Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 11:12, 09 maj 2021

Do góry
Tak Aniu to wiśnia kiku shidare. Dzisiaj zrobię fotkę calej jeszcze rozwinie pąki albo jutro.

U mnie dopiero pierwsze koszenie będzie zimno i trawnik po wertykulacji to tak szybko nie rośnie

Piękna pogoda u nas.
Ptasi gaj 09:37, 09 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Roze pnące dzisiej przycięłam ok 20 cm od ziemi na szczęście odbijają. Paskudna zima trudno może się odrodza i będzie dobrze.

Trawka jutro do koszenia

Kiku piękna jeszcze nie wszystkie kwiaty rozwinięte może jutro zrobię fotkę calej

U mnie tez się szykuje drugie koszenie.

Ale pięknie ci kwitnie to drzewko.
To wiśnia ? Czy co to jest ?
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 08:54, 09 maj 2021

Do góry
Bożenko długo ciebie nie było na wątku już pewnie inaczej niż na tych zimowych fotkach pięknych i kwietniowych.
Porzadeczek u ciebie. Czy Edenka dobrze przeżyła zimę bonu mnie pnące mocno oberwały wczoraj 2 ścięłam odbijają od dołu.

Te rusztowania różane ładne.

Pozdrawiam miłej niedzieli u nas świeci słonko i +10
Ptasi gaj 08:44, 09 maj 2021

Do góry
Kim napisał(a)
Elu pięknie u Ciebie tulipany śliczne ,trawnik miodzio no i wiśnia zachwyca
U mnie dzisiaj bez deszczu ale zimno i ten wstrętny wiatr że głowę chce urwać ,ponoć ma być nareszcie cieplej no oby bo ogórki posiałam

Bożeno dzięki, że się podoba staram się, ale pogoda do bani i wszystko w doskoku robię.

U mnie dużo wysianych nasion w doniczkach, ale chyba ostatni rok tyle sieje. Robota z tym a nieraz jak ciepło to szybciej nasiona wschodzą i doganiają te wcześniejsze.

U nas od rana słonko świeci.
Idę za te aż działac trzeba nadrobić czasowo.

Ogród w Klein Kottorz 23:42, 08 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Grażyno, okno tarasowe wynagradza mi wszystkie niedostatki mojego domu (niedokończony remont).
Codziennie rozpoczynam dzień patrząc przez to okno na roślinki i to wprowadza mnie w pozytywny nastrój

Dziękuję za pochwałę firan - to moje dzieło Nienawidzę szycia, ale szyłam, szyłam aż uszyłam

Skarpy będą trawiaste, na ten moment jest taki plan

Danusiu okienko piękne. Szkoda, że ja nie pomyślałam o takim wcześniej tego mi brakuje. Myśleliśmy z eMem może to zmienić, ale machnęłam ręką. Taras miałam robić,ale kto tam będzie siedział znowu wladuje forsę a pies z kulawą mogą tam nie usiądzie. Latem siedzimy nad oczkiem.

Skarpa idealna pod trawy. Popatrz na palczatki,zresztą co ci będę doradzać jak ty specjalistka od pięknych traw.

Hortensje ogrodowe to w całej Polsce byle jaki. Też się dzisiaj przyglądałam swojej i pewnie badyle do wycięcia jeszcze jej dam tydzień czasu aby się zastanowiła.

Pozdrawiam
LeŚnicZaNka 23:23, 08 maj 2021

Do góry
Kasiu juro już będzie cieplejszy dziś i u ciebie. Dawno nie pamiętam takiej wiosny aby w ciepłych kapotkach o tej porze chodzić.

Rośliny się specjalnie nie rozwijają ledwo to wszystko z ziemi wychodzi oprócz chwastów. Nawet ten mój trawnik 3 tygodnie temu nawożony wzrost nie zachwyca.
Pokaż co tam masz w ogrodzie. A jak twoje róże tyle ich masz mocno oberwały?
Wszyscy w tym roku narzekamy. Zima przyszła nagle w połowie stycznia jeszcze miałam zielone liście i co niektóre kwitły nie były w spoczynku i mróz je załatwił.

Pozdrawiam Kasiu miłej niedzieli
Ptasi gaj 22:35, 08 maj 2021

Do góry
Roze pnące dzisiej przycięłam ok 20 cm od ziemi na szczęście odbijają. Paskudna zima trudno może się odrodza i będzie dobrze.

Trawka jutro do koszenia

Kiku piękna jeszcze nie wszystkie kwiaty rozwinięte może jutro zrobię fotkę calej

Ptasi gaj 22:27, 08 maj 2021

Do góry
Zrobiłam fotki kalina St. Keverne od Franka

Ptasi gaj 22:19, 08 maj 2021

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Eluś piekne tulipany posadzilas ja niestety nie sadzilam zadnych jesienia mam z przed 2ch lat kilka tulipanow bo polowa przepadla ale nadrobie to tej jesieni pozdrawiam serdecznie

Witam Kasiu kopę lat. Byłam kilka razy u ciebie ale na wątku cisza.

Dobrze że ci się moje tulipki podobają. Są sadzone jesienią 2018 roku te van Eiki. W zeszłym roku jesienią sądziłam te poniżej.

Kupiłam dziwna odmianę tulipanów jedna matka te wysokie tulipany a obok niej naliczyłam nawet 7 sztuk Małych które będą kwitły i każdy ma takie małe. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam zostawię je w tym miejscu zobaczę w przyszłym roku wiosna co się będzie działo.

Po lewej w zbliżeni tulipa powyższej foty

Padał mocno deszcz więc w suchych oczkach woda

Ptasi gaj 13:03, 08 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Bajeczny widok
Piszesz, że się nie wyrabiasz, a masz tak czysto i idealnie

Milus to co pokazuje wyżej może nie jest idealnie ale jest zrobione. W kamykach wyrastają chwasty podobne do rozgwiazdnicy nigdy tego nie miałam w takiej obfitości. Jak zrobi się cieplej muszę to wytępić.

Może teraz jadę na kilka dni to już wszystko zrobię. Po 15 znowu sadzenie dalii i tak wkoło. Trawa rośnie koszenie. Nie mam paru metrów kwadratowych więc trzeba zasuwac.
Będzie cieplej trzeba oczko oczyścić.
Zrobię w ogrodzie to znowu mycie okien i porządki w domu, pajęczyny, mycie i takie tam sraty taty.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 11:01, 08 maj 2021

Do góry
Dzisiaj ciepło 17 stopni, ale po ty oda w kratkę pada i nie pada.

Jeszcze mam takie fotki.

Największe to naparstnice, po prawej nie wiem co to.

Przycięte stipy ale nie rokują bujności.

Bajeczny widok
Piszesz, że się nie wyrabiasz, a masz tak czysto i idealnie
Ptasi gaj 09:22, 08 maj 2021

Do góry
Dzisiaj ciepło 17 stopni, ale po ty oda w kratkę pada i nie pada.

Jeszcze mam takie fotki.

Największe to naparstnice, po prawej nie wiem co to.

Przycięte stipy ale nie rokują bujności.

Oczko piękne (jak wszystko u Ciebie Ela)- zakochać się można.
Ptasi gaj 23:20, 07 maj 2021

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Elu, mogłabyś pokazać kaliny od Franka?

Jutro zrobię fotki, one jeszcze małe. Chociaż ładnie wypuściły.

Mam już od dawna Watanabe,jak się cieszę, że nie będzie zimnych ogrodników będę mogła zobaczyć jak kwitnie.

Mam też kalinę Kilimandżaro też ma sporo zalążków kwiatowych.

Muszę sprawdzić te od Franka czy mają kwiaty.
N-ce Garden 15:15, 07 maj 2021

Do góry
pawel2806 napisał(a)
2020 Zima

Bardzo.ladna zima jaka kontrastowa. Trawy jednak są piękne o każdej porze nawet wiosenne języki.

Chce też kupić takie palenisko pod ognisko, gdzie kupowałes czy ma tzw lufciki od spodu aby powietrze dochodziło i jakie ma rozmiary.

Idę jeszcze zobaczyć

Pozdrawiam

Mirkowy ogród (początki) 23:17, 06 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Elu znam tę metodę ukorzeniania.To ukorzenianie powietrzne.
Berberysy przytnę ale nie za mocno bo chcę aby z traw się wychylały.

Chodzi mi o to, że wiosna jak przytniesz to one urosną i zgestnieja, któryś rok musisz poświęcisz. moje każdego roku nieraz 2 razy przycinam i przyrastaja na ok 20-30 cm. Nowe przyrosty mają bardzo ładne. To są berberysy tumberga Orange rocket.

Mirka a ty wiesz, kupiłam róże u Ćwieka z gołym korzeniem przyszlo miesisc temu włożyłam do donicy i ani drgnęła..myślę sobie co się dzieje. Wyjęłam ani jednego nowego korzonka. Zmieniłam ziemię, przycięłam jej górkę i te patyki odcięte wsadziłam przy tej róży przykrywam workiem foliowym.
Patrzę dzisiaj folia cała w kroplach. Patyczki te maleństwa wypuszczają oczka zielone a róża skóra pędów zielona, ale ani jednego oczka zielonego. Co za diabeł.

Czekam jeszcze tydzień
Ogród w Klein Kottorz 20:32, 06 maj 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Hortensje dalej cieszą oczy:

Danusiu czy ty masz jeszcze ta żurawie jest bardzo ładna. Jak się nazywa, jak się zachowuje po zimie. Kupiłabym mój sąsiad ma licencję na żurawki więc będę kupowała po sąsiedzku. Ale potrzebna mi jest opinia od kogoś która żurawie kupić kolor obojętny aby była ładna po zimie.
Mam żurawki, ale taco mi się podobała nie za bardzo po zimie wygląda i chętnie ją wymienię.
Ogród w Klein Kottorz 20:21, 06 maj 2021

Do góry
Danusiu spadł mi kamień z serca że tak do tego podchodzisz.

Danusiu paczka dotarła dzisiaj w południe bardzo się zdziwiłam, że tak szybko. W środku paczki z rośliną wszystko dobrze ładnie wygląda. Posadzę w sobotę może jeszcze podzielę.
Adres zachowałam na wszelki wypadek może się kiedyś czymś podzielę.

Bardzo ci Danusiu dziękuję, jeszcze opłata taka wysoka

Powiedz mi na jaką głębokość te korzenie sięgają. Może posadzę bambusa w donicach i nie będzie kłopotu.
Ptasi gaj 17:27, 06 maj 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
Nie wiem jak głębokie mam zrobić u siebie te „suche” stawki. Dlatego tak się dopytuję. Pewnie wyjdzie w trakcie kopania

Kasiu od 70-100 cm jak widziałaś w tym mam jeszcze rurę. I tam wrzucam pompę jak masz. Blisko rów możesz do rowu ja do melioracji mam studnie. Też jest ważna średnica. Rura ok 1 m w ziemi.
Ogrod stewardessy 09:07, 06 maj 2021

Do góry
Kamila bardzo ładnie. A wąż to nie ogród, czym podlewasz. Moje jeszcze grubsze leżą wszędzie nie chowam.
U nas też słonko świeci. Wczoraj lało przez 7 godzin jakieś oberwanie chmury.
Dopiero od soboty ma być lepiej.
Ptasi gaj 22:06, 05 maj 2021

Do góry
Anabell napisał(a)

Haniu tylko cebulowe u mnie dobrze rosną reszta zastój.
Róże nie wszystkie ledwo ledwo ruszają, hosty, trawy i inne bulimii to ok 10!dni opóźnienia. Może jak ciepło przyjdzie to nastąpi wybuch zieleni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies