Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje spełniające się marzenie 13:54, 20 mar 2014

Do góry
Dzisiaj powstał zarys pierwszej rabaty, teraz muszę myśleć nad obsadzeniem. Może ktoś chętny do pomocy

Oczywiście wózek na zdjęciu, jak zwykle na każdym zdjęciu musi się znaleźć Ach ta Alicja, bardzo fotogeniczna dziewczyna

Rabatka jest od strony wejściowej na działkę strona wschodnia. Z założenia ma być piękna dla nas, czyli od strony działki. Zobaczymy co z tego wyniknie. Zaraz pokażę w przybliżeniu może lepiej będzie wyglądać.
Moje spełniające się marzenie 13:48, 20 mar 2014

Do góry
Weekend były okropny, ale za to czytania na ogrodowisku wiele, aż nie nadążam czytać zaprzyjaźnionych wątków. Zwiedzam i zwiedzam. A dzisiaj piękne słońce, trzeba było iść na działkę, chodź pracy w domu wiele.

U mnie też pojawiły się miłe oznaki wiosny

Rewolucje ogrodowe Pauli 13:47, 20 mar 2014

Do góry
Byłam dziś w super szkółce, zamówiłam 2 stożki cisowe i zastanawiam się nad kupnem tych ( foty poniżej), natomiast na przyszły tydzień zamówiłam dodatkowo 3 kule na pniu wysokość ok 140 cm

Serby pytałam u nich przywiozą mi wysokość 1,20 cm ale nie widziałam ich na oczy więc nie mogę powiedzieć jak wyglądają, dostarczą mi foto i w przyszłym tygodniu będę widziała na żywo

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:33, 20 mar 2014

Do góry
Wschodzi mi taka roślinka, ale nie pamietam bo tam siedziało kto wie co to?
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:30, 20 mar 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Przyszły ,moje zamówione róże i jeżówki .Ładne sadzonki ,właśnie się ,moczą .
Marysiu ,7.99 i 9.99 więc taniej niż w np.rosarium .

Ładne spore krzaczki I cena też ok.
No i pięknie wsadzone Psina pilnuje
Pozdrawiam i dzięki.
Ania z zielonego wzgórza :-) 13:22, 20 mar 2014

Do góry
Ania napisał(a)
A te już z mojego ogrodu

[img

Aniu witaj Ta szaławia jest sliczna mam jeden krzaczek ,nawet dobrze przezimowała,ale powiedz jak ja dzielisz i kiedy?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:16, 20 mar 2014

Do góry
Witam wszystkich bardzo wiosennie i proszę o poradę. Czym obsadzić tą rabatę na dole murka. Zależy mi na niskich roślinach, nie chcę zakrywać tego murka. Wszystkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:08, 20 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Pozdrawiam Irenko

Aniu wzajemnie
kupiłam sobie takie duperszmity do dekoracji..najlepiej do sklepów nie zaglądać

a szukałam mięty ananasowej...znalazłam

Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:05, 20 mar 2014

Do góry

orliki

Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:00, 20 mar 2014

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:59, 20 mar 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Irenko poczytałem opinie różniaste i porady. Powiem tyle, że ogród jest tylko załącznikiem do naszego życia. Ma cieszyć nas i nie dajmy się zwariować. Potrzebny jeszcze jest czas na rozwiązywanie krzyżówek, rozmowy na żywo a nie tylko na monitorze itd, itp. Bo tak po prawdzie to nie wiadomo co będzie z naszymi ogrodami- jak nam sił zabraknie. Pozdrawiam.

Zbyszek, ja i mój M. myślimy tak samo
I na dodatek, jesteśmy na chwilę, nie wiadomo, co może być, zatem na spokojnie robimy, tak aby mieć radość i fajne spędzanie czasu, ale nie kosztem innych, w sumie ważniejszych spraw, co tam ogród, ludzie się liczą

pokazywałam jakąś fotkę z tego miejsca...niedawno, było nijako, a w sezonie jest to takie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:58, 20 mar 2014

Do góry
Asiu ,ładne w doniczkach .

Różyczki posadzone ,mus im kupić jakieś koleżanki ,może dostanę jarzmianki w szkółce .Moja towarzyszka ,wszędzie za mną .

Wiosna .Takie duże wszędzie hiacynty .

kocimiętka .

szałwia i siedząca na niej młoda jaszczurka ,czyli wiosna .

Kubusiowo II 12:58, 20 mar 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Pięknie odkrywasz wiosnę w Kubusiowie.
Warzywnik imponujący i po prostu śliczny. Wiele pracy i starań, efekty znakomite. Ciekawy układ rabat. Pięknie wszystko widać.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:55, 20 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Moja magnolia też rośnie w trawniku Szkoda ja przesadzać , może nie przeżyć.. coś wymyślicie..

A czerwony maczek dla Ciebie rośnie Żyje i ma sie dobrze.. nie wiem czy teraz go nie wykopać i nie kopsnać do Ciebie.. bo styl flamenco..to Ciebie pasuje

Magnolia zostaje z całym dobrodziejstwem pod nią, do bukszpanów dojdą żurawki z jednego placka, więc powinno byc dobrze
tu gdzie 3 placki jest duża rabata za ławką, w tym sezonie dopiero pokaże swoją urodę, jest bardzo duża

będzie tak, jak tu

tych róż tylko w tym miejscu 1/3 zostawię, reszta z powodu prostowania pójdzie , gdzie indziej

i chodzi ci o te 2 placki pod drzewami, co ci się nie podobają? mam takie same nasadzenia, powtarzalność, bo pod glicynią likwiduję, ze względów praktycznych, ale te Danusia radziła mi zostawić

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:46, 20 mar 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Irenko, szkoda energii na tyle wykopywania. Łącz co łatwo przyjdzie i uzupełniaj spokojnie. Zawsze coś będzie do poprawienia. Ja nawet wykopaną darń przenosiłam w inne miejsce by mieć wciąż trawnik. Trawnik wymaga jeszcze więcej pracy niż rabaty, jak ma być ładny, koszenie, podlewanie, nawozy.
Wykopywałam duże krzewy i przenosiłam (przenosiliśmy), wiem co to za ciężka praca. Czasem konieczna. Ale magnolii chyba nie będziesz przenosić. Może sobie kwitnąć na trawniku, ja tak zaplanowałam. Jest tak piękna, że musi mieć tło trawki. Powodzenia!

Weroniko, jak Zygi już wyznaczy alejki i miejsce pod cisy, przeniosę tam żurawki, trawy i piwonie i tą darnią zamaskuję jeden placek, a potem tez tak po kolej,i szarpac się nie będę
magnolię zostawię, na żywo jeszcze raz obejrzeliśmy, ona nie koliduje z planem, a tam mam mnóstwo pod nią rozwarów, szafirki i żurawki

spod tulipanowca zabieram białe irysy i brunery, a dalej widać kolejny placek z żurawkami, najpierw to robię

tu rok temu przed bukszpany dałąm trawy, czyściec i tulipant, powtórzę to z lewej strony pod cisami

i tu lepiej widoczne placki, choc ładne, przeszkadzają, to w pierwszej kolejności przenoszę

Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:40, 20 mar 2014

Do góry
Witam Cię Anitko w moich skromnych progach i dziękuję za piękną różyczkę. Od razu pytam cóż to za gatunek, bo jak pewnie doczytałaś u Dajany, chcę posadzić u siebie jakąś piękną, niekłopotliwą różę w kolorach czerwień, bordo. Ja w ogródku baaaaaaaaaaaaaaaaardzo powoli się rozkręcam. Na razie ogródek mam tylko w głowie. Kilka tuj i innych roślin posadziłam w zeszłym sezonie, a teraz mogłabym więcej, ale ogranicza mnie brak ogrodzenia. Może uda nam się zrobić chociaż podmurówkę to będę mogła już działać na całego. Posadziłam wierzby - są śliczne, ładne proste pieńki i zdrowe gałązki. Cieszę się, że trochę osuszą mi glebę bo mam mokro. Już po zrobienia zdjęcia wbiłam paliki, żeby zabezpieczyć drzewka. Dzięki za poradę w sprawie cięcia. Jeszcze czekam na "baziowanie" bo w moim rejonie wegetacja opóźniona przynajmniej o dwa tygodnie w stosunku do zachodu Polski. Pozdrawiam Cię serdecznie. Będę zaglądać.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:33, 20 mar 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

Podpisuję się dwiema łapkami.
Powolutku, tyle ile nam potrzeba, po swojemu, tak by praca w nim mogła nas cieszyć.

My, w związku z tym ,że mamy młody ogród w pierwszym sezonie musieliśmy ostro popracować. Zachłysnęliśmy się nim i żadna ciężka robota nas nie zniechęciła. Drugi rok był nieco lżejszy, bo trzeba było pieniążki skierować gdzie indziej -mieliśmy zatem czas na to , by się nim podelektować. Dlatego dziś mamy od nowa wiele sił i zapału na kolejne prace.

Twój ogród jest pięknym ogrodem. Dla mnie takim trochę tajemniczym. A wszystko co zrobicie dodatkowo tylko nada mu więcej piękna.

Kasiu, bardzo mądrze zrobiliście, ja tez będę podobnie działać, bo ogród ma być frajdą, przecież nie jestem na wyścigach, obojętnie czy jest lepiej czy gorzej, a czasami nic się przecież nie chce

pod ambrowcem solidnie wschodzą tulipany, czy wzejdą trytomy? rok temu nie kwitły..
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:31, 20 mar 2014

Do góry
bratki jeszcze nie wsadzone bo donica idzie na środek rabaty bylinowej i tam musi dotrzeć no i trzeba piwonię wykopać itd

część bodziszków ma się świetnie

stary pień z orzecha jest domkiem dal owadów i mrówek i nawet bodziszek też tu ma się super

zapach jest bo to stara generacja

no i moja forsycja kwitnie czyli znak że prace na ostro trzeba podjąć

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:25, 20 mar 2014

Do góry

a teraz narcyzowe dylematy względem muchy narcyzowej - co tu robić - lać też mi się nie chce chemią
te mam od lat z takich uzbieranych w doniczkach i stale są a z innymi możę być problem - piękne wszystkie cebulowe wiosną jednak każde mają jakieś ale, i jak tu wybrać te bez ale ???????????????????

rabata bylinowa cała w czosnkach i narcyzach i pryskać na muchę po nich chemią mi się nie chce może ktoś ma jakiś inny sposób na muchę

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:24, 20 mar 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Wrocław wiosenny,a u ciebie rewolucja wiosenna Czekam na foto relację z prac weekendowych.

Dziś jest po prostu bosko, a ja mam aż 2 dni wolne, sobotę i niedzielę i ma byc pogoda, hura
do domu sobie trawki wzięłam, w sezonie wetknę do donic
jak się rozpędzę z robotą, zapomnę o relacji

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies