Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:38, 18 sie 2015

Do góry
Justyno u mnie podlało bardzo dokładnie od soboty, nawet pod krzewami jest mokra gleba i to głęboko, cieszy mnie to i od razu widać, że roślinki polubiły tą wodę

Ewo uwielbiam przy niej dłubać, takie moje oczko w głowie

Mateusz u mnie podlane kompletnie i głęboko.

Karolino sony a65 z kitowym obiektywem i własne ustawienia.
Nie wiem czy mogę mówić na głos, ale czas kolorowych obwódek jest raczej przesądzony, oczywiście nie wszędzie

Łukasz zaproszenie oczywiście aktualne
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:23, 18 sie 2015

Do góry
Pocieszę, że u mnie dwie sprawy z fachowcami skończyły się w sądzie i nie było to miłe dla fachowców, którzy oszukali i spaprali robotę, ale zawsze zabezpieczamy się solidnymi umowami przy których niektórzy fachowcy rezygnowali, ale to nie zmienia faktu, że znaleźć teraz rzeczowego fachowca wśród masy partaczy jest ciężko. Niestety wszystkie solidne firmy jakie znam są bardzo drogie.
Mnie niedługo przyjdzie się zmierzyć z firmą robiącą kanalizacje we wsi, dzisiaj już mnie obudzili, aż podskakiwałem na łóżko jak frezowali asfalt i jednocześnie go ubijali
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:31, 17 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko uwielbiam Twoje kwadraty, a za taki podjazd byłbym zdolny zabić oczywiście żartuję
Tak w sprawie Amistaru, bez problemu jest sprzedawany w każdym markecie

Uważam, ze to skuteczny srodek na choroby bakteryjne roslin ale co do szkodliwości...

Mamy go chyba w kazdym warzywie... Materiał producenta....
http://www3.syngenta.com/country/pl/pl/uprawy/warzywa/Documents/amistar-w-warzywach-ulotka2013.pdf

A ja tak lubie marchew z jabłkiem z sokowirówki... Ze skorka....
Moja "przyziemna" :) pasja 21:20, 17 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak ja brzóz zazdraszczam nie przejmuj się trawnikiem, masz piękne rabaty.
Co do traw typu Amazon MIst Frosted itd, według mnie tylko w pierwszym roku są ładne, później to już lipa, ja wyrzucam je z ogrodu, ale na szczęście mam tylko kilka.
Deszcz i umnie

Szkoda mi ich, bo bardzo je lubię. zobaczę, czy jesienią się zbiorą, gdy nie będzie już tak ostrego słońca. Na coroczną podmianę się niestety nie piszę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:38, 17 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Dokładnie to, że ogród nie jest na jednym poziomie, dla mnie dzięki temu jest o wiele ciekawszy
dzisiaj też tak na to patrzę, ale jaka byłam wściekła na etapie tego paskudnego murka oporowego...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:39, 17 sie 2015

Do góry
Dokładnie to, że ogród nie jest na jednym poziomie, dla mnie dzięki temu jest o wiele ciekawszy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:35, 17 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja już tęsknie za ciepełkiem i jak mogę się przyznać tylko upały pond 34 stopnie mnie męczyły. Na wczoraj i dzisiaj miało być po 30 stopni a jest ledwo 20. Nic pozostaje się przyzwyczaić, że upały już nie wrócą
Ogród zachwyca i jest już taki 'dojrzały' i nie wiem czy już kiedyś to mówiłem, ale bardzo mi się podoba to, że Twój ogród nie jest płaski

płaski? masz na myśli że nie na jednym poziomie? Wiesz ile się nagłówkowaliśmy by ten spadek terenu ogarnąć tam gdzie było konieczne wyprostowane ale wszystkie rabaty 'lecą' w stronę thuj
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:33, 17 sie 2015

Do góry
No i z ambitnych planów ogrodowych nici, cały dzień siąpi deszcz. Niby nie powinienem narzekać bo ładnie i delikatnie się podlewa, ale według prgnoz z wczoraj i tych na obecną chwilę powinno świecić słońce przy 30 stopniach, a pada deszcz i jest 20. Coś się komuś pomyliło
Szczęście w tym, że wszystko zacznie odżywać w okolicach po takiej dawce wody
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:29, 17 sie 2015

Do góry
Ja już tęsknie za ciepełkiem i jak mogę się przyznać tylko upały pond 34 stopnie mnie męczyły. Na wczoraj i dzisiaj miało być po 30 stopni a jest ledwo 20. Nic pozostaje się przyzwyczaić, że upały już nie wrócą
Ogród zachwyca i jest już taki 'dojrzały' i nie wiem czy już kiedyś to mówiłem, ale bardzo mi się podoba to, że Twój ogród nie jest płaski
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:03, 16 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To obstawiam Secret Romance

Ta już bardziej
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:58, 16 sie 2015

Do góry
To obstawiam Secret Romance
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:56, 16 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Strasznie tam u Was z tymi opadami, fakt u nas często kończy się to nawałnicami, ale deszcz obfity spadnie i zawsze coś podleje.
Nie zmienia to faktu, że ogród cudnie się prezentuje, a frontowa rabata strasznie mi się podoba, wyszła super

Ta różowa jeżówka to Pink Double Delight?

Zapowiadali na cały dzień deszcz a wszystko się rozmyło...
Upały jakoś przetrwałem ale tej suszy już nie daję rady.

Jeżówka kupiona jako jeżówka ale patrząc na zdjęcia nie jest to Pink Double Delight.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:51, 16 sie 2015

Do góry
Marzenko uwielbiam Twoje kwadraty, a za taki podjazd byłbym zdolny zabić oczywiście żartuję
Tak w sprawie Amistaru, bez problemu jest sprzedawany w każdym markecie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:47, 16 sie 2015

Do góry
Strasznie tam u Was z tymi opadami, fakt u nas często kończy się to nawałnicami, ale deszcz obfity spadnie i zawsze coś podleje.
Nie zmienia to faktu, że ogród cudnie się prezentuje, a frontowa rabata strasznie mi się podoba, wyszła super

Ta różowa jeżówka to Pink Double Delight?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:44, 16 sie 2015

Do góry
Paweł ja wiem, że gdyby nie było mnie w domu ogród wyglądałby jak przeniesiony na Saharę bo popryskanie liści i włączenie nawadniania na 15 minut nic nie da. Wody przez upały poszło mnóstwo, podlewałem co najmniej dwie godziny dziennie nie licząc tego co się podlewa samo.

Agato u mnie popadało dość konkretnie, dzisiaj też

Mateusz u mnie dzisiaj padał przepisowy deszcz, bez wiatru i ekscesów.

Donia teraz z deszczu trzeba się cieszyć

Ewo kilka doniczek z jednorocznymi na kompost, ale co to za strata w porównaniu do tego co ludzie przeżywają, dachy znów pozrywało na południu.

Małgosiu najważniejsze, że się nie pali. Kolorki lubię, ale trzeba ograniczyć szaleństwo.
Ja wiosną miałem tak pod 15 liliowcami, wielkie dziury, ale liliowce są mocne i z tego co zostało nawet jeszcze zakwitły. Szkodnik wytępiony i mam nadzieję, że już nie wróci

Kasiu tatę coś oświeciło, że trzeba samochód do garażu 'zaprowadzić' jak się rozhulała burza po kilku minutach był tylko spory huk.
Ja na szczęście na różyczkę nie zachorowałem i nie mam już wewnętrznej potrzeby posiadania więcej odmian, to co mam jest dla mnie wystarczające i zadowalające. Trzeba teraz czekać jak to będzie w przyszłym roku wyglądać
Mój ogród też nie ucierpiał od upałów, ale lało się wodospadem no i mama ciągle mi mówi, że myć się nie potrafię bo brudny jestem co zrobić słońce się do mnie klei

Iwonko ja mam ogromną chęć właśnie na tą zieloną hakone, więc mam nad czym dumać

Aniu najważniejsze, że podlało chociaż troszkę

Bożenko tak to najważniejsze, a deszczu spadło na prawdę sporo, muszę tylko hortensje powiązać

Dzisiaj również mocno padał deszcz, ale bez wiatru i szkód, delikatny deszczyk po ulewie trwał jeszcze z dwie godziny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:30, 16 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Aureola bardzo dobrze rośnie w półcieniu, na słońcu będzie mocno blaknąć, na słońce podobno ta zwykła Macra się nadaje i Albostriata

Teraz rozumiem, dlaczego Toszka radziła do donicy hacone macra. Tam jest słońce
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:35, 16 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu deszczu się spodziewaj bo u mnie od wczoraj 50 litrów na metr spadło.
Poczynania na desce podziwiam bo ja to bym nigdy na to nie wlazł

Nostalgia nadal mnie zachwyca, ale ja jednak nie jestem podatny na róże, porwałem się na kilka i więcej do szczęści mi nie potrzebne, nawet oglądanie nie wzmaga we mnie chęci posiadania... co niestety wygląda całkiem odwrotnie w przypadku innych roślin

U mnie się zachmurzyło.. ale nie podlewa ... na wszelki wypadek co się dało to podwiązałam. Czyli niewiele, ale dobre i to..

Jesień już za pasem.. szkoda

Leśne Wzgórze 17:15, 16 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Niestety ostatnio pogoda przechodzi od skrajności w skrajność, u mnie też wczoraj burza z wichurą, ale skończyło się tylko na złamanej gałęzi, liściach i leżących na ziemi śliwach, na szczęście nie złamane. Trzeba się cieszyć, że z domem nic się nie stało i nie ma innych strat, bałgan no cóż trzeba uprzątnąć, ale takich drzew też szkoda.

Na żywioły nie ma mocnych... no cóż taki mamy klimat ... posprzątamy i będziemy dalej bawić się w ogrodniczkowanie w lesie

Jedno z powalonych przez wiatr drzew było moim ulubionym...
(zdjęcie z maja - chodzi o to drzewo zupełnie po lewej)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies