Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:30, 09 maj 2014

JulkAd napisał(a)
Tu byłam, macham i buziam

cd orlików bo to ich czas nastał.. och ten maj.... szaleństwo kwiecia

Biało-majtkowe wszędobylskie siewki

I granatowe.. jakos foto nie mogę znaleźć ..

Za to sasanki znalazłam w formie którą uwielbiam..
Mala_Mi 22:33, 09 maj 2014

agata19762 napisał(a)

No to cd z orlików....

Muszę przekopać.. pełne orliki rosna niskie.. i zginął w tłumie
Limonkowo biały

I pokazywane, ale cieszą, bo są piękne

A obok hosty które szaleją..
Mala_Mi 22:36, 09 maj 2014

anna_g napisał(a)

Ta fotka to już od razu jak do Mai... Ośmiał bardzo ciekawy właśnie się o nim u Ciebie dowiedziałam i o asfodelu (?) łącznie z jego interesującą historią też A koperkowa cudna.

Maj to miesiac kwiatów.. i zapachów..

Skalniak jest chyba najpiękniejszy teraz

A to dzownki poszarskiego.. wytytłane przez koty z nikąd..grrrrr

I zaczynają sie azalie i rh... pontyjska w tym roku kwiatków ma tyle co kot zapłakał, a szkoda, bo pachnie obłędnie ..

Jag_58 22:37, 09 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

No to cd z orlików....

Muszę przekopać.. pełne orliki rosna niskie.. i zginął w tłumie
Limonkowo biały

I pokazywane, ale cieszą, bo są piękne

A obok hosty które szaleją..

Ania gdzie Ty takie orliki upolowałaś,prześliczne !!!!!!!
Mala_Mi 22:40, 09 maj 2014

Jagoda.. to zwykły bez jaki sie sadziło dawniej w ogrodach.. ale nie zawsze nazwa jest ważna ... to prezent, wiec roślina z duszą

A to naparstnice... z wieloma niepożądanymi duszami.. za to samosiewka..

I widoki jakieś tam.. Żon woła do spania ..

elzbieta_g 22:40, 09 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

bzy,,, jak ja je uwielbiam i jeszcze konwalie...nos bym mogła w nich trzymać dzień i noc mój bez na coś chorują bo ma 2 kwiatki i już żółknie
Mala_Mi 22:47, 09 maj 2014

Jagoda.. te orliki to chyba internet...

To chyba Pan Bylinowy.. rośliny do cienia... i muszę przesadzić, ale nie ma mgdzie.. ginie za serduszką.. a szkoda bo piękne.. i bzyczki ją kochają... to parnik żółty. Piękne rośliny u mnie często giną na rabatach....

Kokoryczka wielkokwiatowa ledwo wystaje za hortensji,. a mierzy ponad metr, tak ok. 1,30m .. też sie gubi jej uroda...

Majówki groniastej nawet nie sfociłam, bo zarosłą ..
Wszystko to rośliny do cienia... bezproblemowe...

Tylko u mnie giną w tłumie Oj za mały ogród...
weronika77 22:49, 09 maj 2014

Aniu, musiałam się zalogować z powodu takich wieści, i już się nie mogę doczekać. Ogród nie tylko ładnie zakomponowany, z bogatą, i nie tuzinkową florą (i fauną), słowem atrakcja wielka dla ogrodami zakręconych, znów podniesie do maximum oglądalność w TVN, co bardzo cieszy. Zachwycam się Twoją wisterią jak kiedyś się zachwyciłam nią po raz pierwszy w Toruniu (po 35 latach mieszkania tam właśnie). Moja przemarznięta ale jakieś kwiaty uwiecznię. I bardzo Ci do twarzy z Muminkiem.
Luki 22:53, 09 maj 2014

Aniu ogromnie się cieszę, że również cała Polska będzie mogła zobaczyć twój ogród. Zasługujesz na takie wyróżnienie jak mało kto

Orliki masz zabójcze... skąd takie rzeczy się biorą Skalniak robi ogromne wrażenie.
Mala_Mi 22:53, 09 maj 2014

elzbieta_g napisał(a)

bzy,,, jak ja je uwielbiam i jeszcze konwalie...nos bym mogła w nich trzymać dzień i noc mój bez na coś chorują bo ma 2 kwiatki i już żółknie

Ela, miałam ten sam problem.... podejrzewałam, że na glinie nie che rosnąć... bo grzyb i tak dalej.. ale teraz jestem prawie pewna, że to przędziorki/szpeciele.. od zeszłego roku dostają suplement diety dla tego robactwa.. i rosna już ładnie Listki były przed żółknięciem zdeformowane..

Bylinówka robiona zeszłego lata zarasta w dziki busz...

Dwie karagany wyciągnięte z rabaty wsiowej na skraj rabaty nabrały wyglądu.. już ich nie będę ciąć... niech rosna swobodnie .. i widać ładnie skręcone pieńki...