Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród cichy i przytulny 23:53, 22 mar 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Bajecznie, nie wiem, co więcej napisać. Piękne, duże rośliny, trawnik mistrzowski, taki gęsty i soczyście zielony. Dużo pracy włożyliście w ten wspaniały ogród, ale widać tego efekty. Jest idealnie
Pozdrawiam i witam na Ogrodowisku.

Dziekuję! Pracy było mase ale jak zacznęłam sobie przypominać jak było ciężko to dochodzę do wniosku, że było warto i nie żałuję ani jednej kropelki potu tu wylanej. Działka ma ok. 20ar a mnie "brakuje" miejsca i mini warzywniak mam w donicach Zaczęłam dwa lata temu od pomidorów a w ubiegłym doszły zioła Ale u Was też jest bajecznie. Pozdrawiam serdecznie
Leśne Wzgórze 23:50, 22 mar 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Wpadłem z rewizytą ale widzę że gospodyni dzisiaj nie obecna bo szaleje na trawniku z wertykulatorem Piękne zdjęcia zwiastunów wiosny w ogrodzie Pozdrawiam!

ps masz wiadomość

Oj to Ty dobre oczy masz, ale w razie jakby lornetka ostrość straciła......mój trawnik przed i po wertykulacji...

najśmieszniejsze, że przed wyglądał lepiej, a to chyba na odwrót miało być
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:36, 22 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Doniczkowo

Och te szare cudeńka
w Oborze też mogą być ogrody 23:35, 22 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
A gdzie teraz będzie rósł wiciokrzew?
Piękne wiązy

Wiciokrzew dostał własny garnek i rośnie na betonie
Działka wkoło Lubczyka :) 23:33, 22 mar 2014

Do góry
może to minimalna "metamorfoza", pewnie to za duże słowo, ale tak było na jesień na skarpie z jednej i z drugiej strony :

A tak jest teraz

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:28, 22 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Halny i do mnie dotarł, cały dzień huczało
Aniu, co robicie z zeschłą trawą po wertykulacji? Kompostujecie?

Basiu próbowałam kompostować trawę, ale wychodził z tego mega gnój.. za dużo trawy do innych rzeczy.... kilka razy ten gnój przewalałam i nie mam ochoty już więcej na kompost czytaj gnojówkę z trawy. Odwozimy trawę do utylizacji na kompostownię A w sezonie kosimy i nie zbieramy trawy tylko leży sobie na trawniku i sie rozkłada

Klony kwitną na całego.. a halny i u nas dawał popalić..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 22 mar 2014

Do góry
Oj pracowity dzień miałaś, a ambrowce musiałam sobie natychmiast wygooglować, bo nie znałam jegomości.
Marzenko powiec mi co to za trawka mieszka u ciebie obok bukszpanów?
Marzena2007 napisał(a)
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:25, 22 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
a my z wertykulatorem pobiegamy sobie chyba jutro Hmmmm.... chociaż to mój eM chce mieć jak najwięcej trawnika (bo ogród to trawa i ze dwa krzaki i dość) - hmmm... to jak tak chce mieć tyle to niech se sam lata z maszynką i grabiami Fakt - Anek - dobry pomysł Nie cierpię grabienia po wertykulacji - chyba jedyna praca ogrodowa której naprawdę nie lubię.

Nie mam wyobraźni ale i tak wiem że Twoja rabata będzie bardzo ładna Miłego weekendu

Mój eMuś to taki Mac Giwer.. pozbierał trawę kosiarką.. bo grabać się nie chciało.. jego trawnik.. jego grabienie Dzięki temu pierwsze koszenie zaliczone, a dziś sąsiedzi kosili Wiosna ..

Między pasjami 23:25, 22 mar 2014

Do góry
Wiosna Joluś, buziaki.
Ranczo Edy 23:24, 22 mar 2014

Do góry
Moje cebulowe cudo chcę pokazać bo wychodzi

Działka wkoło Lubczyka :) 23:15, 22 mar 2014

Do góry
I jeszcze

Tak mi cis korzonki puścił

Jagoda kamczatka puszcza liście
Działka wkoło Lubczyka :) 23:10, 22 mar 2014

Do góry
CD kwiatków

Ogródkowy chaos u monitki 23:10, 22 mar 2014

Do góry
Monia buźiaki zostawiam gdzieś mi się zawieruszyłaś no i się dokopałam na wiosnę Miłego wieczorku życzę

Działka wkoło Lubczyka :) 23:08, 22 mar 2014

Do góry
Poobcinałam wrzosy przed strzyżeniem :

I po:

Różom co wsadzalam na jesień rozgrzebałam kopczyki

Pewnie ciachnać je trzeba ?!
Powsadzałam kwiatki z ogrodniczego
Działka wkoło Lubczyka :) 23:05, 22 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Kupiłam dziś w biedronce dwa bukszpany, zrobię z nich małe kulki cena 6.99 zł

Jeszcze ich nie wkopałam. Ale za to wkopalismy maliny późną i wczesną oraz jeżyne, co dostaliśmy od m kolegi z pracy

Róże poszły na swoje miejsce

Kasiu byłam dzisiaj w Biedronce i oczu nie moglam oderwać od tych bukszpanów-sliczne sadzonki-warto kupić.Miło już się spaceruje po Twoim ogródku-zaczyna się dziać.....
Pozdrawiam serdecznie
Działka wkoło Lubczyka :) 22:59, 22 mar 2014

Do góry
Kupiłam dziś w biedronce dwa bukszpany, zrobię z nich małe kulki cena 6.99 zł

Jeszcze ich nie wkopałam. Ale za to wkopalismy maliny późną i wczesną oraz jeżyne, co dostaliśmy od m kolegi z pracy

Róże poszły na swoje miejsce
Pszczelarnia 22:53, 22 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mam dylemat. Co posadzić pod żywopłotem z cisa i drzewami? Rabata od południa. W charakterze trawiasto bylinowym. Czy taki kołtun ma sens? Za dużo traw? Po co te hosty? Za mało bylin?
Układ jest wijący ale nie umiałam tego oddać. Chodzi mi bardziej o sąsiedztwo roślin w ogólnym obrazie.
Rozmiar to ok. 8 m dł i 180 szer.
Co dać w bezpośredniej bliskości cisów i brzóz ze względu na cień i suchość gleby?
Za dużo gatunków?
Naprzeciwko tej rabaty jest rabata: róże/piwonie/powojniki/byliny/trawy.

ewa mam uwagi :

--trzmielina oskrzydlona docelowo ma ok 1,5 m więc powinna znaleźć się w wyższym piętrze a nie z przodu , tak samo tawuła wczesna to olbrzym krzew ok. 1, 70 m.i ok. 2 m szerokości .zasłoni całkowicie miscanta morning light. rośnie szybko i zajmuje dużą powierzchnię .z niej w tej rabacie w ogóle bym zrezygnowała -pięknie wygląda jako soliter .

---hosta patriot docelowo też jest ok. 70 cm szeroka a z kolei berberys admiration po 7 latach ma zaledwie ok 40 cm szerokości i tyleż samo wysokości ....ładnie wyglądałby w kupkach po 3 jak rytmicznie powtarzający się akpocent ale koniecznie z przodu w towarzystwie np, morning light a nie host , bo go zakryją po prostu

----dobry duet hakone i turzyca bronze ale ta wzniesiona ..nie ta fontannowa niska . bo ta powinna być o 1 piętro wyższa

--tawulec zasłoni rozchodniki i wejdzie na trzmielinę to okrywowa roślina .....ale wcale nie niższa od rozchodników .

generalnie przeanalizuj jeszcze raz dobrze docelowe wysokości roślin , bo turzyca też będzie zasłonięta przez rozchodnik a rozchodnik zasłoni trzmielina oskrzydlona ...czyli wszystko jest na odwrót ..

Ewka sory , że się wtrącam...ale za kilka lat musowa przebudowa tej rabaty . a chyba tego nie chcesz ...
dobra ...zmykam do dostane po głowie i mnie pogonisz anie ma gdzie uciekać
Piaskownia na zakręcie 22:46, 22 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Z Obi przywiozłam nowych przyjaciół. Magnolki nie kupiłam

W Obi były ładne krzaczki fioletowych róż i nawet niedrogo, ale ja już wcześniej zamówiłam

Piękny nabytek i strażnik morowy Ewcia Odpozdrawiam wieczornie i miłego życzę
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:37, 22 mar 2014

Do góry
Hanuś pobiegałam i się na oglądałam jak zwykle bardzo ciekawie i edukacyjno
Zimy już nikt nie chce ale co robić ja już prawie wszystko odkryłam trudno co będzie to będzie Fotki śliczne u Ciebie i konewka z kwiatuchem Miłego wieczorku życzę i zdrówka dla rączek
Botaniczny na otwarciu jak deszcz go nie zaleje to będziemy podziwiać już już ....

Testowe dodawanie zdjęć 22:33, 22 mar 2014

Do góry

Dobry wieczor,
Ucze sie

ps. Super! Udalo sie za pierwszym razem! Jeszcze tylko rozgryze skad wziasc polskie znaki ..........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies