A z płatków, szczególnie tej pełnej, świetna konfitura jest. Wymieszana z powidłami śliwkowymi jest doskonałym nadzieniem do pączków na przykład. Właśnie takie tydzień temu z córką piekłam
Raczej niemożliwym jest, by trafić do każdej z osobna, więc składam życzenia tu
Z okazji Dnia Kobiet chciałem Wam życzyć przede wszystkim dużo zdrówka i szczęścia, uprzejmości ze strony innych, uśmiechu każdego dnia oraz żeby Wasze rabaty zawsze wyglądały pięknie
cebulki wsadziłam jesienią już a cała ta rabata wygląda tak:
z lewej przechodzi w żywopłot a z prawej ... no tu ma być chodnik i furtka ale dopiero za huśtawką. prace budowlane przede mną więc utknęłam z ogródkiem
Proszę o wszelkie uwagi
Oczywiście podobnie jak poprzednio w rabatach umieściłam rośliny, które czekają na przesadzenie. Stopniowo będę dokupować i dosadzać rośliny
Piekny widoki oczy cieszy Ewelinko a czemu jeszcze masz ziemię zmarzniętą? ja wczoraj musowo przesadzałam żurawkę i wszystko oki i z ziemią i opuchlakami a skąd paskudztwo przywędrowało? muszę znowu zaznaczać Twój wątek, bo ni jak nie mogę zapamiętać tytułu dopiero jak Danusine lustro zobaczę to wiem dzieciaki zdrowe? pozdrówka
Aniu, dla Ciebie miniaturowa kępka przebiśniegów. A za kilka dni pewnie kwitnącą przylaszczkę wstawię. ma kilka pączków. Pierwszy rok u mnie, dostałam ją od An_tre
i co dalej? oczywiście trawa dalej zdjęta, szmaty nie ma dałam tylko na brzegu, coś tam jeszcze dołożyć? rozgrzebałam jesienią i brakło czasu żeby dokończyć
Aniu a mnie się podoba chyba zacznę Ciebie do Jasi porównywać, bo ona ma szczególne wyczucie w nasadzeniach a widać, że i w Twoim ogródku cuda się dzieją ładnie donice obsadziłaś buziaki dla najważniejszego "mężczyzny" w rodzinie, bo czytam , że babcie odwiedzi pozdrówka
Obecne nasadzenia nie ma ich zbyt dużo ogród ciągle w fazie tworzenia działam powoli tak po rabatce, Na razie w miarę sensownie jest od frontu i z boku domu reszta pewnie jeszcze się zmieni. Póki co przechodząc za dom jest tak
A za domem rabat aktóra pewnie wiosną przejdzie trochę zmian bo właśnie dostałam 5 szt stożków z bukszpanu (taki prezencik od moich panów) i trzy z nich właśnie na niej widzę
kocimietka bedzie sie wylewać na trawnik i jak będziesz kosić to będziesz ja tarmosić i zapach bedzie czuć za sobą hi hii a lawenda jest sztywna i nie bedzie sie wylewać wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć ewentualnie bukszpan jest zimozielony i ci zasłoni róże jak sa łyse wzimie i na wiosnę