Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Jag_58 18:50, 07 maj 2014

Katkak napisał(a)

Dziś był baaaardzo udany dzień Oto moje zakupy : śliwa wiśniowa Pissardi, jakaś mega wielka żurawka, 2 paprocie, 4 szałwie omszone, 2 miskanty Morning Light, azalia, hosta Dance with me i słodki rojniczek I wróciłam zakochana w takich cudnych szczepionych klonach: jeden seledynowy, a drugi trochę wpadający w róż Ale na razie to miłość platoniczna

Kasiu udane zakupy ,super żurawka kolor fajny,azalia chyba jakaś różowa prawda? hosta dwukolorowa ? piękna śliwowiśnia no,no będzie się działo
Katkak 18:58, 07 maj 2014

Jagoda poczekaj, zaraz wrzucę zdjęcia jak już są posadzone moje piękności Śliwa wiśniowa zastąpiła robinię akacjową. Jeszcze dziś przez tą cholerę nagrzeszyłam jak wbiłam sobie w stopę kolca z niej. Chyba mści się za t o wycięcie
Tak sobie myślę, czy by może tego żółtego berberyska bardziej przy jej pniu nie posadzić dla kontrastu, czy może na razie nie ruszać?
Za huśtawką na jesieni postawię dużą pergolę, po pierwsze żeby zasłonić tę najszpetniejszą szopę, a po drugie muszę przesadzić swoją atkindię bo tak się rozrosła, że tam gdzie rośnie już jej ciasno. A ogródek mam wąski, więc nie bardzo z każdej strony chcę się żywopłotem z tuj obsadzać.
Jag_58 19:19, 07 maj 2014

Kasiu myślę ,że lepsza zamiana ja bym tego berberysa nie przesadzała a wręcz dodałabym jeszcze jednego w tej samej linii i tego samego koloru ,a pod śliwą coś o liściach zwisających np.liliowce o żółtych kwiatach albo trawki
Katkak 19:38, 07 maj 2014

Zapomniałam dodać, że kupiłam jeszcze jednego zawilca japońskiego i hortensję miniaturową Bobo. A tu moja wymarzona szałwia omszona Strasznie chciałam ją mieć
żurawka kingkong Tu trochę klapnięta, bo dopiero była podlana.
Katkak 19:39, 07 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Kasiu myślę ,że lepsza zamiana ja bym tego berberysa nie przesadzała a wręcz dodałabym jeszcze jednego w tej samej linii i tego samego koloru ,a pod śliwą coś o liściach zwisających np.liliowce o żółtych kwiatach albo trawki

Fajny pomysł Jagódko, dzięki
jola54 19:41, 07 maj 2014

Wspaniałe zakupy Kasiu!, pozdrawiam
Katkak 19:50, 07 maj 2014

Hosta Dance with me. Może chociaż jedną nazwę zapamiętam
Kocham takie energetyczne kolory u roślin
I te słodkie paproteczki
Jag_58 19:50, 07 maj 2014

Katkak napisał(a)
Zapomniałam dodać, że kupiłam jeszcze jednego zawilca japońskiego i hortensję miniaturową Bobo. A tu moja wymarzona szałwia omszona Strasznie chciałam ją mieć
żurawka kingkong Tu trochę klapnięta, bo dopiero była podlana.

Kasiu ciekawa jestem tej hortki miniaturowej żurawka i azalia super ,a szałwia jesli nie zetniesz jej kwiatostanów po kwitnieniu to będziesz ja miała w namiarze, jak ja
Katkak 19:51, 07 maj 2014

jola54 napisał(a)
Wspaniałe zakupy Kasiu!, pozdrawiam

Dzięki Joluś, cieszę się jak nie wiem co Aż mąż ma ze mnie ubaw Też pozdrawiam
Katkak 19:53, 07 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu ciekawa jestem tej hortki miniaturowej żurawka i azalia super ,a szałwia jesli nie zetniesz jej kwiatostanów po kwitnieniu to będziesz ja miała w namiarze, jak ja

Jagódko hortce akurat zdjątka nie zrobiłam, ale zrobię jutro i wrzucę. Na eteykietce napisali, że rośnie od 70-90 cm, a kolor kwiatów biały. Jutro wrzucę, obiecuję. A szałwia niech się rozmnaża, chętnie znajdę jej jeszcze niejedno miejsce Ogromnie się z niej cieszę