Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:02, 23 mar 2014

Do góry
W skrócie mówiąc na razie szału ni ma i doopy nie urywa, ale cóż trzeba teraz czekać cierpliwie na kolejne rośliny. Zdjęcia bez statystów. Lampa zniknie w bardzo bliskiej przyszłości.

Kuli daleko do ideału, ale dojdzie do idealnego stanu zapewne po tegororcznych przyrostach.
Ogród w Puszczykowie 10:01, 23 mar 2014

Do góry
To wg moich dociekań kalina Dawida. Jeden z moich pierwszych grzechów ogrodowych Kupiłam w szkółce, bo mi się spodobała, potem zgubiłam etykietę. Pierwszej zimy przymarzła, musiałam obciąć na łysą pałę. Teraz już nauczona, otuliłam agrowłókniną i przetrwała
Może ktoś z Was też ma taką?
Ogród w Puszczykowie 09:55, 23 mar 2014

Do góry
Wiosna przyszła i do mnie

Ogród w Puszczykowie 09:50, 23 mar 2014

Do góry
Kupiłam dwie kulki bukszpanowe... To chyba do mnie niepodobne...

Tu jedna z nich, już posadzona w donicy.
Hirutkowy raj:)) 09:50, 23 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Krysiu odpowiem ci na pytanie twoje postawione u Anity :

Ja też byłam zainteresowana i kupiłam u Tracza 4 szt miscanta gracillimusa, ładne, duże egzeplarze po
16 ,50 zł szt, ale juz z odbijającym nowymi zielonymi źdźbłami, duże sa - ja w ubiegłym roku kupowałam internetowo po 12 zł + przesyłka ale duzo mniejsze. Jak nie bedzie padac jutro to u siebie wstawie fotki.
Morning Light nie widziałam, a tez byłam zainteresowana, były rozplenice, miskanty gigantusy i kilka odmian carexów.
A' propos carrexów - masz dla mnie te carexy któr mi proponowałaś w ub roku ?
Pozdrawiam !

Małgosiu pieknie dziękuję za wiadomość ,a może u Finki kupię Mam dla Ciebie i Bożenki obiecaną ona się nazywa Ice Fountains kupiona u Mariusza w 2012 ,zdjecie ponizej jak kupiłam mizeroty a cena ech ..ale juz teraz podzielone kilka razy

a teraz wygladaja tak (pojedyncze kępy)

Ogród w Puszczykowie 09:48, 23 mar 2014

Do góry
Dwa świerki świąteczne przetrwały w zaskakująco dobrej formie. Wg informacji sprzedawcy to raczej rzadko spotykany u nas świerk Picea glauca Densata. No i jak zwykle dylemat, sadzić, nie sadzić? Jeśli tak to gdzie? Bo mogą z nich wyrosnąć całkiem spore drzewiska...
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:45, 23 mar 2014

Do góry
powojniki

Migdałek
Ogród w Puszczykowie 09:44, 23 mar 2014

Do góry
Holenderskie cisy posadzone, czekają na przycięcie. Brakuje mi jeszcze jeden z lewej strony.

Rodki czekają w kolejce na posadzenie

A tu dla nich miejsce przygotowane, od północnej strony
Metamorfozy ogrodowe 09:44, 23 mar 2014

Do góry
Tak było w 2011 roku...

a tak w roku 2013

prace trwają nadal
Ogród w Puszczykowie 09:41, 23 mar 2014

Do góry
Efekty moich ostatnich poczynań

Ciachanie darni to chyba najcięższa ogrodowa praca...
Buk pospolity - Fagus sylvatica 09:38, 23 mar 2014

Do góry
coli napisał(a)
Wczoraj zakochałam się w tym drzewku, dokładnie w odmianie: Rohan Weeping, więc chcę się dowiedzieć jak najwięcej.
Co lubią buki, na co chorują czy są trudne w uprawie?
Macie je u siebie? Pokażcie zdjęcia.

Obiekt moich westchnień:

W piątek tez spotkałam taka piękność. Wysoko szczepiona około 2m.
Myśle i szukam jak wyglądają wyrośnie egzemplarze
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:29, 23 mar 2014

Do góry
moja pierwsza kropla rosy ujęta w kadrze

Szyszki na Koreance

Funkie

Rubensik
w Oborze też mogą być ogrody 09:19, 23 mar 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)

nie chcę się chwalić, ale mam chyba taką sam chustkę
zakupy rewelka, praca w ogrodzie na całego rozpoczęta, a najbardziej to zazdraszczam tego sprzętu kancikowego bo u mnie nigdzie nie mogę kupić
Wiśnia piłkowana "Kiku-shidare-zakura" - Prunus serrulata 09:11, 23 mar 2014

Do góry
No to ja wstawie swoje "wariaty". Tak na nie mówimy. Urosły bardzo szybko, rok w rok zachwycają wiosną i jesienią. I pomyśleć ze zastanawiałam się nad migdałkami w to miejsce
Jednak robale je uwielbiają i co roku toczymy z nimi walkę, do tej pory zawsze wygrywalam
Ponieważ jest to strona południowa, zależało nam na drzewach które bedą stanowiły naturalne zasłony, sprawdzają się idealnie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:01, 23 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ależ poligon u Ciebie. Ale za chwilę ten "sajgon " zostanie zlikwidowany i tylko na efekty będziemy spoglądać razem z Tobą. Śledzę z zainteresowaniem przebieg kampanii.

Haniu, no idealnie to okresliłaś tak właśnie jest
Pozdrawiam i uciekam, Waligóra woła, kobieto do roboty idziemy, rzucę sie na nią z nowymi siłami, jak bezzębny na suchary
i doniczkowo...też podlewałam i po co?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:57, 23 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Podejrzewam,że facet waszych psów po prostu się bał. Miał obsesję. Co go wcale nie tłumaczy. Ogrodowe zmiany bombowe. Waligóra jak gardnermaster! Kanty profesjonalne! Miodzio.

Nie miał podstaw, bo one tylko na terenie, a teren ponad 2 metrowym murem ogrodzony, myślę, ze z nim coś nie teges..
Waligórze słowa pochwał przekazałam, a dla ciebie Haniu jeszcze nadal kwitnące krokusy, tu jakos długo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:46, 23 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, widzę, że od planów przeszłaś od razu do realizacji... i od razu lepiej to wygląda

Agnieszko, jestem ciut przerażona, bo idzie wolniej niz myślałam, same przenoszenie roślin, to nie lada zadanie, kopanie i wymyślanie, gdzie to wcisnąć?! troche tego nazbierałam, a przy okazji sadzenia cisów, mus je wykopać, właśnie w taczce trzymam w wodzie lawendy, bo nie wyrobiłam z sadzeniem; kopanie żurawek i dzielenie ich też trwało; brunery część wykopana, nad resztą ii tiarelkami myślę, gdzie to dać?
dalej irysy, piwonie, magnolia parasolowata przesadzona, judaszowiec też
no i 90 cisów do posadzenia

bardzo zdrowe i wielkie kępy żurawek, to podzieliłam i juz na rabacie są przeniesione kulki
najgorsza robota była z tulipanami i szafirkami, nie wiem czy nadal zakwitną po takich zabiegach

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:39, 23 mar 2014

Do góry
Dziś pogoda mówi nam wyraźnie: odpocznij!

No to wspominam wczorajszy pełen słońca i energii dzień:

Narcyz - Narcissus - narcissism

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:17, 23 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Hartują się na słoneczku

Czy to sa kwiaty z wysiewu? To mialam na mysli, czy zle widze bo slepa to ja jestem w dodatku oczy mam opuchniete od lez bo nie ma juz z nami mojej ukochanej psiuni od wczoraj to ciezke chwile dla mnie
10.01.2014 - zaczynam przygodę z ROD 08:14, 23 mar 2014

Do góry
edit: udało się,
oczyściliśmy ścieżkę,

zaczęliśmy kopać 22 lutego

no i cały czas grabimy trawę

widok na działkę od wejścia

tak to wyglądało 22 lutego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies