rabata przy studni ,która jest w trakcie przeróbki
tak wygląda z drugiej strony
planuję ją poszerzyć z jednej strony (lewej ,patrząc na pierwsze foto) i nam wsadzić jakieś drzewo liściaste i podsadzić bylinami
A teraz chciałam ciut więcej poświęcić brunerze - ja mam akurat Looking Glass - podobno to jakiś "potomek" Jacka Frosta. Jest prześliczna - nie dlatego, że moja - choć oczywiście też ale naprawdę jest śliczna. Mam ją w miejscu raczej cienistym, posadzoną w zeszłym roku w czerwcu, i kwitnie naprawdę cudnie. Taka wielka niezapominajka. A potem bedzie miała piękne, duże, skórzaste i mocne liście srebrno-zielone bardzo ozdobne. Podobno nie rozsiewa się jak niezapominajka a to plus - natomiast się rozrasta - jak szybko jeszcze nie wiem... Śliczna roślina i chyba niekłopotliwa. Parę stronek wstecz jest fotka jak wyglądała w zeszłym roku po zakupie.... teraz jest taka i wierzcie że foty nie oddają jej uroku
Jeju jakie piekne masz tło u sąsiadów! Kiku idelanie pasuje!
Tuje tworzą u Ciebie piekne tło w ogrodzie a zwłaszcza zasłaniają sąsiednie "niespodzianki". Pelecam jednak skorzystać z rady Danusi i dosadzić dla kontrastu i ożywnienia ogrodu żywoplot z bordowych buków. U mnie są żywopłoty grabowe a teraz czas na zywopłot z czerwonych buków. Zobacz jak pięknie jest z bordowymi liśćmi w sąsiednich ogrodach, taki kolor latem również zachwyca i pasuje do baldego różu i bieli w ogrodzie. U mnie też jest taka kolorystyka i ożywiam ja włśnie borodowymi nasadzeniami: buki, żurawki, trawy, byliny.
Chwilowo nie mam źurawek bo mi zjadły je ouchlaki ale po weekendzie majowym wrocą do mojego ogrodu. Na razie wzmacniają się w tunelu u ogrodnika
Podziwiam zapał w tworzeniu ogrodu. bedzie pięknie z Twoją energia !
Wpadłam do Ciebie i poznaję Twój ogród ale najpierw odpiszę na pytanie - u mnie pod wiśniami w nogach mam posadzoen po trzy kulki bukszpanowe , fajnie to wygląda zwłaszcza zimą gdy wiśnia jest łysa, taki całoroczny widoczek. Do tego moźesz powsadzać ładne jane trawki (carex amazon mist lub hakone)
A ja na dzień dobry zostawiam kilka wczorajszych fotek i zmykam do ogrodu Na razie słoneczko świeci i ciepełko jest więc wykorzystać trzeba Dzisiaj mam dzień ogrodowy, jutro zakupowy, a potem weekend odpoczynkowy. Wszystkim Wam życzę dobrego odpoczynku i super ogródkowej pracy