Molinie mniej się rozrastają i nie zauważyłam żeby się starzały przynajmniej po 6 latach Nie lubią przesadzania i grzebania w korzeniach, potem długo chorują. Sadząc dobrze przemyśleć miejsce i towarzystwo zeby nie ruszać.
Danusiu faktycznie zamieniłam 4 Variegatusy na 15 molinii ale tylko w jednym miejscu.
Dla uściślenia projekt obejmował 70% ogrodu z czego obsadziłam połowę (front) a do tej pory też już część zmieniłam Całe tyły zrobiłam po swojemu (otoczenie oczka i cały tył... gdzie miała być różanka). Trawiasta przy wjeździe to też moja fantazja i jest tam nieco molinii
Bardzo,bardzo dziękuję
Jest pani niesamowita Projekt gotowy
Dopytam jeszcze czy te fioletowe plamy przed berberysami to mogła by być np.szałwia omszona czy lepiej dać jakieś żurawki ?
Zdjęcia są tak zrobione że tylko to mi przychodzi do głowy. Może zrób plan tej działki, żeby całość była w jednym kawałku
Bo albo proste linie albo pofalowane. A zrobiłam i tak i tak, ścieżka leci łukiem, więc może w całości będzie lepiej widać. Gdzie są okna, czyli dom wrysuj z oknami.
Rzut z góry.
Ja się nie mogę połapać jak się jedna część ma do drugiej
Zdjęcia są tak zrobione że tylko to mi przychodzi do głowy. Może zrób plan tej działki, żeby całość była w jednym kawałku
Bo albo proste linie albo pofalowane. A zrobiłam i tak i tak, ścieżka leci łukiem, więc może w całości będzie lepiej widać. Gdzie są okna, czyli dom wrysuj z oknami.
Rzut z góry.