Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Martki 23:43, 08 sie 2022

Do góry

W ogródku Martki 23:39, 08 sie 2022

Do góry

W ogródku Martki 23:35, 08 sie 2022

Do góry

W ogródku Martki 23:31, 08 sie 2022

Do góry

Do tej rabaty dołączą wkrótce dzielżany Sombrero. Żółty! Tego koloru mi właśnie brakowało.
W ogródku Martki 23:25, 08 sie 2022

Do góry
Mgduska narzeka na brak zdjęć, a ja już nie wiem, co by tu wrzucić, wszystko pokazałam, nowości ogrodowych brak, stagnacja, ile można tym samym zanudzać... więc jeszcze raz to samo, może ciut inaczej

Za drzwiami do ogrodu... 23:19, 08 sie 2022

Do góry
anpi napisał(a)
Anitko

Twój ogród oglądam od dawna, jeden z piękniejszych, ale jak można mieć aż tak piękny? To ja nie wiem....
To zdjęcie z różo-fioletkami zauroczyło mnie jak i cała masa pozostałych. Gratuluję, widać Twoje twórcze podejście w ogrodzie
Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 23:18, 08 sie 2022

Do góry
Witam wszystkich

Mamy sierpień, na liściach swoich grabów zauważyłem takie zmiany. Czy mógłbym prosić o pomoc w identyfikacji czy jest to podrdzewiacz czy grzyb?

Wcześniej nie zaobserwowałem takich zmian

Cały wątek przewertowałem. Przewijają się tam określone opryski i środki chemiczne. Ale chciałbym mieć pewność co mogę teraz zastosować oraz co w następnej kolejnosci

U mnie graby są jako bonsai

W ogródku Martki 23:17, 08 sie 2022

Do góry
Asiu Rojodziejowa, nie opieraj się Znamy to uczucie Teraz nabrałam wielkiej ochoty na rudbekie. Rdest różowy za hortensjami jest nn, nie ma intensywnego koloru, na czym mi zależało. Wysoki, 1,5 metra co najmniej i na szerokość też dobrze ponad metr. Odpowiada mu stanowisko, ma gliniastą, wilgotną glebę i półcień. Zastanawiam się, czy to może być Pink Mist?

Haniu, ceny jeżówek są takie, że za trzy krzaczki można kupić całkiem ładnego grabka czy buczka: drzewa na lata, jeżówki na moment. Paczuszka cynii kilka zł. Stąd próba odnalezienia się w tych relacjach Moje jeżowki oprócz Cherry Fluff (bez żalu pożegnałam) przezimowały, ale to nie będzie regułą. Za cyniami przemawia jeszcze fakt, że przy sprzyjającej pogodzie kwitną, kiedy jeżówki już dawno przestały. Wysiewy są do ogarnięcia (w rozsądnych ilościach ) Edit: Pomysł na ławeczkę bez oparcia genialny. Myślę jeszcze o rzeźbie lub czymś co by łączyło elementy rzeźby z poidełkiem. Coś pomiędzy kulkami być musi

Marto, dobra wiadomość, zapisałam sobie nazwę Twojej Vintage Wine, jeśli tylko wypadnie Blackberry Truffle - mam miejscówkę Czy przesadzasz/odmładzasz te jeżówki co 2-3 lata? Jude to moja ulubienica.

Sylwuś, zakładam "drugą" wizytówkę, poprzedniej nie chcę usuwać, bo pokazuje kawałek historii, moje motywacje, dawne dążenia i marzenia, to był natomiast czas, kiedy ogród nie mógł być w żaden sposób priorytetem.

Alicjo, fakt, jeżówki są uwielbiane przez motyle, a cynie u mnie wyjątkowo przez opuchlaki... Paź żeglarz - właśnie wygooglowałam, pięknej urody. Mi udało się u siebie w ogrodzie otrzeć jedynie o gąsienice pazia królowej. Wiesz, że to jest wyjście, jeżówki i cynie?! Zapalałam do tych drugich sympatią, bo w przeciwieństwie do pefekcyjnych dalii - ich płatki są takie pokoślawione lekko to ma swój urok.

Mgdusko, pąs Mało, fakt, jeszcze nie jestem na tym etapie, by pięcioma cyknięciami dogodzić A są tacy
Pachnący różami, malowany bylinami 22:51, 08 sie 2022

Do góry
Dzisiaj cały dzień gołąbek fruczak zapylał mi floksy

W ogródku Martki 22:48, 08 sie 2022

Do góry
Magaro, przekonałaś, szczególnie towarzystwem dla Twoich jeżówek Masz rację, nie ma co za dużo marudzić Mój jeżówkowo-cyniowy dylemat ma głównie związek z tym, że poszukuję dodatku do rabaty z Limelight, tam jest dość mokro i gliniasto, jeżówkom nie wróżę w tym miejscu, ale na próbę posadzę sadzonki w przyszłym roku.

Elu, kwiaty róż podziwiam przez cały czas. Jedne kończą, inne zaczynają. Pierwszy rzut był szczególnie intensywny dla Olivii i Gertrude J., zaś Lady Emma Hamilton i Jude, Princess Alexandra of Kent, Desdemona kwitną wciąż intensywnie, z krótkimi przerwami na zebranie się. Munstead Wood obfitowała dopiero w drugim rzucie. Ascot też kwitnie wciąż. Najsłabiej oceniam w tym sezonie kwitnienie Artemis.
Róże zdrowe, mszyca im specjalnie nie dokucza, w maju był masowy atak, za to nimułka się pojawia. Coś zajada liście i płatki, ale bez dokuczliwych strat.

Zuzo, ja nie lubię (już) jeżówek zbyt "puchatych" i pełnych, moim faworytem jest Pallida, ona u mnie najwcześniej i niestety dość krótko kwitła. Za to jak szalona rozrosła się ta Blackberry Truffle ze zdjęcia cytowanego przez Ciebie. Jest na całej rabacie, rok temu kupiłam trzy krzaczki, jeszcze wtedy byłam zachwycona, teraz idę w prostotę  Skoro są, to korzystam z uroków Zwykłe różowe mam też (to chyba one?), rozkładają się na boki strasznie.

Pachnący różami, malowany bylinami 22:43, 08 sie 2022

Do góry

Pachnący różami, malowany bylinami 22:38, 08 sie 2022

Do góry
Lubię zawilce w zestawieniu z tym kolorem floksa.

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:37, 08 sie 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wpadłam dziś z sekatorem na 2 rabaty przyciąć kolejny raz bodziszki ,bo rosną jak wściekłe skubane ale mają tempo wzrostu...

Te bodziszki Rozanne sadziłam rok temu,takie mikrusy a teraz szok!
Zresztą jak tak patrzę to inne rośliny też mają moc

Lipiec 2021

Sierpień 2022

Normalnie szok, u mnie bodziszek Rozanne wygląda raczej coraz gorzej, może w złym miejscu u mnie rośnie.

Rabaty z rdestami i jeżówkami wyglądają fantastycznie !
Pachnący różami, malowany bylinami 22:31, 08 sie 2022

Do góry
Róża Bascobel. U mnie to prawie nowa róża. Jestem z niej zadowolona. Kwitnie prawie cały czas, dużymi, ładnymi kwiatami. Podoba mi się ich kształt.

Wilczy ogród 22:30, 08 sie 2022

Do góry

Koniec
Wilczy ogród 22:26, 08 sie 2022

Do góry

Wilczy ogród 22:24, 08 sie 2022

Do góry

zachorowałam na Piano

Wilczy ogród 22:22, 08 sie 2022

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:21, 08 sie 2022

Do góry
MartaCho napisał(a)
Tu na zdjęciu chyba świdośliwa z tego co pamiętam. W sumie to nawet nie wiem, gdzie u Wioli ta parocja rośnie… Przy tarasie? Tak czy siak- pięknie i będzie się pięknie przebarwiać

Tak to Śś ,ładne już drzewko z niej.

Parocja rośnie w przedogródku , młodziak sadzony w październiku ,ale już mi się podoba
Zastąpiła godnie padniętą wiśnię. Czekam na jej jesienne przebarwienie ,bo to jej pierwsza jesień u mnie

Wilczy ogród 22:19, 08 sie 2022

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies