Marto, Aniu zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć zaznaczam, że nie jestem oryginalna ...Ale w ramach pamiętnika uwieńczyłam rozkwit wiosny 2014 w Makowie
miszmasz krokusowy
Aaaa .. Dobrze ,że nie usunęlaś .. Bo i po co .. Nie przeszkadza ...
To jest dobra myśl , ten domek byłby taki podłużny i podobne skrzynki można dostać ma giełdzie .. Ja mam takie cuś.. I myślałam o tym....
Tylko nie wiem , czy nie za płytkie będzie....
ja tez nie spodziewałam się Bogdziu Zwłaszcza że wiem że musze uważać na kręgosłup który w każdej chwili może mi odmówić posłuszeństwa. A tu 9odpukać ) nic! Ani kregosłup, ani grypa, umysł pracował na pełnych obrotach i wszystko jakoś tak ładnie mi sie robiło
ale jestem szczęśliwa bo nareszcie mogę patrzec jak ogród po przeróbkach się zmiania kiedy wschodzą kolejne kwiaty Teraz zrobiłam lifting i mam nadzieję że jest to ostateczne zmiany (tak duże). Jeszcze mi zostało małe oczko w rabatce córki (takie tylko na fontanne) i miejsce pod basen - coś juz mi się rodzi w umysle
Czy będę się nudzić? bogdziu czy ogrodnik kiedykolwiek odpoczywa? Zwłaszcza jak do tego jest mamą ?
Na wiosnę w ogrodzie widzę się tak:
Albo w stylu leniwca:
I oczywiście świat będę oglądać przez magiczne okulary
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/54/540405/original.jpg[/img]
Moje nowe donice, na razie cieszę się nimi w domu, ale później będą w ogródku.[img
Kochani, trąbię, że dzisiaj zaczęłam cięcie lawend. Zaczęły już rosnąć, więc nie było na co czekać. Będzie, co będzie, ale mam nadzieję, że mrozów wielkich już nie będzie, a ze śniegiem sobie poradzą (gdyby był)
A oto kilka fotek:
przed:
w trakcie: tu dla porównania - lawenda cięta i nie cięta
Agatko ,dzięki ,właśnie o to chodziło,żeby sobie siedzieć ,czytać książkę i słuchać szumu wody Jeśli codzi o lilie ,to muszę spytać taty jaki ma kolor bo nie pamiętam i wtedy się zgłoszę ok ? pozdrawiam
została jeszcze pergola, płotek i domek narzędziowy do zaimpregnowania ale czasu zabrakło
aaaaa jeszcze pompa abisynka i ławeczka do odświeżenia! Ale to już innym razem