Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co się stało kwiatom ... 23:58, 08 mar 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

Ała jakie cudo pokazałeś pewnie Austinka cudownie pachnąca
Ogród w budowie - nieustającej 23:56, 08 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A z płatków, szczególnie tej pełnej, świetna konfitura jest. Wymieszana z powidłami śliwkowymi jest doskonałym nadzieniem do pączków na przykład. Właśnie takie tydzień temu z córką piekłam

ale smaka robisz tymi paczkami a ja je tak uwielbiam hi hi hi
Ogród w budowie - nieustającej 23:54, 08 mar 2014

Do góry
A z płatków, szczególnie tej pełnej, świetna konfitura jest. Wymieszana z powidłami śliwkowymi jest doskonałym nadzieniem do pączków na przykład. Właśnie takie tydzień temu z córką piekłam

Co się stało kwiatom ... 23:51, 08 mar 2014

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:42, 08 mar 2014

Do góry
Raczej niemożliwym jest, by trafić do każdej z osobna, więc składam życzenia tu

Z okazji Dnia Kobiet chciałem Wam życzyć przede wszystkim dużo zdrówka i szczęścia, uprzejmości ze strony innych, uśmiechu każdego dnia oraz żeby Wasze rabaty zawsze wyglądały pięknie

Gdzie diabeł nie może... 23:40, 08 mar 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)
cebulki wsadziłam jesienią już a cała ta rabata wygląda tak:

z lewej przechodzi w żywopłot a z prawej ... no tu ma być chodnik i furtka ale dopiero za huśtawką. prace budowlane przede mną więc utknęłam z ogródkiem
wyglada super
Gdzie diabeł nie może... 23:39, 08 mar 2014

Do góry
cebulki wsadziłam jesienią już a cała ta rabata wygląda tak:

z lewej przechodzi w żywopłot a z prawej ... no tu ma być chodnik i furtka ale dopiero za huśtawką. prace budowlane przede mną więc utknęłam z ogródkiem
Jurajski Ogród 23:31, 08 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Aniu Mi, specjalnie dla Ciebie (inni goście też mogą zerknąć, jeśli chcą), cobyś "z kwitkiem" nie odchodziła z mojego wątku, kilka dzisiejszych fotek:

wiosna idzie...

,

też podglądam.. a co tam ... skoro Małej Mi podobał się wierszyk to się chyba ze mną widokami podzieli

żagwin powiadacie ... dolomitem.... hmmm chyba u mnie pod sosnami większych szans nie będzie miał, a ja sypać dolomitem na pewno zapomnę...
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 23:20, 08 mar 2014

Do góry
Tak mi wyszły moje wypociny:

1 tuja smaragd
2 cis
3 cyprysik lawsona
4 tuja brabant
5 świerk
6 brzoza

Proszę o wszelkie uwagi
Oczywiście podobnie jak poprzednio w rabatach umieściłam rośliny, które czekają na przesadzenie. Stopniowo będę dokupować i dosadzać rośliny

Gdzie diabeł nie może... 23:16, 08 mar 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)
ta sama rabata z innej strony

na słup już zamówiłam różę pnącą
to mi sie podoba a jak hosty sie rozrosna bedzie git nie dawalbym juz tu nic ewentualnie cebulki
Moje zmagania ogrodowe 23:14, 08 mar 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Juzia, Marta - później jest to też dobre, bo jak poczochram grzebieniem trawy, to nie będzie widać zasychających liści krokusów.

Przeryłam dziś ogród, więcej tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlaki?page=23#post_5

i dzisiejsze krokusy, ale już nie w trawach

ten chyba przy pieleniu został wyszarpany z ziemi i jakoś przetrwał pod korzeniem

Pozdrawiam

Piekny widoki oczy cieszy Ewelinko a czemu jeszcze masz ziemię zmarzniętą? ja wczoraj musowo przesadzałam żurawkę i wszystko oki i z ziemią i opuchlakami a skąd paskudztwo przywędrowało? muszę znowu zaznaczać Twój wątek, bo ni jak nie mogę zapamiętać tytułu dopiero jak Danusine lustro zobaczę to wiem dzieciaki zdrowe? pozdrówka
Gdzie diabeł nie może... 23:10, 08 mar 2014

Do góry
ta sama rabata z innej strony

na słup już zamówiłam różę pnącą
Kolorowe Rabaty Martek 23:09, 08 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
powąchaj sobie bo do patrzenia ładne
Cmokam na nowy tydzień

Irenko Miła moja śniłaś mi się dzisiaj w nocy,twój piękny uśmiech."Strasz" mnie tak co noc)))))))))
Mój 4 arowy azyl... 23:09, 08 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Oj dziewczyno grzeszysz jakie szaro buro śliczne kwiaty i ciemiernik jaki piękny ja mojej szachownicy jeszcze nie widzę pozdrówka

Aniu, dla Ciebie miniaturowa kępka przebiśniegów. A za kilka dni pewnie kwitnącą przylaszczkę wstawię. ma kilka pączków. Pierwszy rok u mnie, dostałam ją od An_tre
Gdzie diabeł nie może... 23:08, 08 mar 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
pokazuj pokazuj to sie pomoże więcej miło mi ze ogladnelas mój ogród

chciałeś to masz teraz pomagaj

i co dalej? oczywiście trawa dalej zdjęta, szmaty nie ma dałam tylko na brzegu, coś tam jeszcze dołożyć? rozgrzebałam jesienią i brakło czasu żeby dokończyć
Opuchlaki 23:05, 08 mar 2014

Do góry
Tu w porównaniu do zeschniętego liścia żurawki tylko można porównać

tu dzisiejsze, wielkość jajeczek taka sama

Już zdecydowanie wolę żeby to były ślimaki, walka jakaś łatwiejsza się wydaje
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:02, 08 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję w imieniu donic i cierpiętników

Basiu - Twój jeden ale jaki.. pierwszy sort... moje serce już podbił

A teraz dla Ani.. pod odzyskana z cienia trzmieliną mam posadzone miniaturowe hosty , pomiędzy nimi krokusy.. tulipany mam obok, ale można posadzić te niskie Te niskie szybciej też kwitną, wiec szybciej przekwitną.. Foto fatalne, ale to nowe miejsce wiec jeszcze brzydkie, musi sie zagęścić..

Aniu a mnie się podoba chyba zacznę Ciebie do Jasi porównywać, bo ona ma szczególne wyczucie w nasadzeniach a widać, że i w Twoim ogródku cuda się dzieją ładnie donice obsadziłaś buziaki dla najważniejszego "mężczyzny" w rodzinie, bo czytam , że babcie odwiedzi pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:01, 08 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dla pozostałych zaglądających .. moje gwiazdy..
Angel Glow

White Moon

Fajnie i ile kwiatu Donice superoskie niech im służą
Jak więcej błędów nie popełnić...... 22:59, 08 mar 2014

Do góry
Obecne nasadzenia nie ma ich zbyt dużo ogród ciągle w fazie tworzenia działam powoli tak po rabatce, Na razie w miarę sensownie jest od frontu i z boku domu reszta pewnie jeszcze się zmieni. Póki co przechodząc za dom jest tak

A za domem rabat aktóra pewnie wiosną przejdzie trochę zmian bo właśnie dostałam 5 szt stożków z bukszpanu (taki prezencik od moich panów) i trzy z nich właśnie na niej widzę

Gdzie diabeł nie może... 22:57, 08 mar 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)

Tak wyglądała kiedyś moja różanka zdejmowałam darń i planowałam i w końcu wyszło to:

potem kiedy roślinki trochę urosły było nieco lepiej

i stan obecny:

nadal nie wiem co posadzić różom u stóp wiem że kocimiętka i lawenda to dobre towarzystwo ale jakoś nie umiem się zdecydować. Póki co trochę wiosennych cebulowych, lilie żurawki i kilka host
kocimietka bedzie sie wylewać na trawnik i jak będziesz kosić to będziesz ja tarmosić i zapach bedzie czuć za sobą hi hii a lawenda jest sztywna i nie bedzie sie wylewać wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć ewentualnie bukszpan jest zimozielony i ci zasłoni róże jak sa łyse wzimie i na wiosnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies