Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

22:13, 20 sie 2015
a widzisz poszalalaś))
kasiek 22:18, 20 sie 2015

eee_taam napisał(a)
a widzisz poszalalaś))

Pokażę Ci każdą zmianę, a Gosia jak będzie z ogrodu Cioci to będzie najlepszym recenzentem - bo była przed zmianami
kasiek 22:22, 20 sie 2015

Katkak napisał(a)
Kasia jak Ty masz mały ogród, to ja mam tyciusi . No, super, że jest miejsce na więcej roślinek .

Masz mniejszy ale kapitalnie przemyslane przejścia i zakamarki czynią go optycznie nieprzeniknionym U Ciebie właśnie mozna się uczyć jak oszukiwać oko
kasiek 22:27, 20 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Justyna to dojrzały ogród.. i trudno o drastyczne zmiany Ale zmiany są.. ogród chociaż się "postarzał" to wypiękniał. Dojrzały ogród niestety robi się coraz brzydszy..... szczególnie taki mały, bo wszytko che dominować.. zaczynam to już odczuwać u siebie.

Plany na sobotę są.. ale ... czekam na drugiego Muminka i nie wiem co wypadnie.. jak poproszą o pomoc przy Muminku juniorze to nie wypada mi odmówić.. Miałam telefon pół godziny temu, wiec myśli jeszcze nieposkładane.. czekam na tel..czy wszyscy zdrowi.. ufff.... niech już będzie po... Ja nie z tych co histeryzują, ale ciutkę się denerwuję..

Zmiany lepiej było dostrzec jak się oglądało na bieżąco
Racja z ta dominacją, trzeba dranie trzymać w ryzach bo inaczej włażą na siebie i chorują jak diabli, zwłaszcza iglaki. Od 2 lat zrobiłam taką wycinkę że odpadami mogłabym obsadzić drugi taki ogród. I teraz to ma sens bo piękne okazy zostawiam by dominowały a resztę trzymam bardzo krótko.

Kurcze swietnie Cię rozumiem choć bardzo by było mi szkoda gdybyś nie przyjechała, chyba że Młodego zabierzesz - u mnie jest zabawa dla dzieci
Trzymam kciuki, za małego i za Twój przyjazd - choćby na chwilę - sama powiedziałaś - autostrawą w godzinę do mnie
kasiek 22:42, 20 sie 2015

Luki napisał(a)
Kasiu zachwyca mnie w Twoim ogrodzie to jak konsekwentnie go tworzysz, masz swój styl i jest niepowtarzalny, taki dziki (oczywiście to jest komplement). Powiem szczerze, że ja takiego ogrodu nie mógłbym mieć, ale to jest oczywiste co człowiek to inny charakter i gust, ale na prawdę bardzo mi się podoba jak tworzysz swój kawałek na ziemi.
Z tych dwóch lat to ja chyba najweselej wspominam kopanie oczka

Za komplement dziękuje Faktycznie, każdy powinien tworzyc ogród dopasowany do siebie, bo tylko w takim moze prawdziwie odpocząć. Ktoś z matematyczną i pedantyczną naturą będzie się czuł fatalnie w dzikim ogrodzie i na odwrót, jeżeli jest się romantykiem o szalonej duszy to ogród geometryczny będzie zbyt ,,ściśnięty". Cała sztuka w tym by poznać swój styl i tworzyć tak, by efekt budził entuzjazm. Nie znaczy to jednak że ogrody o innym stylu mogą się nie podobać, wręcz przeciwnie, można się zachwycać ich innością co nie znaczy ze chce się je kopiować. To tak jak z architekturą - uwielbiam ogladać pałace ale w życiu nie odnalazłabym tam przytulności tak jak w małej drewnianej chatce.
I jeszcze jedno - ogrody mężczyzn różnią się od kobiecych, są bardziej uporządkowane, powściągliwe podczas gdy kobiece nie raz ida na żywioł I to jest piękne i pociągające zarazem, tyle się mozna od siebie nauczyć
A co do oczka kopanego zimą - o tak to moje ulubione wspomnienia
listopad 2013

luty 2013
Lukasz2013 23:02, 20 sie 2015

Super zmiany i gratki ma 2 latka u mnie chyba też dwa o ile pamiętam.
kasiek 23:26, 20 sie 2015

Lukasz2013 napisał(a)
Super zmiany i gratki ma 2 latka u mnie chyba też dwa o ile pamiętam.

Niom, zwłaszcza jak zaczynało się tak (2003r)

Początki są niesamowite!Jak czysta karta w życiorysie
Mala_Mi 23:33, 20 sie 2015

Ogród zagospodarowałaś rewelacyjnie.. i nie przesadzaj z robotami... ogrodnik wie jak to jest w ogrodzie.. i umie docneić jego urok nawet jak coś tam w budowie

U mnie jeszcze cisza.. walka trwa.. oj kobiety maja przewalone
chelll 23:50, 20 sie 2015

Rzeczywiście efekty widać. Super patrzeć jak otoczenie pięknieje. Kobiety to jednak silne są
kasiek 08:09, 21 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ogród zagospodarowałaś rewelacyjnie.. i nie przesadzaj z robotami... ogrodnik wie jak to jest w ogrodzie.. i umie docneić jego urok nawet jak coś tam w budowie

U mnie jeszcze cisza.. walka trwa.. oj kobiety maja przewalone

Zamknij mnie w kaftan bezpieczeństwa to nie będę przesadzać
Ale nie wstydzę się, jet ładnie, nie tak kolorowo jak u Ciebie, ale też jest na co popatrzeć. Z podziału rabat bardzo się cieszę, nigdy nie robiłam grubszych korek z wytyczaniem rabat

Już wiem że nie czekasz i gratuluje Ci bardzo, ja obie córy miałam przed terminem więc człowiek nie zdążył sie podenerwować
No to teraz będzie dopiero - dwoje budrysów, na każdą rękę