Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Edy 21:21, 22 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Te hiacynty jeszcze takie nieśmiałe

witaj Marcia wiesz czekałam i czekałam na te hiacynty i tak jak mówisz długo kazały na siebie czekać i dziś przed deszczem wystrzelił jeden sobie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:21, 22 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sebciu, znalazłeś chwilkę na wdepnięcie do mnie? Miło ogromnie. Zaglądam do Ciebie, ale nie zawracam Tobie głowy, maturzystą jesteś, musisz myśleć o sobie. Trzymam kciuki za pomyślność.

Bożenko U nas akurat nie było najprzyjemniej pogody, przekropny dzień i dość chłodny, od morza pozwoliło nagrzać tylko do + 10. Wychodziłam z psem wieczorem, to czuć wilgoć i pachnie surowizną.
I tak ma być do wtorku. O ile prognoza się sprawdzi. Ale że ja mam większość prac w ogrodzie porobioną, to cierpliwie czekam i we środę wystartuje do kolejnych czynów. A i w domku co nieco się zrobi. Z piwnicy muszę ogrodowe klamoty wyciągnąć i transport obgadać.

Cieszę się, że Wam pogoda dopisała.
Pozdrawiam miłych gości.

To dobrze ze masz wiekszośc prac zrobionych , ja nie mogę tego o sobie powiedziec , mam jeszcze bardzo duzo do zrobienia tym bardziej że tv znów bedzie krecic.Muszę sie mocno spiąc z robotą..Sliczny krokusik.
W cieniu - zacieniona 21:19, 22 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...przesyłam kwiatuszka

Dziękuję, śliczna miodunka.
U mnie nie chciała rosnąć
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:19, 22 mar 2014

Do góry

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:18, 22 mar 2014

Do góry
Wczoraj byłem na 8 edycji konferencji Współczesnej Architektury Krajobrazu: "Drzewa w przestrzeni miasta" w Warszawie, pod przewodnictwem Stowarzyszenia Architektury Krajobrazu, już jako jego członek Tym razem konferencja odbywała się na terenie SGGW i gościła m.in. ekspertów i architektów krajobrazu z Niemiec. Po raz kolejny nabyłem ogromną dawkę wiedzy, inspiracji oraz niezapomniane przeżycia
Po konferencji udaliśmy się z kolegą do centrum gdzie przy pasach dla pieszych zatrzymał (tzn. musiał) nam się nie kto inny jak sam Kuba Wojewódzki w swoim Lamborghini... z wrażenia aż zapomniałem, że mam przecież aparat w plecaku
Kilka ciekawszych ujęć z konferencji pozwolę sobie Wam pokazać Pozdrawiam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:18, 22 mar 2014

Do góry
Po porządkach na rabacie przyszedł czas na przymiarki.
Podkreślam część krzewów pracowała w roli statystów w celu rozmieszczenia wszystkich planowanych buksików na rabacie, a docelowe są dwa stożki i duża kula.

Kula oczywiście musiała być podsadzona z jednej strony i mocno przycięta, w sumie dobrze wyszło, że w zeszłym roku nie jej nie obcinałem. Troszke się jedynie obawiam bo bardzo osypała się ziemia z korzeni.

Podkreślam jeszcze raz żeby się ktoś nie przestraszył, częśc roślin służyła tylko do rozmieszczenia reszty roślin
W cieniu - zacieniona 21:15, 22 mar 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Bogusiu,
Piękna wiosna na Zacienionej.
Pozdrówka
...przesyłam kwiatuszka
Ogród w Tarnowie 21:13, 22 mar 2014

Do góry
Coraz więcej kwiatów na magnolii

korona cesarska

wrzośce w pełni...

tawułka pomału stroi się w piórka

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:10, 22 mar 2014

Do góry
Wspominany uparty cyprysik przegrał walke.
Jak tak patrze na ten trawnik i te koleiny to mnie skręca, ale rok jeszcze wytrzymam, najpierw kanalizacja potem podjazd...

Rabaty wyczyszczona i już bez starych krzewów

I z obwódką
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 22 mar 2014

Do góry
To jeszcze doniczki

ogrodoweimpresjejolki 21:07, 22 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
W całej Polsce zapowiadają piękną słoneczna pogodę, a u mnie zimno i pochmurno

Nic to, w domu troszkę koloru się znajdzie Zakwitł grudnik jak przystało na drugą połowę marca

Dziwne o tej porze kwitnienie grudnika, ale cieszy. Moje mają pączki, ciekawe czy zakwitną?
Ale mnie się wydaje, że ten Twój to nie grudnik, tylko kaktus wielkanocny. Po kształcie liści poznaję. To właściwa dla niego pora kwitnienia
Rododendronowy ogród II. 21:06, 22 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, całe życie stawiamy sobie jakieś cele. A pod koniec te cele już zaczynają wydawać się nie tak ważne jak były na początku. Ale to, że spełniło się wszystkie obowiązki nie tracąc godności i nie gorzkniejąc mimo upływającego czasu - cenne.
Teraz zasłużony święty spokój na dowolnie wybranym boku.
A zaświaty?
Marność nad marnościami, cieszmy się życiem.

Wszystko to prawda Haniu ale powiem Ci ze takie podsumowanie dla mnie jest ważne. Teraz wiadomo wiele sie nie zdziala a jesli to glównie dla siebie, wiec to co było można juz podsumowac i obejrzec ten rachunek.
Dla Ciebie motylek cytrynek dziś złapany na krokusach.

Miłego dnia jutro i nawet jeśli u Ciebie deszcz to pociesz sie ze nie jest źle bo w tamtym roku o tej porze śnieg byl do kolan a w nocy z 23 na 24 było .....nie uwierzysz -18 stopni , więc czym jest przy tym jakis deszczyk???
Kwiaty z ogródka Marty :) 21:03, 22 mar 2014

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Znowu ja .
Zacząłem rysować i z 3 kulek zrobiło się 5. Ale chyba by się zmieściły tam? .

Drzewko na pniu dowolne- byle ładne. Kulki lub stożki z bukszpanu. Koło murku bluszcz, który zarośnie troszkę murek i może by zwisał z niego. Wypełnienie to żurawki. Odmiany oczywiście do wyboru. Tylko nie wiem, czy żółta by się nadawała tutaj (za dużo słońca pali żółte liście). Ale to sama byś wybrała kolorystycznie dwie.

To dobry pomysl, dokladnie po drugiej stronie rosnie taki bukszpan (na pniu)

i musialby byc taki sam po drugiej stronie,zeby to jakos wygladalo, bede intensywnie szukac! musze najpierw murki do porzadku doprowadzic
Ogród cioci 21:02, 22 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosia,
Wyszło super! Przyzwyczaiłam się już do falbanek w Twoim ogrodzie, jakoś pasowały mi do Ciebie Ale jak widać, warto próbować zmian
Hirutkowy raj:)) 21:00, 22 mar 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Bożenko oceń prosze mojego Rh czy da radę i czy ja mu mogę jakoś pomóc

Mnie nie podobają się te białe plamy na liściach, jakby mączniak? Ale czy rh atakowane są przez mączniak? Bogdzia będzie wiedzieć
Ogród do kwadratu 21:00, 22 mar 2014

Do góry
Sebek - dzięki.... pierwszego roku miałam same liście, ale już w drugim, widocznym na zdjęciach... ech zauroczyły mnie I nawet łodygi pozostawione na zimę fajnie ogród zdobią.

Polinko... z sześciu kępek luźno posadzonych buszszsz wyszedł . Uważaj jednak bo liliowce kłączami rośnie...trzeba je ograniczać. Dla mnie liliowce nawet gdy nie kwitną pięknie wyglądają dzięki liściom...wylewają się wprost z rabaty... tu po deszczu

Terenia - rosną w półcieniu... trochę słońca mają... przez kilka godzin. Później cieniują drzewa lub mur. Wiosną azofoska. Później nic...sama jestem zaskoczona...

Asiu... słuchaj głosu serca... Dlaczego Danusia nie poleca??? No ja fiem...to nie platan ..., ale zwiewna, gibka i powabna

Agatko - ja również dziękuję za przemiłe spotkanie... Jesteś bardzo przyjacielską, miłą osobą... bardzo miło spędziłam czas... do szybkiego zobaczenia
Mazury i mój kawałek ziemi 20:59, 22 mar 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Dziś strzyglam buksiki w stożki ale to nie takie proste wyszło tak

Właśnie czekałem na to zdjęcie bo byłem ciekaw jak Ci poszło z cięciem i muszę przyznać że bardzo dobrze Jak je posadzisz do ziemi i już się przyjmą i puszczą nowe przyrosty delikatnie poprawisz bryłę i będzie perfekcyjnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:57, 22 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
red baron jest rewelacyjny, polecam

Aniu mam o tu pod magnolią
Mój ogród w cieniu drzew 20:54, 22 mar 2014

Do góry
Uff, pracowity dzień za nami Teren wygrabiony z gałęzi po ostatnich wiatrach, trawnik zwertykulowany, a przede wszystkim bukszpany nareszcie posadzone, co oznacza, że zaczynam rabatę przed sosnami I oczywiście, jak to ja- zupełnie nie jestem pewna, czy układ buksików sensowny ... Lewa strona mi się podobuje, ale prawej nie jestem pewna zobaczcie i oceńcie, bo Żonowi wszystko jedno i nie mam się kogo poradzić ... Czy ten prawy stożek zamienić miejscami z tą dużą kulą po prawej, czy jednak wtedy stożki będą za daleko od siebie ? Czy zostawić tak jak jest ? Czy ewentualnie dosadzić jeszcze obok tego lewego stożka jedną małą kulkę ?

widok z góry

Na tyły pójdą hortensje Bobo, a z przodu i jako wypełnienie żurawki. Zostaje do zagospodarowania środek rabaty ... Jakoś czuję, że Danusia powiedziałaby, że brakuje czegoś na pniu, dlatego myślę o dwóch kulach na pniu ( różnej wysokości ), podsadzonych niewysokimi trawkami. Poradźcie pliiisss
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:48, 22 mar 2014

Do góry
Śnieżnik dla Ciebie od Ciebie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies