Zmiany lepiej było dostrzec jak się oglądało na bieżąco
Racja z ta dominacją, trzeba dranie trzymać w ryzach bo inaczej włażą na siebie i chorują jak diabli, zwłaszcza iglaki. Od 2 lat zrobiłam taką wycinkę że odpadami mogłabym obsadzić drugi taki ogród. I teraz to ma sens bo piękne okazy zostawiam by dominowały a resztę trzymam bardzo krótko.
Kurcze swietnie Cię rozumiem choć bardzo by było mi szkoda gdybyś nie przyjechała, chyba że Młodego zabierzesz - u mnie jest zabawa dla dzieci
Trzymam kciuki, za małego i za Twój przyjazd - choćby na chwilę - sama powiedziałaś - autostrawą w godzinę do mnie
Za komplement dziękuje Faktycznie, każdy powinien tworzyc ogród dopasowany do siebie, bo tylko w takim moze prawdziwie odpocząć. Ktoś z matematyczną i pedantyczną naturą będzie się czuł fatalnie w dzikim ogrodzie i na odwrót, jeżeli jest się romantykiem o szalonej duszy to ogród geometryczny będzie zbyt ,,ściśnięty". Cała sztuka w tym by poznać swój styl i tworzyć tak, by efekt budził entuzjazm. Nie znaczy to jednak że ogrody o innym stylu mogą się nie podobać, wręcz przeciwnie, można się zachwycać ich innością co nie znaczy ze chce się je kopiować. To tak jak z architekturą - uwielbiam ogladać pałace ale w życiu nie odnalazłabym tam przytulności tak jak w małej drewnianej chatce.
I jeszcze jedno - ogrody mężczyzn różnią się od kobiecych, są bardziej uporządkowane, powściągliwe podczas gdy kobiece nie raz ida na żywioł I to jest piękne i pociągające zarazem, tyle się mozna od siebie nauczyć
A co do oczka kopanego zimą - o tak to moje ulubione wspomnienia
listopad 2013
luty 2013
Ogród zagospodarowałaś rewelacyjnie.. i nie przesadzaj z robotami... ogrodnik wie jak to jest w ogrodzie.. i umie docneić jego urok nawet jak coś tam w budowie
U mnie jeszcze cisza.. walka trwa.. oj kobiety maja przewalone
Zamknij mnie w kaftan bezpieczeństwa to nie będę przesadzać
Ale nie wstydzę się, jet ładnie, nie tak kolorowo jak u Ciebie, ale też jest na co popatrzeć. Z podziału rabat bardzo się cieszę, nigdy nie robiłam grubszych korek z wytyczaniem rabat
Już wiem że nie czekasz i gratuluje Ci bardzo, ja obie córy miałam przed terminem więc człowiek nie zdążył sie podenerwować
No to teraz będzie dopiero - dwoje budrysów, na każdą rękę