Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

kasiula79 16:48, 12 maj 2014

Selly napisał(a)

Ha ! to może jednak przeczytam sobie cały twój watek i pooglądam , jak realizowałaś ten projekt

Kochana jeśli tylko masz na tyle czasu i ochoty to zapraszam, ale ostrzegam rewelacji nie będzie
kasiula79 19:28, 12 maj 2014

w ogrodzie mokradło - poczyściłam tylko bukszpany ze zmarzniętych przyrostów i pstryknęłam kilka zdjęć:

kasiula79 19:34, 12 maj 2014

na rabacie dosadziłam takie złocienie:

rosną tuż za lawendą (na razie bidulki):

za trzmielinowym zawijaskiem będą róże (historyczne, o pięknym zapachu):

kasiula79 13:09, 13 maj 2014

Szukam nie bardzo wysokiego drzewa o bordowych listkach, o w miarę wąskim pokroju - klon i buk odpada, bo już mam
dominika_rew 13:19, 13 maj 2014

kasiula79 napisał(a)
Szukam nie bardzo wysokiego drzewa o bordowych listkach, o w miarę wąskim pokroju - klon i buk odpada, bo już mam

Kasiu ja szukam dokładnie takiego samego więc jak coś znajdziesz, to możesz się podzielić informacją a odnośnie klonów i buków z wąskiego pokroju możesz coś polecić?
kasiula79 13:29, 13 maj 2014

dominika_rew napisał(a)

Kasiu ja szukam dokładnie takiego samego więc jak coś znajdziesz, to możesz się podzielić informacją a odnośnie klonów i buków z wąskiego pokroju możesz coś polecić?

jak namierzę coś sensownego to oczywiście dam znać

Wąski klon to chyba Crimson Sentry, ale musisz popytać fachowców, a buk to Rohan Obelisk (tylko on raczej większy rośnie). Ja się bojam buka, bo po moim fontainie widzę że chyba warunki u mnie nie dla buków jednak, dlatego szukam innego na zamianę. Póki co dałam mu azofoski i zobaczymy
ewakatowice 13:57, 13 maj 2014

kasiula79 napisał(a)

Ewa - masz rację nowy tydzień - nowy entuzjazm Już mi lepiej , jakoś przecierpiałam ten przymrozek - mówi się trudno i żyjemy dalej...
u mnie niestety deszcz i co gorsze tak ma być cały tydzień, ale za to przyszły tydzień zapowiada się wspaniale (25st C)

to teraz trzeba nadgonić prace aby w przyszłym tygodniu leżakować
kasiula79 17:25, 13 maj 2014

ewakatowice napisał(a)

to teraz trzeba nadgonić prace aby w przyszłym tygodniu leżakować

Ewa nie da się - jest tak mokro, że po trawie chodzi się jak po gąbce, nie mówiąc już o rabatach
kasiula79 17:28, 13 maj 2014

Marta Zielona to jest ta moja bidula która już trzeci rok u mnie jest - celowo nie piszę "rośnie", bo on właśnie nie rośnie. Dzisiaj znowu go dokładnie oglądałam - nie ma na szczęście mszycy, ale co mu dolega? Może jednak to poziom wód gruntowych - u mnie jest raczej wysoki, a tego podobno buki nie lubią

kasiula79 17:35, 13 maj 2014

moja dzisiejsza przesyłka: jeżówki Pink Double Delight:

i druga przesyłka - również jeżówki, ale w odmianie Southern Belle

Obydwa rodzaje w kolorze róż, z tym że jeżówki z pierwszej przesyłki zdecydowanie są większe, a cena o połowę mniejsza