Dziekuję! Pracy było mase ale jak zacznęłam sobie przypominać jak było ciężko to dochodzę do wniosku, że było warto i nie żałuję ani jednej kropelki potu tu wylanej. Działka ma ok. 20ar a mnie "brakuje" miejsca i mini warzywniak mam w donicach Zaczęłam dwa lata temu od pomidorów a w ubiegłym doszły zioła Ale u Was też jest bajecznie. Pozdrawiam serdecznie
Basiu próbowałam kompostować trawę, ale wychodził z tego mega gnój.. za dużo trawy do innych rzeczy.... kilka razy ten gnój przewalałam i nie mam ochoty już więcej na kompost czytaj gnojówkę z trawy. Odwozimy trawę do utylizacji na kompostownię A w sezonie kosimy i nie zbieramy trawy tylko leży sobie na trawniku i sie rozkłada
Klony kwitną na całego.. a halny i u nas dawał popalić..
Oj pracowity dzień miałaś, a ambrowce musiałam sobie natychmiast wygooglować, bo nie znałam jegomości.
Marzenko powiec mi co to za trawka mieszka u ciebie obok bukszpanów?
Mój eMuś to taki Mac Giwer.. pozbierał trawę kosiarką.. bo grabać się nie chciało.. jego trawnik.. jego grabienie Dzięki temu pierwsze koszenie zaliczone, a dziś sąsiedzi kosili Wiosna ..
Poobcinałam wrzosy przed strzyżeniem :
I po:
Różom co wsadzalam na jesień rozgrzebałam kopczyki
Pewnie ciachnać je trzeba ?!
Powsadzałam kwiatki z ogrodniczego
Kasiu byłam dzisiaj w Biedronce i oczu nie moglam oderwać od tych bukszpanów-sliczne sadzonki-warto kupić.Miło już się spaceruje po Twoim ogródku-zaczyna się dziać.....
Pozdrawiam serdecznie
Kupiłam dziś w biedronce dwa bukszpany, zrobię z nich małe kulki cena 6.99 zł
Jeszcze ich nie wkopałam. Ale za to wkopalismy maliny późną i wczesną oraz jeżyne, co dostaliśmy od m kolegi z pracy
Róże poszły na swoje miejsce
--trzmielina oskrzydlona docelowo ma ok 1,5 m więc powinna znaleźć się w wyższym piętrze a nie z przodu , tak samo tawuła wczesna to olbrzym krzew ok. 1, 70 m.i ok. 2 m szerokości .zasłoni całkowicie miscanta morning light. rośnie szybko i zajmuje dużą powierzchnię .z niej w tej rabacie w ogóle bym zrezygnowała -pięknie wygląda jako soliter .
---hosta patriot docelowo też jest ok. 70 cm szeroka a z kolei berberys admiration po 7 latach ma zaledwie ok 40 cm szerokości i tyleż samo wysokości ....ładnie wyglądałby w kupkach po 3 jak rytmicznie powtarzający się akpocent ale koniecznie z przodu w towarzystwie np, morning light a nie host , bo go zakryją po prostu
----dobry duet hakone i turzyca bronze ale ta wzniesiona ..nie ta fontannowa niska . bo ta powinna być o 1 piętro wyższa
--tawulec zasłoni rozchodniki i wejdzie na trzmielinę to okrywowa roślina .....ale wcale nie niższa od rozchodników .
generalnie przeanalizuj jeszcze raz dobrze docelowe wysokości roślin , bo turzyca też będzie zasłonięta przez rozchodnik a rozchodnik zasłoni trzmielina oskrzydlona ...czyli wszystko jest na odwrót ..
Ewka sory , że się wtrącam...ale za kilka lat musowa przebudowa tej rabaty . a chyba tego nie chcesz ...
dobra ...zmykam do dostane po głowie i mnie pogonisz anie ma gdzie uciekać
Hanuś pobiegałam i się na oglądałam jak zwykle bardzo ciekawie i edukacyjno
Zimy już nikt nie chce ale co robić ja już prawie wszystko odkryłam trudno co będzie to będzie Fotki śliczne u Ciebie i konewka z kwiatuchem Miłego wieczorku życzę i zdrówka dla rączek
Botaniczny na otwarciu jak deszcz go nie zaleje to będziemy podziwiać już już ....