Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:15, 13 mar 2014

Do góry
Danusiu, przynioslam Ci moja swiezutka magnolie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:11, 13 mar 2014

Do góry
Kitek... całe życie przed Tobą.. młoda jesteś.. będziesz miała ogród marzeń..... forum jest kopalnią wiedzy i inspiracji.. nawet ja oportunistka.... coś zaczerpnęłam z tej skarbnicy mądrości

Tu widać krokusy w cieniu, od północy i w krzakach.. będą przesadzone na poszerzona rabatę

A tu przesadzona rozplenica.. była tak wielka, że niestety synusia musiałam wołać o pomoc... rabata do przeróbki... ale to w terminie późniejszym.... i mi najbardziej sie podoba tworzenie... i myśl, że nic bym już miała nie zmieniać by mnie chyba załamała Krokusy i tulipany też przesadzone
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 13 mar 2014

Do góry
Bogdzia, te obwódki już były jak byłaś u mnie na spotkaniu w 2012 Troszkę podrosły.. a twoje przylaszczki kwitną , a to dopiero początek, bo pąków maja dużo

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 13 mar 2014

Do góry
Anuśka... jesteś miła....
Praca wre.. ale darń.... 8 taczek z chochołkiem .. musiałam przetransportowac za rabaty i choinki... a wcześniej przerzucić dobą ziemie z darni którą zdarłam kiedyś tam.. dojazdu tu już nie ma Tam za choinkami jest wielka góra darni... i góra ziemi.. którą potem przenosiłam w wiaderku do taczki. i na miejsce darni wrzuciłam.. syzyfowa praca....

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:01, 13 mar 2014

Do góry
trzmielina na murku w dobrym stanie po zimie

krokusy dalej obseerwuję, z radością oglądam Wasz łączki, szukam nowych miejsc,ale decyzję podejmę w sprawie porzerzenia areału krokusowego jak przypatrzę moment kiedy ich trawki zasychają

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:00, 13 mar 2014

Do góry
Haniu, Aniu i Madżenka.. ogród trzeba kochać, jaki by nie był.... to było na początku.. potem odkryłam forum i cudne ogrody... i złapałam doła.. w który wpadałam i wyłaziłam, wpadałam i wyłaziłam...
Dziś stwierdziłam już tak na 100%, że lubię to co mam.... bo tak jak pisze Ania.. mój ogród tętni życiem... nie strach wdepnąć w rabaty i położyć się na trawie, że coś sie popsuje i zburzy harmonie.. bo on się i tak obroni.. obrania sie przed moim częstym brakiem czasu .. potrafię przez miesiąc nie zrobić niczego.. dosłownie, łącznie z podlewaniem.. a i tak ma zawsze coś do zaoferowania... pies łazi po rabatach i kopie tu i tam... a ogród trwa i ciągle czymś zaskakuje... a jednocześnie nei sprawia wrażenia, że jak coś zrobię nie tak to zaburzę harmonię.. wprowadzę dysonans, bo jakaś bylina głupio posadzona jest nie z tego kompletu..
Czytam częste dylematy dziewczyn.. i są one mi obce.... ale ogród odzwierciedla charakter ogrodnika.. i chyba mam coś co pokazuje moja duszę.. każdy fragment ogrodu jest inny... i nie drażni mnie to.. że nie ma spójności.. bo spójność jest w tej różnorodności
Kopie dziś te moje rabaty.. a synuś sie śmieje, że za rok będzie tu, potem tu .. a potem aż tu rabata
Śmieją sie moje chłopaki ze mnie, ale widzę , że też lubią ogród.. i lubią zajrzeć tu i tam... bo co dziennie tu i tam jest inne Tu są same niespodzianki
Oj teraz ja sie rozpisałam.... ale jak widziałam wszędzie kolorowo.. gdzie nie spojrzałam.. foto tego nie dodaje.. ale byłam dumna z mego ogrodu
Krokusy zeszłoroczne zaczynają swój koncert.. na foto nie widać.... ale jak sie stoi w realu to widać

To widać.....

Zakole coraz kolorowsze... i różnica pomiędzy botanicznymi a wielkokwiatowymi

I strażnik krokusów

Ogrodowiskowe inspiracje 21:59, 13 mar 2014

Do góry
Sliwa wiśniowa

ambrowiec
Ogrodowiskowe inspiracje 21:56, 13 mar 2014

Do góry
I początki mojej wiosny...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:55, 13 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Rabata z trzcinnikiem czosnkiem i jezówką stan na wczoraj

a tu rozchodniki które ukorzeniłam zeszłej jesieni z ułamanych łodyżek tu i owdzie

jak takie obrazki mnie cieszą....
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:52, 13 mar 2014

Do góry
firletka kokietuje mnie całą zimę zobaczymy jak będzie sie spisywać w lecie

jeszcze nigdy nie miałam tak wysokich pędów róż po zimie zwykle marzły i cięłam do ziemi, te są już po cięciu
ponoć najpiękniejsze są chwile oczekiwania .. hmm niech będzie i tak

moje centrum dowodzenia i punkt obserwacyjny

nawet nie zauważyłam a tawuła już się zieleni

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 13 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję Za to że jesteście
Mam fotki z postępu prac wczorajszych.. z dzisiejszych będzie jutro.. zakupiłam róże.. jeszcze nie przyszły, ale miejsce muszę im stworzyć. Miałam rabatę, która mi sie nie podobała do końca.. trzeba było coś zmienić... nie przepadam za różami, ale one mnie lubią Wiec na widok z tarasu pasuje trochę tych królowych posadzić.. na innej rabacie różanej obwódka z bukszpanu za blisko róż mi wyszła, postanowić przesunąć, a przy okazji rewolucje na innej rabacie zrobić, czyli tej co mi sie nie podoba.

Tak jak ten sznurek przesunęłam rabaty Jutro przekopuję bukszpany. Dziś zdjęłam darń, przestawiłam obrzeża i nawiozłam ziemi i piasku... wczoraj robiłam rewolucję na rabacie..

Kępę, wielką, zebrinusa oddalam, rozplenicę prrzesadziłam, przesadziłam miskanty i jakaś inna trawę.. nazwa wyleciała mi z głowy. Na bylinowej zadołowałam 3 liliowce, a 3 irysy przesadziłam trochę inaczej. Trochę inaczej posadziłam lilie, tulipany, szachownice i inne... wszytko przekopywałam po 3 razy...... Zmniejszyłam też kępy miskantów.. co zniszczyłam to moje, albo nie moje.. lilii najbardziej mi żal, bo była piękna, a cebule wielkości, że w palcach dwóch rąk nie objęłam.. zakopałam, może odżyje po latach..
ORMEA może przejść do historii

No i właśnie o tym mówię Raz dwa, bez zastanawiania się, główkowania, cudowania - praca wre i się dzieje... I normalnie za to Ciem kocham i Twój ogród
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:46, 13 mar 2014

Do góry
Jeżeli z całego roku mam 5 zdjęć na krzyż.. to znaczy, że coś jest nie tak z danym miejscem
W maju widać różaneczniki i azalię.. jest ok.. i cebulowe, czosnki

Jesienią królują trawy i jest już dobrze, ale do traw.. jest tu kicha.. wiec naprawiam lato ..

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:45, 13 mar 2014

Do góry
przycięta kalina sztywnolistna bo mi nie pasowała wielkością do pozostałych a teraz mi całkiem już nie pasuje, poczekam aż się ta rabata zazieleni i zobaczę

a to urocze pączki kaliny angielskiej

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:42, 13 mar 2014

Do góry
Witajcie, dziękuję za odwiedziny, wszelkie sugestie i miłe słowa
Z nowości:
komin prawie skończony - jeszcze fugowanie i czapa

Część dachówek przygotowanych już na dachu

przymiarka układania

i widoczek z dachu na Stare Miasto
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:41, 13 mar 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozdrawiam zaglądających

Zaglądający czują się pozdrowieni. i też pozdrawiają.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:38, 13 mar 2014

Do góry
Dzisiaj ogród w porannym słońcu z ujemną temperaturą /która w ciągu kilku godzin zamieniła się na upał i 20 stopni/ wyglądał ślicznie zwłaszcza że muzyka z rana w ogrodzie jest głośna

krokusy sztywne

moje ulubione gniazdowce

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 21:35, 13 mar 2014

Do góry
a dziś się pochwalę paczką piękną od Agniesi z Jurajskiego, róże Bonica do ukorzenienia, lawenda i firletka

a tu foto, dziś cały dzień w ogródku wszystko posadzone

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:33, 13 mar 2014

Do góry
Dziękuję Za to że jesteście
Mam fotki z postępu prac wczorajszych.. z dzisiejszych będzie jutro.. zakupiłam róże.. jeszcze nie przyszły, ale miejsce muszę im stworzyć. Miałam rabatę, która mi sie nie podobała do końca.. trzeba było coś zmienić... nie przepadam za różami, ale one mnie lubią Wiec na widok z tarasu pasuje trochę tych królowych posadzić.. na innej rabacie różanej obwódka z bukszpanu za blisko róż mi wyszła, postanowić przesunąć, a przy okazji rewolucje na innej rabacie zrobić, czyli tej co mi sie nie podoba.

Tak jak ten sznurek przesunęłam rabaty Jutro przekopuję bukszpany. Dziś zdjęłam darń, przestawiłam obrzeża i nawiozłam ziemi i piasku... wczoraj robiłam rewolucję na rabacie..

Kępę, wielką, zebrinusa oddalam, rozplenicę prrzesadziłam, przesadziłam miskanty i jakaś inna trawę.. nazwa wyleciała mi z głowy. Na bylinowej zadołowałam 3 liliowce, a 3 irysy przesadziłam trochę inaczej. Trochę inaczej posadziłam lilie, tulipany, szachownice i inne... wszytko przekopywałam po 3 razy...... Zmniejszyłam też kępy miskantów.. co zniszczyłam to moje, albo nie moje.. lilii najbardziej mi żal, bo była piękna, a cebule wielkości, że w palcach dwóch rąk nie objęłam.. zakopałam, może odżyje po latach..
ORMEA może przejść do historii

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:30, 13 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bardzo lubię pomarańczowe bratki, a najbardziej miniaturowe fiołkowe Słodkie są te Twoje, a jeszcze słodsza cena

ja te małe też lubię

Jurajski Ogród 21:29, 13 mar 2014

Do góry
Jeśli pozwolisz Agnieszko pochwalę się paczką

piękna ogromna paczka od Agniesi, dziękuję kochana za taką ilość patyków obdzieliłam też sąsiadkę i teściową , dziś cały dzień szczęśliwa ukorzeniałam patyki i sadziłam sadzonki jak miło że takich życzliwych ludzi można tu spotkać

na pewno się odwdzięczę bliżej lata byłam w szoku że taka duża paczka, tylko nie wiem co to trzecie było, róże lawenda i ?

oto fotka bardzo bardzo dziękuję

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies