Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

marzena 23:29, 19 lip 2016

moc kwiatów pięknych i motylków, ja ostatnio widziałam u siebie rusałkę admirała
Mala_Mi 00:57, 20 lip 2016

Nie narzekaj więcej na swój ogród.. lilie może cześć padła, aele te co są są... piękne ,wielkie......

Rabata floksowa jest cudowna.. i jak zwykle zajrzałam jak są motylki

Nachyłki miałam różne .. ale tylko ten zwykły zimuje bez problemu I jest fajny, lubię go
Iwk4 01:25, 20 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Lubie na nie patrzec , zarówno na floksy jak i na lilie ale obydwie rabaty poprawek wymagają bo lilii czesc zgniła a floksy muszę troche poprzesadzac.

Jej, Bożenko, masz cudowną rabatę floksową. Taką rzeczkę rok temu widziałam w Pęchcinie, ale twoja ładniejsza.
Katkak 10:14, 20 lip 2016

Bożenko u Ciebie zawsze na bogato , jak jakieś roślinki - to zawsz całą masą . Przychodzę po prośbie - zerkniesz do mnie na ostatnią stronę? Mojemu Kokardii coś dolega i boję się, że go stracę.
Robertop 11:26, 21 lip 2016

Bożenko, cudne masz lilie i jezowki. Jezowki u mnie jeszcze bardzo małe, bo kupowane były w tym roku kiedy doczekam sie takich łanów jak u Ciebie.
Bogdzia 07:10, 22 lip 2016

marzena napisał(a)
moc kwiatów pięknych i motylków, ja ostatnio widziałam u siebie rusałkę admirała

Rusałka rzadki gosc w ogrodzie , przynajmniej u mnie. W tym roku mniej motyli ale dobrze ze sie w końcu pojawiły bo dosc długo sie spóźniały.
Bogdzia 07:13, 22 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)
Nie narzekaj więcej na swój ogród.. lilie może cześć padła, aele te co są są... piękne ,wielkie......

Rabata floksowa jest cudowna.. i jak zwykle zajrzałam jak są motylki

Nachyłki miałam różne .. ale tylko ten zwykły zimuje bez problemu I jest fajny, lubię go

Tym razem nie narzekam . Floksy pięknie kwitną tylko swierk inwersa je trochę zasłania ale juz sie nie da go przesadzic.Nachyłki pewnie i u mnie wymarzna jak takie delikatesy, szkoda.
Bogdzia 07:14, 22 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Jej, Bożenko, masz cudowną rabatę floksową. Taką rzeczkę rok temu widziałam w Pęchcinie, ale twoja ładniejsza.

Iwonko no takie porównanie do Pęchcina to duma mnie rozpiera ze wogóle tak pomyślałaś.Buziaki.
Bogdzia 07:14, 22 lip 2016

Katkak napisał(a)
Bożenko u Ciebie zawsze na bogato , jak jakieś roślinki - to zawsz całą masą . Przychodzę po prośbie - zerkniesz do mnie na ostatnią stronę? Mojemu Kokardii coś dolega i boję się, że go stracę.

Byłam.
Bogdzia 07:17, 22 lip 2016

Robertop napisał(a)
Bożenko, cudne masz lilie i jezowki. Jezowki u mnie jeszcze bardzo małe, bo kupowane były w tym roku kiedy doczekam sie takich łanów jak u Ciebie.

Jezówki mam tylko te zwykłe zadne odmianowe nie chca u mnie rosnąc, szkoda bo inne ładniejsze.U mnie sie ładnie rozsiewały ale zaczeły je zagłuszac rudbekie lśniące , na dodatek mają bardzo podobne siewki , nie sposób je odróznic jak sa małe i jednak rudbekie dominują.