Ogród nie tylko bukszpanowy - część II
23:15, 28 mar 2012
wystarczy moj zobaczyć!!!najlepszy przykład!
(...), a jutro dwudniowa metamorfoza ogrodu zapuszczonego na cudo bez dwóch zdań
Czy ktoś się orientuje jak można rozmnożyć bażynę? Mam dwie roślinki czarną i Bernstein. Kosztowały po 16 zł więc drogawo ? Właśnie posadziłam , czyli jeszcze nic nie mogę więcej powiedzieć oprócz tego, że fajnie wyglądają.
Pikuj kępkami jak pokaże 2 parę liści właściwych. Kiedyś na praktykach pikowałam przez dwa dniOczy mnie aż piekły bo takie malutkie te siewki.
Mam jeszcze pytanie, czy to jest żółta glina, czy ciężka gleba ale z humusem?
Trzeba wjechać glebogryzarką i zmieszać podłoże z piaskiem, nawet warstwa powinna wynosić 10 cm. Ale to nie wszystko, potrzebny też jest humus. Określ tą glebę bliżej, co na niej rośnie, czy uprawiane są w okolicy warzywa na niej.
Matko, Sebek chyba z zeszłego roku te zdjęcia, nie ściemniasz???? Nie wierzę, że taką masz wiosnę. U mnie ledwie krokusy się wychylają, a gdzie tam mowa o narcyzach, nawet liści nie widać
Projekt na brudno już powstał, było trochę korekt i spacerek po ogrodzie też był, omawianie trwało dwie i pól godziny - to dużo jak na mnie, ale inwestorka wymagającahehe
.
Teraz będzie przerysowywanie do wersji docelowej.
Ładna wiosenka zawitała, wszystkie najwcześniejsze kwiaty. Piękne łany