Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 20:13, 13 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

moje liliowce to nn bo nie zwracałam uwagi na nazwę ,
4 kupiłam w tym roku , gołe kłącza ze skrzynek...zrobiłam zdjecia etykietkom ,tylko ciekawe jak to będzie jak zakwitną .Może wszystkie w jednym kolorze,tak jak lilie kupowane z pudeł jeszcze nigdy kolory sie nie zgodzily

perukowca też mam takiego...,ale mam też zielonego - jakie on ma cudne peruczki jak łabedzi puch .Polecam

Oj, ja mam ponad połowę też NN.Szkoda, też od początku nie podpisywałam.
Moje lilie na wagę to żółte w dwóch odcieniach wyszły.A liliowce, ciekawa jestem jakie będziesz miała .
Właśnie, człowiek kupuje, i nigdy nie ma pewności, czy takie beda jak na etykietach
Anabell

Dębolistna, w tym roku jeszcze nie zakwitnie,Ale już ładny krzaczorek zudowała

To te kupowane na wiosnę na wagę.A Mam je w kilku miejscach
Hortensjada 19:50, 13 lip 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Nie jestem w stanie ani się odnaleźć w tych hortensjach ani rozpoznać,więc fajnie że tak poglądowo dajesz nazwy a ja zapytam czy masz może Magical Moonlight?

Mam, ale jeszcze w pączkach

A skoro obok są lilie to tez pokażę
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:22, 13 lip 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Dajesz pod Hakone kompost czy inne złoto, ze tak Ci pieknie rosną ?
Jakoś szczególnie je traktujesz czy to samo Ci wychodzi dobra kobieto ?
Buzi

Ewciu, miło cię widzieć, ostatnio myślałam o tobie, mam nadzieję, że czkawki nie miałaś
Nic nie daję nic nie robię, oprócz wody
tam dobra ziemia wymieszana z gruzem, odpadki popowodziowebuziaki i odezwij się, jak chwilkę złapiesz

tegoroczny nabytek powtarza kwitnienie
róża Oh Wow- fajna nazwa i wysokie lilie, nie wiem co im się stało w tym roku
ten rok jakoś korzystny u mnie dla lilii i liliowców
rok temu było gorzej

i ubiegłoroczna, przesadzana w upał róża cudnie kwitnie, kwiaty ma ogromne, nazwy chyba nie mam
A jednak mam, to Chicago

i kolejne pachnące lilie, żal mi ścinac do wazonu
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:09, 13 lip 2016

Do góry
IWK4
dziękuję bardzo
ciekawa jestem, jak się wam nowa rabata spodoba, pokażę skończoną dopiero
korzystaj ze sposobu, mozna dzięki niemu mieć super rośliny; moje winogrona na piachu rosły, dlatego też te wiaderka były
JOLANKA
najstarsze mam 4 letnie, potem nie można było kupić i zaczęłam dzielić i fenomenalnie przyrastały, nawet jak w środku lata to robiłam, z tym że pilnowałam podlewania, męczące to było, ale warto
teraz też dzieliłam z 3 dni temu
KASIK
ha ha...tak wygląda, no bo jak łubin razem z jeżówkami w czasie?
My tez małymi krokami, ale też do przodu, wiesz, jak jest
miesiąc odpuściłąm i nagle cyk, mam chęć, pomysły....hcoć znowu wczoraj zryłam pod tujami
ciągle psy tam cuda odstawiały, wywaliłam wszystko, równałam, zostały tylko róże i dojdą tam limki i różowe anabelki, a to oznacza że ciut wyrównam tuje i podkasam, może mi nie zniszczą?
Szkoda, że nadal nie mam tej Phantonnie trafiłam, a w necie nie kupuję.
A ja wiesz, tak raz chwasty, raz wąsy przy kanatch, raz cięcie, raz czyszczenie z przekwitłych bylin, to zamiatanie, bo wiało i naśmieciło, czyli kartki piszę, plan układam, a wychodzi, jak zawsze
dzięki Kasiu, kochana jesteś

namawiam cię na lilie, mus je mieć, zapach ach
tu zobacz jaka wielka ...to Big Brother
jeszcze je dokupię

z daleka je widać, mam 3
no bo rabata ta wielgachna
wiosną je sadziłam, myślę że sadzenie jesienne lepsze
mam siewki tej jeżówki, ona taka niziutka
Moja działka na Dębowym Lesie 15:53, 13 lip 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dzięki
To już początek kolekcji masz.A gdzie swoje liliowce kupowałaś ???
Ja w różnych miejscach .Ale fioletowych mam ciut mało,I chyba coś muszę poszukać.

perukowiec podolski

moje liliowce to nn bo nie zwracałam uwagi na nazwę ,
4 kupiłam w tym roku , gołe kłącza ze skrzynek...zrobiłam zdjecia etykietkom ,tylko ciekawe jak to będzie jak zakwitną .Może wszystkie w jednym kolorze,tak jak lilie kupowane z pudeł jeszcze nigdy kolory sie nie zgodzily

perukowca też mam takiego...,ale mam też zielonego - jakie on ma cudne peruczki jak łabedzi puch .Polecam
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:34, 13 lip 2016

Do góry
KAMILA66
dziękuję
powiem ci, że mnie też trawy zaskakują, w necie Hameln i Moudry podają inne wymiary, w zgodzie z tym, co podają stworzyłam kompozycję i co, po 2 latach z jednej kępy można zrobić 10 porządnych.
AGANIA
powiem ci, że tam gdzie mieszkam, to się tymi Elatami zawalili, cena równiez przystępna. Osobiście podzieliłam 1 kępę na kilka mniejszych, na nowa rabatę, na razie wygląda byle jako, ale za rok nabiorą masy
tutaj rosną 2 rok, połączyły się, gdyby miały więcej miejsca, nabierają dużo większych rozmiarów, pewnie będę z czasem przerzedzać.
I od razu widać, że cięcie tu mam z głowy, za to gracki i miskant Ingrid zarastają róże

nie wiem, jakim cudem odętka tu się zachowała....bo jak przerabiałam, wywalałam wszystko

tu z kolei rozplenice Black Beuty i miskanty ML
no i lilie, które poszybowały do nieba i jak je wąchać, a to pachnące

tu miskanty ML wybujały na buki, ale nie zmieniam, bo kiedyś buki od dołu zacznę podkasywać
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:05, 13 lip 2016

Do góry
U mnie ogród podlany solidnie, cieszę się z tego deszczu, w ogrodzie świeżo i kwitnąco, ale się rozrosły lilie wodne
Moje małe królestwo 08:45, 13 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
lilie mnie powaliły - wow

ja też nie mogę się nadziwić jej wielkości
Moje małe królestwo 08:45, 13 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Terenia, ale lilie to masz obłędną. Czy ona jest pierwszy sezon u Ciebie?

Mirellko lilia jest u mnie 2 sezon
Ogród KasiWB - część II 22:31, 12 lip 2016

Do góry
Jedną odmianę w masie mam na froncie, w ogródku od ulicy - Geisha. Ma do towarzystwa lawendę i lilie. Wszędzie poza tym mam kokoszkowato wszystko ...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:23, 12 lip 2016

Do góry
Ewo
U mnie liliowce kwitną jeszcze w sierpniu, ale przy tylu odmianach zawsze jakieś późniejsze się trafią, ja dosadziłem do liliowców troszkę jeżówek by były na później, ale nie wiem jak się to sprawdzi, trzeba by jakieś byliny sierpniowe wybrać, może jakięs ładne dzielżany o ile kolorystyka by pasowała, świecznice kwitną później, ale te jednak półcień wolą, dosadzać będę jeszcze kwitnące miskanty między lilie, ale wiadomo to koloru nie doda zbyt wiele.

Bożenko już za jakiś czas będzie jeszcze lepiej

Olu ta różowiasta z motylkiem to Southern Belle, przepiękna jest i wysoka, ale troszkę się kłaść lubi, ale ja przed kwitnieniem wiąże i jest spokój
Na bylinówce ogólnie mam 7 odmian różowych jeżówek

Paweł szkoda, że stipa w tym roku będzie marna, ale za to chyba szałwia na jesieni powtórzy, coś za coś niestety.

Zapomniałem napisać, że róże jak na razie mają u mnie nie jedną, nie dwie, a 3 czerwone kartki, są beznadziejne i tylko Ascot z Bonicą jakoś się broni. chyba czas szpadlem pogrozić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:01, 12 lip 2016

Do góry
Beatko muszę w niej conieco pozmieniać bo mi do końca nie pasuje kilka drobiazgów

Asiu za wodę jest znośny

Poli w przyszłym roku nie przepuszczę, chociaż co roku to sobie powtarzam

Jolu cieszę się ja właśnie siedzę w pokoju i upajam się zapachem lilii przy otwartym oknie, a lilie piętro niżej

Gosiek zbiorniki kilkudziesięcioletnie i nie są do końca szczelne, bardzo brudne i nie nadają się do tego, tylko do zasypania, a czy się kiedyś tego doczekam... zapewne kieeedyś tak

Kindzia a myślisz, że mnie nie ale już koniec tematu bo się gorąca kranikowa dyskusja wywiązała.
Trawnik podlewany to i zielony i na dodatek coś w tym badziewnym podłożu jest, że zielony sam od siebie, ale odcieni zieleni sto i do tego połowa to chwasty, ale koszę nisko to nie widzę i niech tak zostanie bo musiałbym tonę chemii wylać by wszystkiego się pozbyć
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:01, 12 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Tygrysówka obłędna...u ciebie jakoś wielkie wszystko, jak nie lilie to juki. Nasturcja ładna, ale ja nie trawię jej zapachu.

tygrysówka jestem zaskoczona ...posadzilam bo posadzilam ,dostałam kilka cebulek
Jest naprawdę ładna ...jedna wada ,jednodniowe kwiaty
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:18, 12 lip 2016

Do góry
Hortensjowo pięknie się zaczyna, lilie masz cudowne, tyle kolorów, jakie podłoże jest najlepsze dla lilii, mam na myśli martagony...masz?

Ach Krzysztof piękny...życzę czerwonych szyszeczek na świerczku w przyszłym sezonie, u mnie też było słabe szyszkowanie.
Ogród z pergolą 14:03, 12 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
to dam te stare lilie na tyły za jabłonie Royality.
jest tylko jeden ich minus..podobno lubia je ślimaki
a wiesz jaka ja mam fobie..?

liliowce ? nie wiem, nie widzialam na moich slimakow
Ogród z pergolą 13:24, 12 lip 2016

Do góry
to dam te stare lilie na tyły za jabłonie Royality.
jest tylko jeden ich minus..podobno lubia je ślimaki
a wiesz jaka ja mam fobie..?
Ogród z łezką II 13:07, 12 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Twoje tez takie będą Ewciu Trochę cierpliwości tylko...
W ogóle mi się bardzo podobają te donice, a trzecia mi tam pasuje Teraz mogę podziwiać każdego dnia
Dziękuję

Kasiu, Ty widziałaś u mnie lilie, które kupiłam w sobotę - duże i kwitnące. Tych co posadziłam nie fotografuję, bo to takie maluszki, że aż wstyd
Do raju daleko - u Ewy 13:04, 12 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
I Ty narzekasz na lilie??? To ich pierwszy rok i zobacz jakie cudniaste!!!

Ja też mam fazę na przetaczniki...i kupiłam aż dwie Christy w tym roku Takie niskie może bym gdzieś upchnęła...

Kasiu, zobaczyłaś lilie, które kupiłam kwitnące w sobotę Te co posadziłam sięgają moich kolan. Nie wiem czy tak powinno być. Christy też są niskie, prawda?
Podwórkowa rehabilitacja 12:42, 12 lip 2016

Do góry
Zoja tam jest parę krzaczków ale jednak z zeszłego roku, jest dobrze rozkrzewiona i posadzona jest tak co 30 cm.
Gruszeczko dziękuję, nareszcie pokazała swoje piękno. Cieszę się, że i Tobie się podoba.
Magda jak coś to proś o nasionka werbeny. Chętnie Ci wyślę, tylko daj znać żebym zostawiła a nie ścięła wcześniej.
Lucy ten mój piesio to król nad królami. Teraz pada i tarza się w błocie. Takie ma hobby

Kamilko dziękuję, miło, że zaglądasz.
Anda- Ewa bardzo Ci dziękuję. Zajrzę, mam nadzieję, że dziś wieczorem.
Jolu jak się cieszę, że się odezwałaś. Ściskam mocno. Nie lubię jak tak ktoś znika, jakoś bardzo emocjonalnie do tego podchodzę.
A teraz Kochani
Przepraszamy- remont
Sama się bawię w malowanie a to jednak wyczyn przy mojej sprawności inaczej.
Lilie dla Was

Do raju daleko - u Ewy 11:40, 12 lip 2016

Do góry
I Ty narzekasz na lilie??? To ich pierwszy rok i zobacz jakie cudniaste!!!

Ja też mam fazę na przetaczniki...i kupiłam aż dwie Christy w tym roku Takie niskie może bym gdzieś upchnęła...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies