Już Ci doradzam. Obetnij same kwiaty, a krzewy podlewaj Magiczną Siła do hortensji. Ja tak robiłam to zakwitały ponownie. Musza tylko mieć dobre warunki w donicy no i podlewaj je systematycznie.
Można je formować w prostopadłościan, ale wcześniej a nie jak osiągną docelową wysokość. Jednak ten wybór nie bardzo pochwalam. bo to nie jest typowa roślina na formowane żywopłoty. Bardziej jałowca widzę jako kolumnowe rośliny bez formowania we wrzosowisku.
Na prostopadłościan polecam cisy.
Jest sens w przekopaniu wcześniejszym. Masa zielona nie jest znowu taka duża, żeby aż się miało zapadać. Wszystko zależy jak dokładnie to się rozdrobni.
..Za mym oknem piękna wiosna drzewa się zielenią
szpaki nutki wyśpiewują, stan rodzinny zmienią.
Par przybywa na ławeczkach co patrzą w swe oczy,
babcia z dziadziem plecy grzeją, z wiosną czas uroczy!
Basiu u Ciebie cieplej, u mnie tylko pod kloszem krokusy zakwitły.
Cieplej!? W zadnym wypadku, wietrzną mam działkę. A ta kępka krokusów, jedyna! zakwitła dopiero wczoraj
No, moze jeszcze inne zakwitną, ale one dopiero z ziemi się wyłaniają! Dobre i to!!!
U mnie też zakwitła jedna kępka, która jest w mocno nasłonecznionym i osłoniętym miejscu. Zresztą mieszkamy w jednym regionie. Jak patrzę po innych ogrodach to już dawno krokusy kwitną.
Basiu u Ciebie cieplej, u mnie tylko pod kloszem krokusy zakwitły.
Cieplej!? W zadnym wypadku, wietrzną mam działkę. A ta kępka krokusów, jedyna! zakwitła dopiero wczoraj
No, moze jeszcze inne zakwitną, ale one dopiero z ziemi się wyłaniają! Dobre i to!!!