Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Iwony 12:07, 25 kwi 2014

Do góry
Marta, tak wygladał latem ub. roku, czyli kilka tygodni po wsadzeniu.

Ogród w skali mikro cz.II 12:05, 25 kwi 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Elu czy mogłabyś zrobić fotki tego składu drewna- jak to jest zrobione- mój M. się dopytuje bo musimy coś skonstruować na drewno.

Gosia .. Drewutnia jest paskudna , ale skoro prosisz....

Na burdelnik proszę nie patrzeć .. Poza tym są tam szeroko komentowane podkłady kolejowe , nad którymi ciągle dabatuję ... Noo i przechowalnię z wielka ilością host czekających na posadzenie

ogrodoweimpresjejolki 11:59, 25 kwi 2014

Do góry
Kasiu, Haniu, słyszałam Wasze pytania, nawoływania, ale jak się wpadło do bardzo głębokiego doła, to trudno się odezwać ...

Ale już się gramolę do góry. Ciężko, ale jakoś idzie

Jakaś mała rekompensata dla Was za moje milczenie, a Waszą troskę
Wczoraj Marek zrobił zdjęcie pokazując, że inaugurację sezonu kwitnienia rh postanowiły zrobić równocześnie NZ i CW

Działka wkoło Lubczyka :) 11:59, 25 kwi 2014

Do góry
Dajanko i Martusiu, ale ja dawałam im już nawóz 3 w 1 i tam jest przeciw brązowieniu igieł, więc skąd to dziadostwo? wody miały ostatnio dużo i po deszczu właśnie to wylazło!
taki kupiłam i podsypałam:

może po weekendzie opryskam tym na grzyba, co mi pani w ogrodniczym poleciła, może to coś da, pousuwam te suche igiełki i może ruszą!
muszą ruszyć
Verbena bonariensis - werbena patagońska 11:55, 25 kwi 2014

Do góry
assumpta napisał(a)
Dzień Dobry,

moje werbeny z nasion Danusi wyglądają tak

Niektóre uszczyknięte, ale chyba za wysoko.
Wysiewałam 31 stycznia do ziemi do wysiewu, pikowałam ok. połowy marca. Teraz hartują się na balkonie.

Dziękuję i pozdrawiam
Kasia

Jejku zasmuciłaś mnie całkowicie, piękne te Twoje zadzonki. Moje takie małe bidulki pewnie nie zakwitną w tym roku....
Ogród w skali mikro cz.II 11:50, 25 kwi 2014

Do góry
Dziś postanowiłam Wam troszkę obfocić swoje roślinki

Na początek Tulipanowiec Aureomarginatum... Podobno ma być wielkim drzewem..hmmmm.. U mnie rośnie już .... no to będzie 5 sezon...i ledwo sięga tych przysłowiowych już " cycków ".. I dobrze , bo bym go przy swoim areale musiała oddać do adopcji

Kiścien zebild ...bezproblemowa roślinka , tworzy spłaszczona kulę.. Ozdobny z czerwieniejącaych liści i małych kwiatuszków troszkę podobnych do konwalii , ale w masie wielkiej i rozmiaru mikro

Modrzewnicę posadziłam w ubiegłym sezonie..... Rośnie sobie , kwitnie kolejny tydzień i nic nie kaprysi

Hortensja limelight .... Kupiłam pod wpływem ogrodowiskowej mody i nic a nic nie żałuję .. A bić się prawie o nią musiałam w obisiu ... Kiedy ją kupiłam korona wygladała paskudnie, ale kwiaty...aaaa..to był coś .. Na wiosnę ja przycięłam , dramatycznie .. Na modlę Bociusia ... Dobrze ,ż mnie duchowo wspierała , bo bym chiba zawału dostała , jak ja dramatycznie ogoliłam .. Ale się opłacało .. Korona tworzy śliczną zwartą kulkę

Nooo i w końcu .. Cunninghams white .. Kwiaty może powalające nie są , ale ma przepiękny pokrój ,zwarty , nie gubi liści z dołu całkiem, gałężie wyprostowane , strzeliste

Blaski i cienie nowego życia 11:42, 25 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ulka .. Może ja Ci ukopię tej mojej hosty.. Noo nie znam nazwy , ale duża jest , osiąga średnicę jakieś 80 cm... Jak Ci się nie będzie pdobała to wyciepasz i już .. Gośka chyba będzie , to Jej bym przkazała a Ty potem sobie odbierzesz ..hmmmmm ????

Czekaj , focię zrobię

Noo to daj znać

Odpisałam na PW
Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:42, 25 kwi 2014

Do góry
ja również nigdy nie miałam żurawek w ogrodzie wcześniej przed ogrodowiskiem - tu się w nich zakochałam i systematycznie dokupuję

zgadzam się z Tobą w 100% - na wszystko zawsze zabraknie czasu - albo dzieciaczki, albo domek albo ogródek coś będzie zaniedbane
taki to już urok, myślę, że w pełni ogrodowi można się poświęcić na emeryturze

rozetka - rzeczywiście jak ocieplasz domek, to może nie warto teraz nic sadzić bo i tak zostanie zniszczone - ja ruszyłam z rabatami przy domu już po zakończeniu wszystkich prac

moja magnolia - pierwsza magnolia w moim ogrodzie - jak ładnie przezimuje to na wiosnę 2015 posadzę jeszcze kilka krzaków

na rabacie przed domem pomiędzy różanecznikamim posadziłam trawę miskant strictus

marzę aby się pięknie rozrosła na rabatcie

Ogródek Agam 11:35, 25 kwi 2014

Do góry
A jakby je bardziej rozsunąć? rozstawić? tak żeby się ledwo muskały kiedyś?

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:32, 25 kwi 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Rano mgła a popołudniu bardzo przyjemnie i słonecznie

Donice na tarasie

przed wejściem do domu

Ładnie Ewo u Ciebie,
te cyprysiki wiosną dodają takiego fajnego kolorku- napisz na PW gdzie je kupowałaś i po ile

A bratki niebieskie uwielbiam, ale mi na słońcu przebarwiły się na fioletowo U Ciebie pięknie wyglądają na drewutni w tych małych doniczkach Madżenka też już pokazywała takie rozwiązanie i muszę przyznać że jest bardzo romantyczne
Ogródek Agam 11:31, 25 kwi 2014

Do góry
agam napisał(a)

Właśnie o tej rabacie z modrzewiem myślałam. Tyle że tam taki misz masz iglakowy. Wiśnia na 100% wejdzie nad chodnik, dlatego myślałam o czymś takim

Ta rabata z jałowcami nieaktualna

ja też o czymś takim tylko może lekko do środka rabaty przesunęłabym wiśnię, najlepiej sobie poustawiaj i pooglądaj z różbych stron
Verbena bonariensis - werbena patagońska 11:30, 25 kwi 2014

Do góry
Dzień Dobry,

moje werbeny z nasion Danusi wyglądają tak

Niektóre uszczyknięte, ale chyba za wysoko.
Wysiewałam 31 stycznia do ziemi do wysiewu, pikowałam ok. połowy marca. Teraz hartują się na balkonie.

Dziękuję i pozdrawiam
Kasia
Ogródek Agam 11:28, 25 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

O ile dobrze się orientuję z rysunku i zdjęć, to przy takim układzie one będą na siebie bardzo szybko wchodzić, bo to wąski chodnik.

Jeśli na tej rabacie i ma być asymetrycznie, to dałabym ją bardziej w środek, ale nie wiem co z jałowcami, czy tniesz do określonej wysokości, bo jeśli nie, to nie przejdzie taki układ, bo one będą wysokie.

A na rabacie z słupem? .....choć kulista korona ładniej eksponowałaby się na rabacie z modrzewiem, tej środkowej.

Właśnie o tej rabacie z modrzewiem myślałam. Tyle że tam taki misz masz iglakowy. Wiśnia na 100% wejdzie nad chodnik, dlatego myślałam o czymś takim

Ta rabata z jałowcami nieaktualna
Majowo nie tylko w maju 11:26, 25 kwi 2014

Do góry
Mila napisał(a)

Dzięki Selly, nie pamietam dlatego zawsze robię zdjęcie tego co kupuję

Dobry pomysł! Ja założyłam sobie segregator, w który wpinam etykietki i paragony. Gorzej, że to mi uzmysławia też wielkość poczynionych wydatków... Co gorsze nie zawsze udanych
Ech, taka natura księgowego...

Ciekawy pomysł z tymi tulipanami. Wszystkie białe tylko kształty różne. Super !
Blaski i cienie nowego życia 11:23, 25 kwi 2014

Do góry
Ulka .. Może ja Ci ukopię tej mojej hosty.. Noo nie znam nazwy , ale duża jest , osiąga średnicę jakieś 80 cm... Jak Ci się nie będzie pdobała to wyciepasz i już .. Gośka chyba będzie , to Jej bym przkazała a Ty potem sobie odbierzesz ..hmmmmm ????

Czekaj , focię zrobię

Noo to daj znać
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:22, 25 kwi 2014

Do góry
Mój wczorajszy zakup - Fittonia

Ogródek Agam 11:22, 25 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Aga a może lepiej dać ją tu?

O ile dobrze się orientuję z rysunku i zdjęć, to przy takim układzie one będą na siebie bardzo szybko wchodzić, bo to wąski chodnik.

Jeśli na tej rabacie i ma być asymetrycznie, to dałabym ją bardziej w środek, ale nie wiem co z jałowcami, czy tniesz do określonej wysokości, bo jeśli nie, to nie przejdzie taki układ, bo one będą wysokie.

A na rabacie z słupem? .....choć kulista korona ładniej eksponowałaby się na rabacie z modrzewiem, tej środkowej.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:17, 25 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
właśnie Tusiala pytała mnie co mam za tarasem, właśnie kryje się tam bylinówka z Amanogawą

Nie wiem czy ja kiedyś "ogranę" Twój ogród. To miejsce wydaje mi się, że widzę po raz pierwszy. Ale u Ciebie często mam takie wrażenie.

To u Ciebie zakochałam sie w Amanogawie .. I to mnie trzyma i trzyma

A to co napisała Tusiala to dokładnie to co mam na myśli .. Niby wiem , ale nie wiem

Ściskam
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:16, 25 kwi 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

a teraz czas na ogród mam piękną pogodę i trzeba to wykorzystać do wieczorka, mam nadzieję że kilka nowych fotek wpadnie
W kamiennym kręgu od początku 11:14, 25 kwi 2014

Do góry

Piękne, moje kolory, cudowny spektakl
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies