. Zastanawia mnie jednak to stipa w cieniu, ona chyba bardziej na słoneczne miejsca

Dzięki za podpowiedzi - poczytam bo niektórych wymienionych przez Ciebie bylin nie znam wogóle. To mnie zmartwiłaś z tą stipą bo to połączenie to mój must have> Jaka trawą w takim razie mogłabym zastąpić stipę?
Asi ogródek pod świerkami 10:24, 10 lut 2016

Do góry
ładny grubasek, chyba nadaje się na stożek

Z cieniolubnych bylin to znam brunerę, miodunkę plamistą, zawilce, ciemierniki, żurawki, kopytnik. Zastanawia mnie jednak to stipa w cieniu, ona chyba bardziej na słoneczne miejsca

Tu ma być ogród :) 10:06, 10 lut 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Witaj Edytko
moja stipa ma kilka zielonych odrostów i jakoś się utrzymują w niej..bo to w środku; do końca będę w nią wierzyła, że da radę

Rozplenice...ufff...to dobrze; więc spokojnie czekam

te moje stipy jedne lepsze, drugie gorsze, może jakaś ich część jednak przezimuje.
Generalnie poza carexami to reszta traw teraz to takie suszki, ale na razie tak zostawiam, niektóre dziewczyny już przycinają miskanty, ja jeszcze do końca lutego zostawię je tak jak są, potem zobaczymy jak z pogodą będzie.
Tu ma być ogród :) 10:02, 10 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Donice masz boskie

O stipie nawet nie chce mi sie gadac boje sie ze cała wymarzła ....kupiłam nasionka jak sobie przypomnę to sianie to juz mi sie nie chce buuuuuu

ja też sieję i też za tym nie przepadam, ale w zeszłym roku się udało to myślę, że i w tym powinno.

Gdyby tylko stipa wymarzła, nie byłoby najgorzej, ja się jeszcze boję o rozplenice, Variegatusy i zawilce, które późno przesadzałam i mogły się nie ukorzenić.

Za to róże, kupowane na jesieni z gołym korzeniem mają młode listki

Tu ma być ogród :) 09:55, 10 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ewa, moje rozplenice też tak teraz wyglądają i to raczej normalne jest, one tak szybko nie ruszają.

A jak stipa? moja z dnia na dzień coraz gorsza, do niedawna miała sporo zielonych kłosów, a teraz już coraz mniej, większość przybiera słomkowy kolor, chyba jednak nie dała rady ;-(

Witaj Edytko
moja stipa ma kilka zielonych odrostów i jakoś się utrzymują w niej..bo to w środku; do końca będę w nią wierzyła, że da radę

Rozplenice...ufff...to dobrze; więc spokojnie czekam
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:08, 10 lut 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)

To pewnie stipa albo chwast stipa to typowa trawa, a werbena miała te takie 2 listeczki, wiec pewie za 2-3 dni się okaże

Ten "chwast" w Verbenie wygląda jak Stipa, mogła się zawieruszyć bo te nasionka małe . Wychodzą sobie powolutku. Dbam o nie troskliwie, chucham, dmucham i pryskam. No tak myślałam, że Verbena powinna mieć liścienie 2. Chyba się stresuję
Tu ma być ogród :) 23:51, 09 lut 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Edytko, przypomniałam sobie naszą "rozmowę" na temat Hameln...pamiętasz?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5641-ogrodowy-song?page=80

i marnie teraz to widzę, suche trawiszcze...chyba, że jeszcze ma czas odbić..

Ewa, moje rozplenice też tak teraz wyglądają i to raczej normalne jest, one tak szybko nie ruszają.

A jak stipa? moja z dnia na dzień coraz gorsza, do niedawna miała sporo zielonych kłosów, a teraz już coraz mniej, większość przybiera słomkowy kolor, chyba jednak nie dała rady ;-(
W oflisowym ogrodzie 22:10, 09 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ale masz świetne zwierzaki Stipa już Ci wychodzi, a moja ciągle nie wysiana

Zwierzęta kocham
Stipa to szybka zawodniczka
W oflisowym ogrodzie 21:58, 09 lut 2016

Do góry
Ale masz świetne zwierzaki Stipa już Ci wychodzi, a moja ciągle nie wysiana
W oflisowym ogrodzie 21:47, 09 lut 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Melduję, że stipa kiełkuje
trawa cytrynowa też

To masz fajnie, a kiedy ją siałaś?
W oflisowym ogrodzie 21:45, 09 lut 2016

Do góry
Melduję, że stipa kiełkuje
trawa cytrynowa też
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:00, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Mi Ice Dance przeżyły w plastikowych małych doniczkach. To może w gazonach też by dały radę?
Są zimozielone i ładnie by się wylewały na schody

One kochają cień i wodę.... uschną. Będzie brzydko. To już lepsza stipa. Lubi sucho. I co roku można dosadzić ewentualnie nową.
Moje małe królestwo 20:35, 09 lut 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Gratulacje spokojnie , ja jeszcze też nic nie wysiałam

od jutra zaczynam wysiewanie stipa,werbena i lobelia
Handmade by Elka 20:28, 09 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

wyrzucilas samochod z garazu ?

a stipa kiedy byla wysiana ze juz wschodzi ?

Samochód na zewnątrz Masakra...

Siałam 29/30 stycznia, dokładnie nie pamiętam Ładnie ruszyła. Trzymam za nią kciuki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies