Ula,
W Anglii, we Francji budleje rosną jak chwasty. Na kilka metrów w górę nawet. U nas przy normalnych (nie mówię o tegorocznej ) zimach pędy łatwo przemarzają. Jednak gdy zakopczykujesz przy nasadzie, na wiosnę zawsze odbiją od korzeni. W tym roku, moje przeżyły zimę bez problemu, ale i tak teraz wiosną przycięłam, bo potem ładniej kwitną. Jesienią kwitły do pierwszych przymrozków, potem zostawiłam suche badylki na zimę.
Aniu dziękuję myslę, że ogród dopiero jeszcze pokaże swoja urodę, tyle zmian zrobiłam, a muszę działac, kiedy tylko w domu jestem, bo generalnie nigdy mnie w nim nie ma;(
czosnki wszedzie wielkie, dosłownie nagle urosły i są pąki, to są te giganteum, fioletowe, białe i różowe
rzut z zakątka z tulipanowcem na lewą stronę ogrodu, środkiem rodzielają go wyspy, nie mam takiego sprzetu, aby go w całości pokazać
Zdjęcia z zeszłego roku. Nie działo się zbyt wiele, byłam w ciaży i nie mogłam taszczyć kamieni, kopać dołów, i rwać chaszczy.
Moje ulubione, miałam je w ślubym bukiecie(w duecie z szafirkami)
W planach mam ich duuużo więcej
Dom i "ogród" od frontu:
I z drugiej strony:
Aniu
u mnie też, grad i deszcz, teraz koło 2 stopni, a wieje, jak w kieleckim akurat, jak wróciłam od wnusia, chwila wolnego, cos chciałam podciągnąc z robótki i nie wiele zrobiłam
widok na pierwszą wyspę i tulipanowca, placki zlikwidowane i zasiane trawą
Ewa dzięki, chyba co rok powinno byc łądniej, skoro sie tyra i tyra w tym ogrodzie
trochę fotek z szerszej perspektywy
ale czemu Ty nie dałaś fot?
czosnki zarosną mi bukszpany..buki śpią
Pięknie u naszej kochanej Danusi w ogrodzie, ale dojrzałam nowego tulipka, no i te angielskie pierwiosnki, przepiękne muszę się za nimi rozejrzeć, pozdrawiam Danusiu
Kasiu dzięki ale byłoby lepiej, gdyby było ciepło, dziś grad i deszcz, słońce i ciemno, wiatr straszny..
zmokłam, zmarzłam, a uparłam się przesadzać i siać..
ale wyspę berberysową i 2 pozostałe warto pokazać, bo już jarzą kolorami
Elu, to jest powojnik 'Markham's Pink'. Bardzo wcześnie i obficie kwitnie. Kupiłam go wiosną w tamtym roku i kwitł, ale gapa jestem i nie zrobiłam fotek. Ma bardzo ładne kwiatki i obficie kwitnie.
Puściłam go po tui, ale on cwaniak ulokował się wewnątrz niej to ma super warunki