Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Mirella 11:22, 08 maj 2014

asiach napisał(a)
Później mały oprysk miksturą (woda z proszkiem do pieczenia) po mrowiskach. Dzisiaj oglądnęłam trawnik - chyba pomogło. Trawa cała i zielona a mówek ani widu ani słychu - zobaczymy co dalej

Asia, zrobiłam tak samo jak Ty, tylko nie wiem co z tego będzie bo w nocy była ulewa, powtórzę dziś.
Śliczny obraz stworzyłaś na tej fotce, a drewno pod daszkiem ma taki klimat jak lubię, bardzo lubię Twój ogród można w nim podumać w ciszy, posłuchać śpiewu ptaków, szeleszczących listków na wietrze, i schować się przed całym światem.
reni 14:25, 08 maj 2014

asiach napisał(a)
Jeszcze nie ma lata a my jesteśmy przygotowani do zimy

Oby była krótka i łagodna

No,no przygotowana jesteś do zimy super..domki dla owadów świetne,pozdrawiam
asiach 16:45, 08 maj 2014

Gocha napisał(a)
Witam Asiu, chętnie odstąpiłabym Ci trochę wody tej z nieba oczywiście. Wprawdzie drobny ale deszczyk pada dzisiaj, ziemia cały czas mokra- kiepsko się robi w ogrodzie.Pewnie jak wrócę po pracy do domu to nie będę mogła wyrzyć się ogrodniczo niestety. Pozdrawiam. Aha cudnie wygląda to drzewo do kominka, ktoś się musiał napracować. Asiu a na który kierunek świata wystawione jest to drzewo? Czy ma słońce czy jest w cieniu?

A ja z przyjemnością przyjmę nadmiar
Dzisiaj miało padać i nic z tych zapowiedzi - świeci słońce.
A to drewienko porąbał mój mąż a potem ładnie ułożył to jest jego działeczka w naszym domostwie.
To drewno pod zadaszeniem wychodzi na idealnie na zachodnią stronę natomiast to pod oknem jest po przeciwległej stronie czyli na wschód. Może to drugie mam mniej światła ale tam między domem a murem sąsiada nieźle wieje i szybko wysycha. Jeszcze nie wybudowaliśmy drewutni. Jest tylko miejsce na nią przeznaczone i dlatego układamy wykorzystując każdy wolny kąt
asiach 16:47, 08 maj 2014

marta_d napisał(a)
jakie piękne domki

Mnie sie też podobają a to chyba dlatego, bo je sama wykonałam. Ale już dzisiaj będą wisiały - maż mi obiecała
Pozdrawiam słonecznie
Jag_58 16:48, 08 maj 2014

Asiu piękny masz ogród ,czytam od początku więc mi trochę zejdzie ,ale warto bo historia ogrodu ciekawa a ogrom pracy niesamowity , tyle drewna zgromadziłaś ,ale zima nie będzie chyba za długa ,prawda Asiu wkleiłam u mnie fotkę tej mojej ścieżki ,nie jest za piękna ale.....spełnia swoje zadanie ,ona jest w takim małym lasku
asiach 16:52, 08 maj 2014

Magdalenka napisał(a)
Ślicznie wyglądają te drewienka, tak równo poukładane.
Bardzo podobają mi się Twoje domki dla owadów, może ja coś podobnego wymyślę, choć taki tyci
Pozdrawiam słonecznie, wczoraj podlało ogród, dziś idę działać

Ja czekam na deszcz
To może zrób chociasz małe dla biedronek takie tyci, tyci 15x15cm
To drewno chociaż na kawałku zasłania mur sąsiada i ten fragment staje się bardziej przyjazny człowiekowi tak jak napisała Mirella ma swój klimat. W tym miejscu działka ma tylko 4m wiec ciężko było czym kolwiek obsadzać. Był bluszcz ale to taka ekspansywna roślina było jej pełno wszędzie
Pozdrawiam serdecznie
asiach 16:53, 08 maj 2014

reni napisał(a)

No,no przygotowana jesteś do zimy super..domki dla owadów świetne,pozdrawiam

Zima nas nie zaskoczy - tylko niech nie przychodzi - niech stale będzie wiosna
Pozrawiam serdecznie
asiach 16:56, 08 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu piękny masz ogród ,czytam od początku więc mi trochę zejdzie ,ale warto bo historia ogrodu ciekawa a ogrom pracy niesamowity , tyle drewna zgromadziłaś ,ale zima nie będzie chyba za długa ,prawda Asiu wkleiłam u mnie fotkę tej mojej ścieżki ,nie jest za piękna ale.....spełnia swoje zadanie ,ona jest w takim małym lasku

Dziękuję za odwiedziny
Jagoda, jeżeli ona spełnia swoją funcję to super. I to jest najważniejsze. A czy z taką ścieżką trzeba coś robić? Czy trzeba jakoś uzupełniać czy rosną chwasty? Bo właściwie mnie się wydaje, ze akurat chwasty to rosną wszędzie nie straszne im są żadne warunki
Pozdrawiam serdecznie - wieczorem zaglądnę do Ciebie
asiach 16:59, 08 maj 2014

Mirella napisał(a)

Asia, zrobiłam tak samo jak Ty, tylko nie wiem co z tego będzie bo w nocy była ulewa, powtórzę dziś.
Śliczny obraz stworzyłaś na tej fotce, a drewno pod daszkiem ma taki klimat jak lubię, bardzo lubię Twój ogród można w nim podumać w ciszy, posłuchać śpiewu ptaków, szeleszczących listków na wietrze, i schować się przed całym światem.

Mirella nic dodać nic ująć tak jak kiedyś napisałaś nadajemy na tej samej fali. Takie klimaty dla nas.
A jak brzozy i innne drzewa szumią myslę, że jestem nad morzem. A śpiew ptasi słychać nawet przy zamkniętych oknach - prawie jak w lesie
Pozdrawiam słonecznie
Jag_58 17:04, 08 maj 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję za odwiedziny
Jagoda, jeżeli ona spełnia swoją funcję to super. I to jest najważniejsze. A czy z taką ścieżką trzeba coś robić? Czy trzeba jakoś uzupełniać czy rosną chwasty? Bo właściwie mnie się wydaje, ze akurat chwasty to rosną wszędzie nie straszne im są żadne warunki
Pozdrawiam serdecznie - wieczorem zaglądnę do Ciebie

Asiu ja uzupełniam co 2 lata ,a chwasty tez się pojawiają niestety