Kochane dziewczyny bardzo was przepraszam, że was nie odwiedzam w waszych wątkach postaram się to nadrobić, ale dzisiaj specjalnie wzięłam urlop i zamierzam być na ogrodzie , tak więc muszę was zostawić.
sałatka pod folią, sadzona w lutym , ruszyła w końcu już nie muszę podlewać ,, kropidłem '' tylko konewką fotka kiepska bo z której strony bym nie zrobila to widać wschodzącą trawę wraz z koperkiem
Dziekuję ci Kasiu, ku mojej radości za twoje magnolki a szczególnie za parasolowatą, bo zasługuje na miejsce w dużych ogrodach, na kwiaty u niej raczej nie liczę, ale wprowadza tropikalność do ogrodu, ma liście jak bananowiec
mini oczko napełnione deszczówką i liśćmi, poprawiając go zależałomi żeby nie było widać foli...no prawie nie widać
teraz obraz nędzy i mojej rozpaczy wywaliłam stare iglaki i teraz nie wiem co mam posadzić by pasowało do pozostałych iglaków? trawy? róże z iglakami???? na matę plisss...nie patrzeć, ale kamyki na gołej ziemi ...nie wyobrażam sobie jak zlikwiduje kamyki to i matę też wywalę a i krążki drewniane narazie prowizorka
To jesteś w lepszej sytuacji, a każda z wiekszości z nas jest na etapie urzadząnia ogrodów, ja w ogrodzie mam już wytyczone rabaty, ale brakuje mi ich wypracowania i tych detali, ktróre wykończą i zamkną rabatę w całość, poza tym mam dziury, które czekają na określone typy roślin, których nie mogę dostać, a teraz są w sprzedaży, to znowu portfel za mało zasobny, żeby mieć wszystko razem
np. tutaj poczatki preriowej rabaty
albo tutaj, widok na 3 oczko, nie wiem kiedy my to skonczymy
do końca jeszcze daleko dlatego trzeba brać się do pracy, grunt to jest to jak rabata ma wyglądać
Bożenko, Aniu miło mi że zaglądacie Ja jestem na forum cały czas, tylko nie piszę. Odwiedzam Wasze ogrody i kibicuję wszystkim wiosennym działaniom U mnie nie bardzo jest o czym pisać, bo kogo np. może interesować wiosną to, że dopiero kilka dni temu stopił się śnieg, który zniszczył mi rabaty od wschodniej strony. Nawet nie chcę pokazywać jak to wygląda Obiecuję, że jak coś się zacznie dziać, to będę się odzywać Jestem z Wami cały czas Pozdrawiam gorąco