Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tu na razie jest ściernisko.. czyli ogród mój widzę wspaniały.. ;) 12:05, 21 mar 2014

Do góry
Widok wejścia do domu

następnie widok z tyłu działki i drugi wjazd

Moje spełniające się marzenie 12:02, 21 mar 2014

Do góry
Pozdrawiam serdecznie, jesteśmy obie na Ogrodowisku od sierpnia Ja mam ogród nie działkę ale z jednej strony bardzo wąski. Pokażę ci jak rozwiązałam moją wąską rabatkę. Masz już drzewka na pniu to dosadź niższe piętro.
Teraz

Latem na płocie obok trzmielin są powojniki różowe i fioletowe i białe a niżej floksy w tych odcieniach jak znajdę fotkę to ci pokażę
Tu na razie jest ściernisko.. czyli ogród mój widzę wspaniały.. ;) 11:54, 21 mar 2014

Do góry
Witam się serdecznie

Mam na imię Agnieszka i właśnie zostałam początkującą ogrodniczką, usilnie starającą się, na razie mocno główkując i kombinując, aby stworzyć wokół domu, choć namiastkę ogrodu, który dorównywałby urodą ogrodom Ogrodowiskomaniaków/maniaczek
Posiadam również męża, 9- miesięcznego synka i z tego tytułu mocno ograniczone możliwości czasowe.. A nas posiadają dwa koty i dwa psy

W skrócie wygląda to tak, że wprowadziłam się do wybudowanego już, niewielkiego domu męża. Dom jest drewniany, a wokół domu istnieje tylko ogrodzenie. Nie ma na placu żadnych nasadzeń.. nic.. ścierniko.. goły plac (hehe, dopiero wgrywając zdjęcia przypomniało mi się o dziele mojego męża, czyli stworzonym kilka lat temu, skalniaku z boku domu i kratce koło śmietnika z przodu) ;( W sumie jednak może to i lepiej, bo jest pole do popisu i mozliwość zagospodarowania go od zera

Działka jest niewielka, ok. 40m. x 17m., mniej więcej w kształcie prostokąta.

Z góry przepraszam za mój talent plastyczny.. a raczej jego brak

Ok.. udało się wgrać zdjęcie, znaczy już jest dobrze

Bardzo proszę o pomoc i wszelkie sugestie w kwestii moich pomysłów, również, a zwłaszcza tych niemądrych

Spróbuję wrzucić zdjęcia działki, jak to wygląda "naocznie", a potem napiszę o co chodzi.
widok z I piętra na wjazd od ulicy głównej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:54, 21 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nie leży mi ta rabata po lewej... te wcięcia na 3 półkola.. nie wiem dlaczego, ale mi nie pasi..

Do sąsiada też nic, tylko strzelać..

We Wrocławiu drzewa kwitną.. szok..

Ania, te wcięcia już zlikwidowane i w te miejsca pójdą kulki bukszpanowe, widać je na pierwszej fotce, a tam gdzie widoczna czarna ziemia, dam trawy i żurawki, które zabieram z placka przy tulipanowcu, a na jesień nawciskam krokusów ile się da....to miejsce najprostsze do wykonania, choć darni się eMuś nazrywał

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:47, 21 mar 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko marzą mi się już drugi rok białe szafirki....
na razie nie spotkałam nigdzie, nadal szukam

drobiazgi do domku śliczne kupiłaś

W końcu trafisz, bo coraz częściej je widuję, a raz nawet różowe widziałam

z tymi drobiazgami to tak mimochodem, najczęściej tak właśnie kupuję
u mnie 1 tulipek kwitnie i cebulice, myślałam, ze ich nie ma, bo jak przerabiałam w tym miejscu, to większość uszkodziłam..

jutro rozdzielam naparstnice

i jak ktoś będzie potrzebował, mam 4 jałowce Wiltoni do oddania
Ogród cioci 11:42, 21 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pytaliście gdzie dziadek został eksmitowany Oto on

Witaj Małgosiu Twój Dziadek bardzo ładnie się prezentuje - podoba się bardzo Mojemu Mężowi - czuję że kiedyś będziemy mieli takiego w ogródeczku. Jak zdrówko ?
Pozdrawiam.
Donice drewniane - jaka wielkość 11:39, 21 mar 2014

Do góry
Witam serdecznie,

Przy tarasie mam 40 cm pasek ziemi (strona wschodnia). Poczatkowo myslalam, zeby posadzić rośliny bezpośrednio w ziemi. Nawet wsadziłam lawendę i mięte ale efekt końcowy był słaby.
Myślałam, żeby wsadzić w to miejsce azalie. A potem pomyslalam, że pasek ziemi jest bardzo wąski i po obejrzeniu watku GabiK, pomyślalam że może kupić drewniane donice. Szczególnie, że meble ogrodowe też mam drewniane.
Czytałam, że dla roslin, które muszą zostać zimą w donicach to idealnie jest wstawić jak największe donice.

Stąd moje pytanie: czy dwie donice o wymiarach 100x50x50 nie będą za duże?

I czy dobrym pomysłem jest wsadzanie do donic azalii? a jeśli azalie mogą byc to co poza klonem palmowym mogę do nich dosadzić...

Od strony sąsiadów jest posadzona trzmielina. Jeszcze trzmielina nie zagląda do nas, bo do tej pory była oddzielona matą, ale kilka dni temu mata została zdjęta.

Bardzo dziekuję za każdą podpowiedż.
Beata

Ogród Eli 11:37, 21 mar 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

teraz obraz nędzy i mojej rozpaczy wywaliłam stare iglaki i teraz nie wiem co mam posadzić by pasowało do pozostałych iglaków? trawy? róże z iglakami???? na matę plisss...nie patrzeć, ale kamyki na gołej ziemi ...nie wyobrażam sobie jak zlikwiduje kamyki to i matę też wywalę a i krążki drewniane narazie prowizorka

Tla mnie trawy i horty pasują, a przed nimi może byc pas wrzosów lub wrzośców
Iglaki piekne i dorodne.
Ogród Eli 11:35, 21 mar 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
mini oczko napełnione deszczówką i liśćmi, poprawiając go zależałomi żeby nie było widać foli...no prawie nie widać

No i super a w szczeliny proponuje tojeść rozesłaną - kapitalnie przykrywa szpary kładąc się potem na wodzie

Ogród cioci 11:28, 21 mar 2014

Do góry
Takie tam
Ogród cioci 11:25, 21 mar 2014

Do góry
Pytaliście gdzie dziadek został eksmitowany Oto on

No i żaby już się rozmnażająKot już tam był pozaglądać co to
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:22, 21 mar 2014

Do góry
Ela "Moda na sukces 2"

Wczoraj pozbyłam się dużego jałowca z tego miejsca i zaczęłam zbierać korę. Została spora dziura. Muszę dosadzić węcej wyższych szmaragdów i inne rośliny z projektu. Troszkę też przycięłam dolne gałęzie - minimalnie, żeby nie wystawały za bardzo. Ale Synek mi zwiewał i musiałam robotę zakończyć.

Przed:

Po: nie mam

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:14, 21 mar 2014

Do góry
Dobra dodałam troszkę obłości myślę że mogło by tak już zostać, teraz tylko muszę to przenieść na mój projekt do Solida żeby zwymiarować rabaty.
Jak myślicie mogło by tak być??
dla porównaniadaje 3 wersje:

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:11, 21 mar 2014

Do góry
Szybkie przywitanie wiosny (dziś lato prawie, w krótkim rękawku trzeba, tak ciepło, tylko wiaterek chłodzi)
i znikam.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:11, 21 mar 2014

Do góry
Przebiśniegi w pełnej krasie ............wiosna , wiosna, WIOSNA !!!

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:05, 21 mar 2014

Do góry

W japońcu zakwitają nieśmiało barwinki

I jak tu nie kochać wiosny ?!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:03, 21 mar 2014

Do góry
Wiosna, wiosna, wiosna !!!!!!!!!

Wrzośce szaleją.................

Wawrzynek wilcze łyko kwitnie jak szalony ( jest nietypowy bo biały ) !!!

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:00, 21 mar 2014

Do góry
Wschodzą pierwiosnki główkowe... i zakwita kolekna forsycja (odmiana ze złotożłkowanymi listeczkami)

Mahoń za chwilę eksploduje złotym blaskiem
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:55, 21 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:55, 21 mar 2014

Do góry
Teraz to miejsce jest moim ulubionym

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies