Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:28, 21 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)

Mateusz no weź, przecie to tylko hasło rzucone w sensie : ej dziewczyny ej chłopaki
Myśl ze stipą w buksach i juce fajna o ile stipa przezyje zimę ale fakt, podoba mi się i pomiędzy oczywiście jeszcze dam rozchodniki

No wiem o co chodzi z tymi dziewczynami
Chodzi mi o coś podobnego jak ma Madzenka https://www.ogrodowisko.pl/watek/2583-wizytowka-kiedys-bedzie-tumadzenie-ogrodnika

Albo u Łukasza (Luki) na rabacie przed wejściem do domu. On tam ma chyba jakieś carexy, chyba
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:19, 21 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Dla Małgosi Rio na słonecznym stanowisku po upałach, wyblakła ale się trzyma

Tutaj moja ulubienica Gunsmoke i moja malutka w stosunku do niej nóżka

A te jakie ogrodowiskowe! normalnie jak u Danusi brawo!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:17, 21 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Znowu pomęczę Was bylinową, ale nie mogę się powstrzymać

Munstead Wood się pręży i pokazuje swe piękno

O cholewcia ale pieknie! Niesamowite te rabaty!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:24, 21 sie 2015

Do góry
Mateusz powinno się wykopywać i to prawda, ale nie zawsze się da i niestety czym bardziej wymyślne kwiaty tym mniej trwałe i w sumie można je traktować jako jednoroczne... proste liczy się zysk dal producenta

Marto to mnie bardzo pocieszyłaś bo troszkę się tym martwiłem bo nie chciałbym mieć 10 innych miskantów niż posadziłem. W tym roku nadal ich nie widać, ale myślę, że już w przyszłym roku będzie u mnie bardzo trawiasty schyłek lata

Dzisiaj kolejny dzień walki z kostką, w sumie troszkę mi się już to brzydnie, ale sam sobie wymyśliłem Bardzo możliwe, że jeszcze w przyszłym ogrodzie będę kopał nawadnianie, ale,to już trzeba przeliczyć koszty bo trzeba jednak zamontować te 25 zraszaczy, wolałbym to jednak zrobić teraz, niż później na nowo rozkopywać świeży trawnik
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:42, 20 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu zachwyca mnie w Twoim ogrodzie to jak konsekwentnie go tworzysz, masz swój styl i jest niepowtarzalny, taki dziki (oczywiście to jest komplement). Powiem szczerze, że ja takiego ogrodu nie mógłbym mieć, ale to jest oczywiste co człowiek to inny charakter i gust, ale na prawdę bardzo mi się podoba jak tworzysz swój kawałek na ziemi.
Z tych dwóch lat to ja chyba najweselej wspominam kopanie oczka

Za komplement dziękuje Faktycznie, każdy powinien tworzyc ogród dopasowany do siebie, bo tylko w takim moze prawdziwie odpocząć. Ktoś z matematyczną i pedantyczną naturą będzie się czuł fatalnie w dzikim ogrodzie i na odwrót, jeżeli jest się romantykiem o szalonej duszy to ogród geometryczny będzie zbyt ,,ściśnięty". Cała sztuka w tym by poznać swój styl i tworzyć tak, by efekt budził entuzjazm. Nie znaczy to jednak że ogrody o innym stylu mogą się nie podobać, wręcz przeciwnie, można się zachwycać ich innością co nie znaczy ze chce się je kopiować. To tak jak z architekturą - uwielbiam ogladać pałace ale w życiu nie odnalazłabym tam przytulności tak jak w małej drewnianej chatce.
I jeszcze jedno - ogrody mężczyzn różnią się od kobiecych, są bardziej uporządkowane, powściągliwe podczas gdy kobiece nie raz ida na żywioł I to jest piękne i pociągające zarazem, tyle się mozna od siebie nauczyć
A co do oczka kopanego zimą - o tak to moje ulubione wspomnienia
listopad 2013

luty 2013
Lawendowy zawrót głowy 21:47, 20 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bardzo lubię czytać te wszystkie pozytywne emocje po spotkaniach i przy okazji fotki ogrodu było można zobaczyć

Lukasz same przyjemnosci
Lawendowy zawrót głowy 21:44, 20 sie 2015

Do góry
Bardzo lubię czytać te wszystkie pozytywne emocje po spotkaniach i przy okazji fotki ogrodu było można zobaczyć
Na Łowieckiej 21:35, 20 sie 2015

Do góry
O mamuniu i to jest ten moment, którego nie lubię, chciałbym powiedzieć coś mądrego, a nie wiem co, więc jeszcze sobie raz zdjęcia zobaczę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:22, 20 sie 2015

Do góry
Kasiu zachwyca mnie w Twoim ogrodzie to jak konsekwentnie go tworzysz, masz swój styl i jest niepowtarzalny, taki dziki (oczywiście to jest komplement). Powiem szczerze, że ja takiego ogrodu nie mógłbym mieć, ale to jest oczywiste co człowiek to inny charakter i gust, ale na prawdę bardzo mi się podoba jak tworzysz swój kawałek na ziemi.
Z tych dwóch lat to ja chyba najweselej wspominam kopanie oczka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:08, 20 sie 2015

Do góry
Luki - mmoje gracki dzielone wiosną mają 60cm i zaczynają kwitnąć Te na froncie mają 1,6m i jeszcze bez kłosów, ale w ubiegłym roku też kwitły.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:43, 20 sie 2015

Do góry
Gosiu poza tym, że ogród zachwyca ja mam jedno pytanko Jak będziesz przechodziła obok swoich Gracków zerknij czy czasem nie zbierają się do kwitnienia. Moje sadzone w zeszłym roku są jeszcze niskie, ale już widać, że zbierają się za kwitnienia i mam podejrzenie, że chyba mam jednak coś innego
Pomóżcie wyczarować mi ogród 08:32, 20 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj łącze się w bólu u mnie to samo za kilka dni tylko, że ja mam chodniki, rośliny ażury, płot i rośliny po drodze, na dodatek bardzo wąsko... oj nie dam im wjechać dużą koparką na podwórko

Łukaszu, jak tylko pojawiła się na horyzoncie ta duża koparka, to M. od razu wybiegł i powiedział, że nie da wjechać na posesję, czekaliśmy na małą koparkę parę godzin. Duża tylko drogę przekopała i na odległość na naszej działce coś robiła (tzn. na wyciągnięcie łyżki), ta mała kopareczka łajna Mogłabym taką mieć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:54, 19 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz ja tam nie wykopuje, nie chce mi się mam tak tulipany posadzone, że żeby je wykopać musiałbym zniszczyć rośliny, które w tym czasie zakrywają całe liście tulipanów

No też dobry sposób. Mnie w szkole uczyli, że trzeba wykonywać.
Jak nie wykonujesz to normalnie wszystko kwitnie i rosnie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:50, 19 sie 2015

Do góry
safikey deszcz bardzo pomógł, w stawie w okolicy stan wody podniósł się o kilka centymetrów, a to zawsze coś. Ja na chwilę mogłem zapomnieć o podlewaniu i jutro chyba też dam sobie jeszcze spokój, doniczki jedynie będę musiał nawodnić

Donia zależy, młodym roślinkom wszystkie kwiaty obrywam, aby się nie wysilały na kwitnienie, starszym to wycinam po jakimś czasie jak już zaczną mnie irytować, później do końca sezonu wycinam na bieżąco to co mi nie odpowiada

Iwonko ja też lubię kwiaty żurawek, ale w moich mieszankach nie zawsze to ładnie wygląda, i przy mojej ilości roboty z tym okropnie dużo

Mateusz ja tam nie wykopuje, nie chce mi się mam tak tulipany posadzone, że żeby je wykopać musiałbym zniszczyć rośliny, które w tym czasie zakrywają całe liście tulipanów
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:12, 19 sie 2015

Do góry
Oj łącze się w bólu u mnie to samo za kilka dni tylko, że ja mam chodniki, rośliny ażury, płot i rośliny po drodze, na dodatek bardzo wąsko... oj nie dam im wjechać dużą koparką na podwórko
Hortensjada 09:54, 19 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Cieszy mnie to, że Vanilki są mocniejsze w późniejszym czasie bo moje młodzinki tegoroczne po deszczach przywitały się z gruntem
Bardzo mi pomogłaś w wyborach hortensjowych, nawet nie musiałem pytać, a wszystkiego co chciałem się dowiedziałem. Vanilka, Limlight, Magical Monlight, Bobo i Diamantino to moje typy
Mam w sumie jedno pytanie. Masz może odmiane Magical Candle, jakie masz o niej zdanie?

Wybór świetny i spokojnie możesz do nich dołączyć Magical Candle
Rośnie u mnie drugi rok i jestem z niej bardzo zadowolona ( muszę ją przesadzić bo posadziłam za blisko Phantoma). Bardzo duże zbite kwiatostany, lekko się pod ich ciężarem przewiesza, teraz przebarwia się zieleniejąc podobnie jak Diamantino a brzegi płatków różowieją, gęsto się krzewi.
Na drugiej fotce w towarzystwie Phantoma ( daje to też pogląd na odcień), jest od nego troszkę niższa

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:42, 19 sie 2015

Do góry
Julka u mnie teraz pogoda idealna do prac ogrodowych, 25 stopni i słonecznie. Ja na pogodę na prawdę nie mam co narzekać w tym roku mimo kilku niesprzyjających okresów.

Mateusz nie zawsze jest tak kolorowo
W tulipanach nieznoszę liści i tego czekania do ich zaschnięcia kiedy szpecą rabaty.

Kopane pod kanalizacje miało być przy bukszpanowej i przez połowę podjazdu, ale po przeróbkach uda się to ograniczyć do przekopania działki przy samym wjeździe, ewentualnie zniszczeniu, 1,4 przedogródka, ale on i tak do gruntownej przeróbki, więc żadne to straty, rośliny jak będzie trzeba to się wykopie, gorzej gdyby dotarli do mnie w czasie upałów.
Hortensjada 09:33, 19 sie 2015

Do góry
Cieszy mnie to, że Vanilki są mocniejsze w późniejszym czasie bo moje młodzinki tegoroczne po deszczach przywitały się z gruntem
Bardzo mi pomogłaś w wyborach hortensjowych, nawet nie musiałem pytać, a wszystkiego co chciałem się dowiedziałem. Vanilka, Limlight, Magical Monlight, Bobo i Diamantino to moje typy
Mam w sumie jedno pytanie. Masz może odmiane Magical Candle, jakie masz o niej zdanie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:53, 18 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No i z ambitnych planów ogrodowych nici, cały dzień siąpi deszcz. Niby nie powinienem narzekać bo ładnie i delikatnie się podlewa, ale według prgnoz z wczoraj i tych na obecną chwilę powinno świecić słońce przy 30 stopniach, a pada deszcz i jest 20. Coś się komuś pomyliło
Szczęście w tym, że wszystko zacznie odżywać w okolicach po takiej dawce wody

Ja Ci oddam te 30 stopni, a Ty podeślij taki siąpiący deszcz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:41, 18 sie 2015

Do góry
Od początku sierpnia czekałem na ofertę w ulubionym sklepie z liliami i co... nie mają lilii w tym roku, toż to jakiś skandal
Zastanawiam się intensywnie jakie cebulowe chcę w tym roku i jakoś najmniejszą chęć mam na tulipany, nie wiem jakoś mnie te kwiaty nie zachwycają.

Na dniach w jednej część ogrodu będzie armagedon, bardzo przyspieszyli z kanalizacją.

Kilka wiader chwastów dziś zaliczyłem, wszystko podlane i wilgoć przy takiej pogodzie fajnie się trzyma, jeszcze kilka dni podlewać nie będę musiał, mgło tak u wszystkich popadać w szczególności tam gdzie najgorzej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies