Gardenarium
19:51, 21 sty 2012
Od lat uprawiam dużo swoich hortensji w donicach. Dzięki temu mam ich kwiaty przez cały sezon i więcej krzewów mogą zmieścić w ogrodzie. W gruncie rosną hortensje bukietowe, a w donicach hortensje ogrodowe, z przewagą białych i czasami różne cenne odmiany.
Do donic kładę drenaż, albo i nie zależy co mam pod ręką, potem sypię żyzną ziemię o pH lekko kwaśnym. Z reguły jest to próchnica kwaśna i ziemia ogrodowa od Krajewskiego. Potem, w czasie sezonu nawożę Magiczną siłą do hortensji.
Ważne jest systematyczne i obfite podlewanie i ustawienie na początku delikatnych, pędzonych w szklarni krzewów w półcieniu lub cieniu.
Wiosna zaczyna się wielkimi zakupami , 18 marca 2008
Do donic kładę drenaż, albo i nie zależy co mam pod ręką, potem sypię żyzną ziemię o pH lekko kwaśnym. Z reguły jest to próchnica kwaśna i ziemia ogrodowa od Krajewskiego. Potem, w czasie sezonu nawożę Magiczną siłą do hortensji.
Ważne jest systematyczne i obfite podlewanie i ustawienie na początku delikatnych, pędzonych w szklarni krzewów w półcieniu lub cieniu.
Wiosna zaczyna się wielkimi zakupami , 18 marca 2008
Instagram Ogrodowiska