Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 22 mar 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Rewelacja , super to wyszło, moje jałowce też ogoliłam od dołu.

Łapki mam całe czerwone.. nie cierpię jałowców .. wolę moje magnolie... jak przymrozek nie przyjdzie to będzie cudna

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:59, 22 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, ja się też nie rozczulam, jak coś mi nie pasuje, to siekierkę w łapki i ciacham.
Taka rola ogrodnika -sekator nosić przy sobie i ciąć, co przeszkadza. Oszczędzaj zdrowie.

Haniu.. ja mam jeszcze eMa.. i broni wszystkiego U nas muszą być kompromisy ...
Kwitną pierwsze tulipany .. te zarośnięte przez ostrokrzew..

I na sklaniaku

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:57, 22 mar 2014

Do góry
Agacia napisał(a)
Aniu, tak samo w zeszłym roku pociachałam takiego samego jałowca
Forsycje u nas jeszcze śpią, cebulowe nieśmiało w zieleni miejskiej wyglądają...
Pozdrówka!

Moje forsycje kwitną na całego.. u nas 2 tygodnie szybciej wiosna.
I nieprawda, że jak sie zetnie forsycje to w przyszłym roku nie zakwitną.. moja nie chciała kwitnąć, rok temu ja obcięłam.. i kwitnie tylko na nowych przyrostach.. w tym roku ją opacholę mocno

A bzy puszczą pąki kwiatowe.. ale to bez białostocki Twardziel

Co z tym ogródeczkiem począć 21:55, 22 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
01 czerwca 2012

21 marca 2014 r.

Ewka .. Przepiękna ta metamorfoza ... Achhhh... Powzdycham se i tyle

Buziaki
W ogródku Ani 21:52, 22 mar 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:51, 22 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu dzięki za genialne sugestie Pokazałam Emusiowi co zmalowałaś i zaakceptowane Co więcej powiedział że racja że równe powinno być Jesteś kochana. Całuski

Bo chłop patrzy innymi kategoriami i jak widzi sens to sie nie buntuje
Mój wymyślił gdzie posadzić liliowce.. i to był strzał w dziesiątkę .. a ja zachwycam sie jego pomysłem.. i moimi krokuskami W sadzie też będzie pięknie

Edit.. widzisz ile też mam zakoli.. dlatego dla równowagi wprowadzam proste linie
W cieniu - zacieniona 21:50, 22 mar 2014

Do góry
...okazało się,ze mam 4 odmiany irysków...niebieskie,białe z nieb., i 2 fioletowe...
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:50, 22 mar 2014

Do góry
A tutaj te nieszczęsne pęknięcia .... te kwadratowe również

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:49, 22 mar 2014

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:48, 22 mar 2014

Do góry
Kilka ujęć z donicami w roli głównej ..... Dwie duże nie są dokończone .... donice zaczynają pękać .....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:48, 22 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
To jeszcze doniczki

Skąd Ty bratki w takim kolorze wytrzasnęłaś??? Cuuuuuudo!!!
W ogródku Ani 21:48, 22 mar 2014

Do góry
Kochane, dzięki za odwiedzinki i miłe słowa ja nadal walczę z tym bólem głowy, zastrzyki, tabletki i na razie nic nie pomaga czekam, na jeszcze jedną wizytę lekarską.

Jestem ze wszystkim do tyłu, nasionka wszystkie nie posiane i pikówka nie podoniczkowana po prostu nic mi się nie chce na dodatek silne wiatrzysko zerwało mi folię gdzie miałam wszystkie moje roślinki,
musiałam je przenieść do nie ogrzewanego tunelu.

A to moja wiosenka

Ranczo Edy 21:45, 22 mar 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:44, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu wcale nie tak skromnie go ogoliłaś, całe 'gacie' poszły Ja to baaardzo nie lubie jałowców, jeszcze tylko trzy mi w ogrodzie ozstały, ale one też niedługo pożegnają się z moim adresem

Łukasz.. ja też nie lubię.. ale jak kupowałam pierwsze rośliny to sie pytałam czy szybko rośnie, jak szybko to kupowałam.. od głupia baba, ale wtedy forum nie było... trzeba było radzić sie tylko swojego nosa A co już wyciepałam lub padło to moje... teraz łątwiej tym co zakładają ogrody, bo maja forum
Niestety szkielet już jakiś mam i mogę tylko w tym obrębie robić rewolucje..

Krokusy w cieniu też rosną, tylko później kwitną.. i dobrze, bo dzięki temu coś jeszcze kolorem zaskakuje

Ups.. słabo widać.. za to widać, że trawnik w cieniu ledwo zipie.. ale kupiliśmy trawę do cienia.. będziemy dosiewać. I na foto teraz zauważyłam, że wierzba już ma listki..
W cieniu - zacieniona 21:43, 22 mar 2014

Do góry
Ten czerwony dziobek...nie wiem co posadziłam...
Ranczo Edy 21:42, 22 mar 2014

Do góry
Ewciu z piaskowni, Ewciu z ogródeczka i Gosiu i wszyscy odwiedzający dziękuję serdecznie za pozdrowienia i miłego sobotniego wieczorku życzę

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:39, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nawet i to można nazwać bonsajem dla ubogich Podoba mi się - atak drabiny na Ciebie już nie....Ważne, że cała jesteś

Próbowałam sam przesunąć 7 metrową drabinę.. wiatr dmuchnął i wpadłam pomiędzy drabiny... myślałam, że obojczyk już poszedł.. zgniotło mnie, a eMuś.. zamiast pomóc.. to się gapi.. nerwa dostałam strasznego, ale była unieruchomiona.. wykorzystał ten fakt przewagi... jak podleciał to pyta sie czy wołać doktora od złamań bo akurat jest na ogrodzie... to nasz sąsiad.. Dowcipny...grrrr

Ale ze mną jak z kotem.. baby i kota siekierą nie zabije

Za to płakałam ze śmiechu z mojego drugiego mężczyzny.. staruszek ledwo chodzi.. coś łaziło we wrzosach. i musiał koniecznie to obsikać.. po męsku, a nóżki podnieść nie może .. wiec tak kombinował, aż wykombinował.. nogę postawił na obrzeżu.. i odznaczył teren....

Bajkowy ogród Weroniki 21:36, 22 mar 2014

Do góry
Bogdziu, co tam żółta piwonia. Jak nie zakwitnie to już się pocieszyłam i kupiłam coś zamiast, magnolię Aleksandrinę, bo chyba tę piękność widziałam u Ciebie. A najbardziej ucieszyła mnie wiadomość, że nareszcie 20 kwietnia zasiądę przed telewizorem z całym Ogrodowiskiem, i nie tylko, by delektować się
Twoim Rododendronowym. Zaznaczam w kalendarzu i w telefonie. Pozdrawiamy.

Biedroneczko, gdzie Twój ogród? A o kobietach z różnych części świata mogłybyśmy długo...
Zaznacz tymczasem w kalendarzu 20.04.2014 i patrz co Maja W Ogrodzie nam pokaże. Pozdrawiam.

moja nowa magnolia Aleksandrina

i moja stara Amabilis (5 lat w ub.r.)

Ranczo Edy 21:35, 22 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Hania nie kuś zimy u Edyty Pozdrawiam Obie Panie

Zawitko nie martw się dobrze będzie ciemiernik przymrożony dał sobie radę więc i reszta się nie da jakby co Zima już utopiona Odpozdrawiam serdecznie

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 22 mar 2014

Do góry
Musiałam się wymoczyć pod prysznicem.... już mam zakwasy.. a jutro chodzę na czterech... i to na trzeźwo...

Stan wykonanych prac na dzisiaj...
- wycięty olbrzymi jałowiec chyba Blue Arrow
- skrócony od góry jałowiec jakiś tam
- obdarty z portek jałowiec jakiś tam.. tu najdłużej zeszło
- obcięte wrzosy... ale jakość fatalna..
- podpisane piwonie.. puki mam kartki..
- zutylizowany urobek wczorajszy i dzisiejszy
-wypielone za szkalrnią
-z grubsza jeden bonzaj na skalniaku przycięty
-130 sadzonek bukszpanowych posadzone... w szklarni Czekają aż si wezmę za bylinówkę..
- posprzątane w szklarnii
-wyczyszczone papierem ściernym 2 ławki i zaolejowane.. jest gdzie przysiąść na ogrodzie
- wyciepane kaktusy opuncja.... tego już nie mam.. i dobrze.... bo to najgorsze kłujoki...

I coś jeszcze na pewno.. ale siły brak.. i fotki z rana.. potem już nie było czasu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies