Zwykle sieję do wielodoniczek groszek i bób, u mnie w ogrodzie za zimna gleba w marcu.
Wiśnia jeszcze maleńka, rośnie na płaskim, przy zegarze słonecznym, co Ci niewiele pewnie powie.
Mam bardzo dużo drzew przy leśnej rabacie, ale mało zdjęć. Rabata ma kształt litery L, od zachodu i południa.
Na pierwszym planie wiśnia wczesna, dereń nad pierwiosnkami, dwie magnolie. 'Elizabet' właśnie otwiera kwiaty, jej korona rysuje się na tle sosen sąsiadów. Duża urosła

Po lewej brzoza potwór i akacja, której jeszcze nie widać. Po prawej za ławką skupina cisów, za nimi sosny sąsiedzkie. W tym miejscu skarpa jest najwyższa.
Idąc w prawo miłorząb, między nim a obeliskiem klon strzępiastokory, dalej przy paliku, na tle cyprysika kolejna akacja i katalpa, której już nie widać.
W drugiej części rabaty na pierwszym planie grujecznik i leszczyna turecka, za nimi wierzba mandżurska, kasztan krwisty na pniu i kolejna wiśnia.
W szerszej perspektywie widać jeszcze magnolię i kurtynę z dereni jadalnych. Za grujecznikiem (miedziane listki) jest przy ławeczce rabatka ze storczykami. Widać też fragment uciętego pnia powalonej przez śnieg sosny. To kolejne duże drzewo po którym puściłam hortensję pnącą. Nie wiem czy reszta sosny po takim okaleczeniu przeżyje.
Ławeczka ze storczykową rabatką.
Dodam jeszcze, że w drugiej części ogrodu rośnie ich jeszcze sporo. Wspomniana wiśnia tybetańska, dwie potężne brzozy i mniejsza, ogromny tulipanowiec, lipa, dwa derenie pagodowe, dwie magnolie, dwa klony palmowe i platany. Hmm...mam bardzo dużo drzew